Zwarte PietWie deze week bij de supermarkt Albert Heijn binnenloopt, zal daar tussen de Sinterklaasspullen ook Zwarte Piet vinden. De supermarkt buigt dus niet voor de haatcampagne die zich tegen het traditionele Sinterklaasfeest heeft ontsponnen en nog altijd voortduurt, ondanks dat veruit het grootse deel van de Nederlanders vindt dat er niets mis is met Zwarte Piet. De supermarkt kiest hierbij dus de juiste kleur, evenals mediabedrijf RTL, die meerdere programma’s over het Sinterklaasfeest maakt.

Het bedrijf Albert Heijn laat o.a. weten; “Zwarte Piet is – hoe je het wendt of keert – onderdeel van deze Sinterklaascultuur en je treft ‘m daarom vanaf vandaag in verschillende verschijningsvormen bij ons aan.” Dat is een duidelijke boodschap, Zwarte Piet hoort bij de Sinterklaascultuur en dus geen inhoudelijke discussie over zaken of de inhoud van het traditionele Sinterklaasfeest.

Wel ziet Albert Heijn de discussie die gaande is, maar begrijpt beter dan anderen, dat het gekwetst zijn van een slecht ingelichte minderheidsgroep geen reden is om mensen hun tradities zomaar te vertrappen. AH: “Dat culturele gebruiken rondom het geliefde Sinterklaasfeest ook kwetsend kunnen zijn vinden we oprecht vervelend. Want ondanks ons motto – Iedereen is welkom bij Albert Heijn – kunnen we het nu helaas niet voor iedereen goed doen.”

Eerder liet ook RTL, de oudste commerciële omroep van Nederland, weten dat Zwarte Piet blijft tijdens de komende viering van Sinterklaas. RTL: “Via RTL Telekids zendt de zender al jaren de Club van Sinterklaas uit. Ook dit jaar komt er onder dezelfde naam een film in de bioscoop. De pieten in de Club van Sinterklaas zijn volgens RTL neergezet als kinderhelden en houden daarom hun eigen uiterlijk.”

In haar verklaring schrijft RTL verder nog; “We zien het sinterklaasfeest als een feest voor kinderen en staan achter hetgeen we de afgelopen jaren hebben uitgezonden. Juist omdat het een feest voor kinderen is, is eenduidigheid in onze ogen heel belangrijk. Wij gaan mee in de keuzes van de brede Nederlandse samenleving, waar deze discussie naar onze mening ook thuishoort…..”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Albert Heijn en RTL kiezen voor Zwarte Piet”

  1. Jean Marie TYTECA

    Het verontrust mij te zeerste dat de slaaf(westerse tijdsperiode en niet islamperiode) werkte om in zijn eigen onderhoud en scholing voor zijn nageslacht moest zorgen. Heden ten dage zijn zichzelf benoemde anti(sic)racisten, financieel onderhouden, klagers geworden die omwille van het smeer hun aandacht in de MSM proberen hoog te houden

  2. Een Albino Piet is geen Zwarte Piet !

  3. Ratteke Maurice

    Dan zijn er toch nog mensen met verstand die onze cultuur blijven steunen, ben benieuwd of dat ook zo zal zijn in de zwembaden in Antwerpen waar ze opteren om in duikerspak te gaan zwemmen of in een tent. Ja als je nog in de oertijden leeft kan ik het begrijpen, wij leven in het jaar 2016 en zullen ons ook nooit laten vertrappelen door dweiltoeristen.

  4. Aan de inter-limburgse klanten:
    Blijf weg uit de jumbo en de bijenkorf-Allen naar Albert Heijn !

Trending

%d