Wanneer het VB spreekt… verlaat de rest het Vlaams Parlement

JsoIn de nasleep van de terreuraanslagen in Parijs werd in het Vlaams Parlement gisteren een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van deze laffe daden. Een minuut stilte lijkt de wonde te helen, moeten de klassieke partijen gedacht hebben, maar daar dacht het Vlaams Belang anders over. Deze partij noemde de zaken bij naam, waarbij een aantal parlementairen het halfrond verliet.

Chris Janssens nam in de hoedanigheid van fractievoorzitter van het Vlaams Belang het woord en wees op de hypocriete houding van de regerende partijen. Niet enkel de huidige regeringspartijen, maar eveneens de vorige ‘leiders’ van dit land werden op hun plichten gewezen, namelijk de bescherming van het eigen volk.

Naarmate de korte, doch duidelijke tussenkomst van Vlaams volksvertegenwoordiger Janssens vorderde, verliet een deel van de aanwezige politiekers de zaal. Groen, sp.a, Open-vld, CD&V en N-VA… allemaal werden ze ongemakkelijk bij het aanhoren van de waarheid: “Het desastreuze immigratiebeleid heeft geleid tot dit soort aanslagen.”

Chris Janssens stelde bij wijze van suggestie tenslotte nog drie dringende maatregelen voor: 1. Stop met het opvangen van tienduizenden vluchtelingen, waaronder zich sowieso erg veel potentiële moslimterroristen bevinden. Met andere woorden: sluit de grenzen. 2. Stop met de islam te voorzien van gebedslocaties en van subsidies. De islam hoort niet in onze contreien thuis. 3. Organiseer een doorlichting van de financiering vanuit het buitenland, voornamelijk vanuit het Midden-Oosten, van islamitische organisaties hier in Vlaanderen.

Bekijk door hier te klikken het fragment.

Zoals het er nu naar uitziet, zal er ook dit keer niet veel ten gronde veranderen aan de aanpak van het moslimextremisme, dat onvermijdelijk leidt tot aanslagen op eigen bodem. Alle grote woorden van ‘onze’ leidende politiekers ten spijt. Het is dus niet de vraag of er nog aanslagen zullen plaatsvinden, maar wel waar en wanneer?!

12 comments

 1. Wat nu gebeurt is een logisch gevolg van de naïeve politiek uit het verleden ,het heden en de .toekomst.Onze kleinkinderen zullen de huidige politiekers nog vervloeken.En die politiekers die hebben het misschien begrepen.maar durven uit angst voor gezichtsverlies niet bekennen dat ze zwaar ongelijk hadden. Ze hebben nu de mond vol met maatregelen die ze gaan nemen ,en die het land weeral; miljoenen gaat kosten.Maar ze moeten eerst de toelating vragen aan hun partijgenoten van islam origine

 2. PoCo’s zullen hun quasi-negationisme tegenover de tot geweld oproepende Islam verzenslechts een fractie doorhebben , terwijl mohamedaanse fanatici hun struisvogelkoppen ter hoogte van het maaiveld zullen amputeren…..

 3. Zoals struisvolgels steken de links-liberale volksverraders hun (lege) hoofd in het zand.

  Het doet mij ook een beetje denken aan een kind dat de vingers in de oren steekt en dan luid neh-neh-neh-neh-neh begint te roepen.

 4. De ongemakkelijke waarheden wil men niet horen.
  Kop in ‘t zand, blijven liegen tot de volgende aanslag.
  En de volgende, en de volgende…

 5. Lafaards die de zaak hebben verlaten , huichelaars, nietsnutten die er enkel zitten om hun zakken te vullen en eigenvolk verloochenen uit eigenbelang, Lafaards met bloed aan hun handen

 6. volledig misplaatst coup de theatre wat een miskleum Dit moet pijn doen voor die verkozenen des volk !!!!!!

 7. Straf staaltje van de politiek-correct SEELECTIEVE , vermeende…”verdraagzaamheid”(sic) voor iemand’s gedachtengoed dat niet volledig congrueert met hun Linkse Betweterige Eigen Groot Gelijk !

 8. Dat al diegenen die op deze politieke slapjanussen stemden, nu eens in de spiegel kijken, en de volgende verkiezingen hun conclusies trekken, of ze zullen de komende jaren nog dikwijls mogen roepen: Je suis …

 9. Ach ja. Weghonen, negeren, of uiteindelijk zelfs gewoon weggaan, is uiteraard makkelijker dan inhoudelijk debatteren. Misschien moeten we een aantal Vlaamse parlementsleden wel een woordenboek cadeau doen. Dan kunnen ze zich voor de verandering eens op een nuttige manier bezighouden door het opzoeken van woorden die ze blijkbaar niet (meer) kennen: parlement (cf ‘parler’), luisteren, nadenken, debat, objectiviteit, eerlijkheid, rechtvaardigheid, juistheid, volkswil, democratie, gerechtigheid, ethiek, handelen, onbevooroordeeld, …

Comments are closed.