Zigeuners rellen er op los in Frankrijk

rfzem‘Les gens du voyage’ worden ze in Frankrijk genoemd. Het is de politiekcorrecte benaming voor rondtrekkende zigeunerclans. Vroeger waren dat Roms, Tsiganes, Manouches, Gitans, enz. Elke verwijzing naar de etnische afkomst is blijkbaar uit den boze. Hier werden dat intussen woonwagenbewoners. Volgens de grote politiekcorrecte denkers à la Wouter Van Bellingen is (was) zigeuner een te vage term, die stigmatiserend is.

Overlast, allerlei vormen van criminaliteit en milieuvervuiling zijn nooit ver weg wanneer zo’n groep zich in een gemeente of stad installeert. De omerta – eigen aan die bevolkingsgroepen – maakt het voor de politiediensten bovendien erg moeilijk om hun illegale handelingen te onderzoeken. Ook bij interne afrekeningen – dagelijkse kost bij dat volkje – is het onderscheid tussen dader en slachtoffer veelal moeilijk vast te stellen. Enfin, de meeste gemeentebesturen zien ze liever gaan dan komen. Kan men ze ongelijk geven?

Vorig weekend hebben ze in de Franse Savoie nog maar eens hun ware aard getoond. Hetgeen zich in het stadje Moirans (Isére) afspeelde, zal de plaatselijke bevolking zich nog lang herinneren. Het blijft zelfs voor altijd in het geheugen gegrift. In dat anders rustige stadje werden maar liefst vijfendertig auto’s en een schoolkantine in brand gestoken. Het gemeentehuis werd aangevallen en gedeeltelijk vernield en de plaatselijke winkels werden beroofd. Met een gestolen kraan werden auto’s van omwonenden op de drukke spoorweglijnen Lyon-Grenoble en Valence-Grenoble gedeponeerd. Om veiligheidsredenen was de SNCF verplicht de lijnen buiten dienst te stellen en de passagiers – zo’n 220 personen – te evacueren. Tussen al dat spektakel door zorgde een andere tak van de ‘familie’ voor de bezetting van de A1 autosnelweg.

De opgeroepen brandweermannen werden, zoals gebruikelijk bij dat soort ‘incidenten’, met de dood bedreigd. Om de orde te herstellen werden maar liefst 5 pelotons rijkswachters (CRS) en helikopters ingezet.

Wat was nu de aanleiding voor dit stichtend spektakel? Wel, daarvoor moeten we teruggaan naar de nacht van vorige vrijdag op zaterdag. Die nacht reed een voertuig zich tegen een boom te pletter. Drie van de vier inzittenden waren op slag dood. Het was een gestolen voertuig en de inzittenden droegen nog handschoenen en bivakmutsen. In het wrak vond de politie ook massa’s inbrekersmateriaal. Het was de ‘jongerenafdeling’ van ‘les gens du voyage’ die een abrupt einde zag aan deze nachtelijke rooftocht! De vluchtauto eindigde tegen een boom…

De rellen ontstonden omdat de broer en een neef van een van de dodelijke slachtoffers – beiden opgesloten in de gevangenis van Aiton – de toelating geweigerd werd om de uitvaart van hun verongelukt familielid bij te wonen. De strafuitvoeringsrechtbank had hun verzoek naar de prullenmand verwezen. Daarop volgde een muiterij in de gevangenis, waar beide heren zijn opgesloten. Ook daar werd brand gesticht en werden rake klappen uitgedeeld.

En dan vernemen we dat er na deze toch wel heel zware incidenten niemand werd aangehouden. Volgens het parket zal dat later gebeuren, wanneer alle beelden zullen geanalyseerd zijn en daders geïdentificeerd. Twee jaar geleden deden zich bijna identieke feiten voor. Men wacht nog altijd op de eerste aanhouding.

De socialisten Hollande en Valls rijden Frankrijk regelrecht in de vernieling met hun libertaire benadering van etnisch geweld. Plots zijn de republikeinse waarden ondergeschikt aan de gedragingen van een veelreizend volkje!

Hopelijk volgt de afrekening op 6 en 13 december. Dan worden de regionale verkiezingen gehouden.

3 comments

  1. Het probleem met zig… euh sorry, woonwagenbewoners is hun mentaliteit: volgens hun eigen wetten (!!) is stelen van andere zigeuners strafbaar, van niet-zigeuners niet tenzij het andere zigeuners in problemen brengt. “Eigen volk eerst” dus, ze zeggen het niet luidop maar passen het gewoon toe in de praktijk. Tja, probeer daar maar eens een harmonieuze multiculturele maatschappij mee op te bouwen….

  2. “Rondreizende mensen” in onze taal, dus ?????? Ha zo ? WEERAL een politiek-correct eufemisme ter DESinformatie, want een kat objectief-correct “een kat” noemen, dat is natuurlijk politiek-correct de ECHTE waarheid verkrachten. Objectief-correct constateerbare feiten intentioneel misleidend overdekken met een politiek-correct camouflagenet, lost niks op en “beschermt” zeker niet tegen onze priemende blikken die er overal gaatjes in boren, die hoernalisten en schrijvelaars der regime media vruchteloos proberen te repareren met hun “duiding”gezwets aan politiek-correcte “roustines” prietpraat ; de gaatjes blijven en worden gaten ! Van dag tot dag worden de gaatjes meer en meer tot scheuren door ons constant-aanhoudend getrek en gesleur op de sociale media tot het camouflagenet in flarden hangt en door een autochtone wind wordt weggeblazen bij ons volgend electoraal “standrechtlijk” vonnis waarbij PoCo partijen electoraal zullen uitgegomd worden.

  3. Onlangs ook rond Atrecht(Arras) gezien, “bohemers” zetten gewoon de autostrade af, op hun manier natuurlijk, ‘n beetje te vergelijken met die van het rood krapuul alhier. Gevolg, kilometers lange files, ondertussen klimmen enkele identitairen op het stationsdak met ‘n spandoek tegen islamizering, wie worden er aangehouden en zullen heel waarschijnlijk wel zwaar gestraft worden, juist ja, die paar jongeren. Dat ongewassen schorem werd nooit verontrust. Douce France, beau païs de mon enfance …

Comments are closed.