Vanmiddag hield PEGIDA haar eerste demonstratie in Nederland op het Vredenburgplein in Utrecht. De Burgemeester had daags voor de demonstratie besloten de grondrechten van de demonstranten in te korten en PEGIDA moest van plek verplaatsen en kon niet langer lopen (wandelen). Er kwamen bij de demonstratie honderden mensen opdagen, waarbij er door politieblokkades een aantal zelfs niet de plek van bestemming bereikten. Rondom de demonstratie kwam het tot rellen tussen extreemlinks enerzijds en politie en lokale jongeren anderzijds. De politie pakte een aantal extreemlinkse activisten op. De toespraken konden verder in redelijke rust voor honderden toehoorders worden uitgesproken. ReAct was erbij een beluisterde de toespraken.

Edwin Utrecht opende de demonstratie en vroeg mensen zich niet te laten provoceren door extreemlinks, maar ook zoveel mogelijk de media te mijden. Hij kondigde daarna de bekende activist en PEGIDA-oprichter Lutz Bachmann aan. Volgens Bachmann wordt Europa met immigranten overspoeld. Geen integratie is nu meer mogelijk en de problemen zijn elke dag om je heen te zien. Volgens spreker moeten we nu de straat op voor het te laat is. Nu nog is de islam in de minderheid en krijgen ze al speciale rechten, waaronder het mishandelen van dieren. Bachmann liet zich positief uit over de PVV en FPÖ en andere patriottische partijen in Europa. Er komt ook zo’n partij in Duitsland, liet hij en passent weten. Daarbij moeten we onze cultuur beschermen en samenwerken in Europa.

Twee spreker was Raffie Chohan, bekend van de Dutch Defense League. Volgens haar wordt de islam behaagd en moeten wij ons steeds meer aanpassen aan die regels. O.a. op stranden door ons verplicht te kleden. Ze bekritiseerde de criminaliteit onder asielzoekers en de huwelijksarrangementen en de meegekomen islamisering. Er zijn volgens Chohan teveel asielzoekers en de tolerantie is op, waar de regering niet naar de bevolking luistert. Ze wist dat ISIS de christenen helemaal uitroeit en de toekomst van christenen in de regio van het Midden-Oosten onzeker is. En sloot af met dat de islam niet tolerant is en de sharia horror.

Daarna betrad Lionel Balland, kenner van de Europese populistische partijen, het podium en liet weten het een grote eer te vinden in Utrecht te mogen spreken. Hij wees op de overeenkomst tussen de islam en links, beide zijn tegen de democratie. Probleem één in Europa is volgens Balland, dat er geen vrije meningsuiting meer is, mensen worden doorheen Europa voor uitspraken en ideeën veroordeeld. Het tweede probleem is de islam. In Brussel kunnen vrouwen geen minirokken meer dragen en ook Antwerpen islamiseert. Onze pers schrijft hierover niet de waarheid. Spreker ziet dat veel mensen onze opvattingen delen. In Noorwegen en Finland zitten patriottische partijen in de regering en in Nederland is de PVV de grootste, verder wees hij naar de FPÖ in Oostenrijk.

Iemand die onder de naam Marcel sprak, wist kort iets te vertellen, waaronder de stelling dat volgens hem iedereen mag zeggen wat hij wil, wij van PEGIDA maar ook onze tegenstanders. Omdat zij ons willen verhinderen te spreken, zijn misschien deze tegenstanders wel fascistisch. Hierna sprak de voormalig voorman van de English Defence League, Tommy Robinson. Volgens hem is er het nodige mis met het Europees beleid. Als reactie hierop wil hij eenheid van patriotten doorheen Europa. Iedereen samen onder één vlag. Volgens Robinson moeten we de straat op en komt er een dag dat we allemaal de straat op gaan. Spreker vindt dat mannen die de gevolgen van dit beleid zien, moeten opstaan, om samen met ons de waarden van onze landen te verdedigen.

Afsluitend stak Edwin Utrecht zijn rede af. Volgens hem wordt er belastinggeld in de bodemloze put van Griekenland gegooid en kijkt de EU overal maar toe. Rutte doet niets dan lachen en liegen. Volgens Edwin Utrecht is er een hek om Europa nodig. Spreker weet dat 80 procent van de asielzoekers jonge mannen zijn, waaronder uit Pakistan en India. Jonge mannen, analfabeet en die zeuren over geld en te weinig vrijetijdsbesteding. Spreker vindt dat het Nederlandse volk baas in eigen land moet zijn en dat dus de grenzen dicht moeten. Dat wil 66 procent van de Nederlandse bevolking weet hij. Illegalen moeten het land uit en er is ook geen plaats voor de radicale islam.

Als laatste somde Edwin Utrecht nog een aantal standpunten van PEGIDA Nederland op; waaronder verbod op haatimams, stopzetten van de bouw van moskeeën. Een totaal boerkaverbod, Nederlandse waarden op Nederlandse scholen. En referenda op allerlei gebieden en het afschaffen van de dubbele nationaliteit. Aan het eind meldde de organisator dat PEGIDA Nederland op korte termijn nog een keer terugkomt naar Utrecht voor een demonstratie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “PEGIDA houdt succesvolle eerste demonstratie in Utrecht”

  1. Jean Marie TYTECA

    Op zeker moment zal de MSM de waarheid niet meer kunnen verdoezelen; en zal das kapital de ogen van links openen. Het nadeel is echter dat er zoveel van deze personen aan deze toestand financieel verbonden zijn.

  2. Ook in Holland worden EigenVolkse Mensen zich bewust van de vernielende impact die de islamisatie op onze Europese Waardenschaal continu PROBEERT te bewerkstelligen. Hierbij gesteund door gauchistische, christofobe politiek-correct ontaarden en mei-§!-fossielen , die zich allen “progressieven” wanen ! Eigenaardig soort “progressie”(sic) die deze “progressieve” islamofiele trawanten aan de regressieve impact van de islamisering met hand-en-spandiensten verlenen……

Trending

%d