pegidaOp zondag 8 november gaat PEGIDA Nederland om 14u00 voor een tweede keer in Utrecht demonstreren tegen het immigratiebeleid van de Nederlandse regering. De gemeente Utrecht heeft de organisatie het Hogelandsepark toegewezen om daar de boodschap te kunnen uiten. Er wordt vanuit de overheid dus geen toestemming gegeven voor het houden van een demonstratieve optocht door de stad. PEGIDA laat op haar facebookbladzijde weten dit schandalig te vinden, maar kiest ervoor om wel op deze locatie haar demonstratie te houden.

Hoewel de Gemeente Utrecht op haar webstek benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstreren belangrijke grondrechten zijn, lijkt er toch veel aan gelegen om PEGIDA zo weinig mogelijke bewegingsvrijheid te geven. PEGIDA is dan ook niet te spreken over de gemeente.

Wij hebben ons aan de afspraken gehouden bij de eerste Demonstratie,ons is niets te verwijten! Het was een Fiasco hoe de Gemeente en de Politie de Demonstratie hebben uitgevoerd,net als het hele beleid nu bij de 2de Demonstratie tegenover Pegida door van Zanen en Politie te Utrecht. Schandalig!

Net als bij eerdere demonstraties heeft PEGIDA haar standpunten en de spelregels voor de demonstratie gepubliceerd. Ze verwacht voor deze demonstratie ongeveer 500 mensen, de vorige manifestatie kwamen er ook honderden mensen op af. REACT sprak eerder met Edwin Utrecht, de organisator van beide demonstraties, over de opvattingen van PEGIDA en waarom men in Nederland gaat demonstreren. Dit vraaggesprek kunt u hier nog eens nalezen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Morgen tweede demonstratie PEGIDA in Utrecht”

  1. Hebben de goedmenende mensen van Pegida nu nog altijd niet gemerkt dat de vreedzame wandelingetjes die ze organiseren tot nu toe ,iets hebbe, opgeleverd en dus nutteloos zijn? Of hebben ze misschien een geheim agenda ?

  2. Ratteke Maurice

    Het Merkel jargon, zoveel mogelijk saboteren dat de dweiltoeristen vrij spel krijgen, waar blijft de GALG op de Markt ??

Trending

%d bloggers liken dit: