Komende zondag 11 oktober: Eerste PEGIDA-demonstratie in Nederland

Dresden PegidaAankomende zondag 11 oktober gaat PEGIDA voor de eerste keer in Nederland demonstreren en dat is in Utrecht. De beweging kreeg de afgelopen weken in Duitsland weer tienduizenden mensen de straat op, voornamelijk in de stad Dresden, waar ze ook is ontstaan. PEGIDA is in Duitsland de voornaamste en luidruchtigste tegenstander van het krankzinnige beleid van Bondskanselier Angela Merkel.

Maar gaat de beweging ook in Nederland van de grond komen? Dat lijkt wel kans op slagen te hebben gezien het beleid van de Nederlandse regering en de algehele onvrede met name over de ‘vluchtelingen’ die over heel het land worden verdeeld. We mochten voor deze gelegenheid alvast een paar vragen stellen aan Edwin Utrecht, die de demonstratie heeft georganiseerd. Op dit moment heeft de burgemeester van Utrecht een verbod op de mars ingesteld maar is een statische manifestatie wel toegestaan.

Waarom gaat PEGIDA demonstreren in Nederland?
Nederland is geen eiland, de problemen zijn hier net zo groot als in de rest van Europa, daarom moeten ook in Nederland de mensen laten zien dat men het met beleid niet eens is.

Wat is het onderwerp van de demonstratie?
Wij hebben meerdere onderwerpen waar we ons druk over maken, maar de twee grote onderwerpen op de demonstratie zullen de huidige vluchtelingensituatie en natuurlijk het gevaar van de islam zijn.

Is PEGIDA in Nederland verbonden met de oprichters uit Dresden of staat ze en deze demonstratie hier helemaal los van?
PEGIDA Nederland is heel direct met Duitsland verbonden, dat laat alleen al mijn inbreng zien in de Duitse werking. We zijn de enige die 100% samenwerken met Dresden/Duitsland en zij helpen vanuit Duitsland waar mogelijk.

Via de PEGIDA facebook pagina kan men lezen dat er vier sprekers komen. Wat zijn de onderwerpen van de toespraken?
Er zullen 4 spreek(sters) zijn; Lutz Bachmann (mede oprichter PEGIDA), Tommy Robinson (voormalige woordvoerder English Defense League), Raffie Chohan en ikzelf. Bij twee van de sprekers zal het hoofdzakelijk, zoals ik ze ken, over de islam gaan. Bij Lutz Bachmann neem ik aan een stukje over PEGIDA en over de huidige problemen. Dat zal ik zelf ook doen, inzoomen op de huidige problemen; de vluchtelingen, islam en dat zo ontzettend veel mensen het zwaar hebben in Nederland en Europa. En dat onze landen meer directe democratie moeten toelaten.

Verwachten jullie veel mensen en mag iedereen zomaar zijn eigen spandoeken en vlaggen meenemen?
Wij hopen op 300+ burgerlijke deelnemers en dat links geen geweld gebruikt om de demonstratie te verhinderen of te blokkeren. We willen een mooie demonstratie houden en daarmee de grondslag voor de volgende demonstraties leggen. Het aantal mensen is dus niet zo heel belangrijk, de eerste demonstratie moet goed verlopen, dan komt rest vanzelf wel. Zolang het geen spandoeken of vlaggen van een partij zijn, geen verboden symbolen enz… is er veel toegestaan. We hebben de richtlijnen ook HIER neergezet.

Op dit moment heeft de burgemeester een verbod ingesteld om te wandelen maar mag er wel een statische manifestatie worden gehouden. Hoe gaan jullie hier mee om?

Vanmiddag is er een gesprek met de burgemeester. Wij hebben de grondwet aan onze kant. Het recht op demonstreren in verankerd in de grondrechten van elke Nederlander. De burgemeester kwam tot dit besluit na de oproepen van extreemlinks om onze demonstratie te blokkeren en te verhinderen. Mocht de burgemeester niet bijdraaien tijdens het gesprek, dan zien we een rechtsgang met vertrouwen tegemoet.

20151011_PEGIDA_Utrecht_Affiche

2 comments

  1. ik wens die gene die gaan goed lopende demonstratie of dat ook zal lukken ik denk het niet want de linkse facisten antifa en laatzenietlopen zullen altijd aanwezig zijn hun schuwen geen geweld

Comments are closed.