telefacts_01Gisterenavond kregen we weer een sterk staaltje emotionele manipulatie voorgeschoteld tijdens een aflevering van Telefacts. Volgens het VTM-journaille moeten we blijkbaar opkijken naar de moedige en vanzelfsprekend hard studerende vluchtelingen. Uiteraard werd hiervoor – onder andere – een lief meisje uitgezocht dat 16 jaar zou zijn en alleen via Turkije van Syrië naar België is gevlucht.

Cathérine Moerkerke leek helemaal in extase te zijn geraakt bij zoveel moed en opoffering, maar toen gebeurde iets vreemd tijdens haar vraaggesprek. Het bewuste meisje vertelt hoe het bootje waar ze op zat omsloeg en hoe ze vervolgens “vier uur in het water” heeft gelegen. Uiteraard wensen we dit niemand toe, maar wat volgde is enigszins onbegrijpelijk.

Het meisje wilde namelijk graag haar schoolrapporten van het voorbije schooljaar laten zien. Vreemd, want ze had net verklaard dat het onmogelijk was om nog naar school te gaan en dat ze thuis op zichzelf studeerde. Maar zelfs als het toch zou kloppen, blijven we met het feit zitten dat het meisje… vier uur in het water heeft gelegen.

Wij blijven dus met enkele vragen zitten. Hoe hebben die rapporten de erg lange duik in het water overleefd? Of heeft het meisje de rapporten doodgewoon laten opsturen vanuit het bezette oorlogsgebied in Syrië dat ze ontvlucht is? Het lijkt ons echter dat er iets niet klopt aan het heldhaftige verhaal dat Telefacts ons voorschotelt. Klik hier om de reportage zelf te bekijken (vanaf minuut 36:18). Hieronder alvast de bewuste beelden onder elkaar.

h7

h6

h5

h4

h3

h2

h1

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “Liegt Telefacts over 16-jarige vluchtelinge?”

 1. Tja, moeilijk te zeggen natuurlijk hoe die rapporten hier zijn geraak. Heb het stuk ook op tv gezien, en ja, het is bijzonder emotioneel geladen televisie.

  Er vielen mij ook een paar dingen op. Tussen de lijnen door hoorde je duidelijk de culturele problemen die er zijn. En dan heb ik het niet alleen over het ‘met de voeten op het toilet staan’. Neen, je leerde dat blijkbaar jongens en meisje gescheiden moeten zijn, niet louter omwille van de zindelijkheid maar ook omdat het samenleven van de verschillende geslachten duidelijk problemen geeft. Zo ook blijkbaar met de hoofddoek.

  Het bewuste meisje was uiteraard geselecteerd op basis van haar sympathieke voorkomen en haar intellect. Want dat ze sympathiek en intelligent overkwam kan niemand ontkennen. Echter, dan heeft ze daar een rapport met goede punten voor Frans, maar, een vraag in het Frans beantwoorden kan ze niet want ‘in Syrië is men voornamelijk Engels-georiënteerd ‘. Ok, dat kunnen de zenuwen zijn. Maar het is blijkbaar niet het enige.

  Ik vind dat Cathérine Moerkerke ook bepaalde vragen net niet stelde, of, op bepaalde antwoorden net niet inging. Je ziet zo bijvoorbeeld op een gegeven moment tijdens de reportage dat er testen uitgevoerd worden om de leeftijd van de migranten te kunnen bepalen. In 7 op 10 gevallen brengt dit bedrog aan het licht. Nergens in de reportage gaat Chatérine echter dieper in op het mogelijke bedrog. We horen ook niet wat er met diegenen die betrapt worden uiteindelijk gebeurd? Ook op de mogelijke tactische beweegredenen die er schuil gaan achter net dit soort kinder-migratie krijgen we geen antwoord. Om maar te zeggen; er zit geen evenwicht in deze reportage.

  Het is dan ook zeer moeilijk om verhaal te halen tegen dit soort reportages. Vanaf het moment dat er kinderen bij betrokken zijn haalt het emotionele altijd de bovenhand. Het is net daarom dat de media kinderen opvoert. Zeg nu zelf, wie stuurt er nu kinderen terug? En, hoe doe je dat dan zonder gewetensbezwaren? Daarom moet men in het debat rond de migratie altijd de gulden regen hanteren die Tom Van Grieken duidelijk kent: Wees niet tegen de individuele migrant, wees tegen het beleid. Ik zeg dat niet alleen omdat je de individuele migrant bezwaarlijk iets kunt verwijten (Hij/zij maakt gewoon gebruik van het systeem.), maar vooral omdat net de individuele migrant al gebruikt wordt om migratie te verkopen.

 2. Telefacts…dat bestaat nog, wist ik niet.
  Maar wat ik dan wel weet is dat (ALLE) mainstream media feelgood televisie maakt en reken daar ook maar de nieuwsuitzendingen onder.
  Over de “vluchtelinge” kan ik me niet uitspreken want één ik heb het programma niet gezien en zal er ook niet naar kijken en twee die islamieten invasie wordt door de eerder aangehaalde media in een wijze van “berichtgeving” gegoten die ik ZUIVERE indoctrinatie heet.
  Alleen goed nieuws uit het “vluchtelingen” (lees islamieten INVADERS) wereldje, dat betekend zorgvuldig klaargemaakte feelgood rotzooi met weinig live beelden want die kunnen niet gestuurd worden, dit is trouwens bijna SOP voor mainstream media in het geval er onverhoopte problemen zouden opduiken.
  Voor mijzelf is het gemakkelijk, ik volg de mainstream niet, kijk alleen op de webstek van de openbare KRomroep BRT om vast te stellen dat het manipulatie, verzwijging en indoctrinatie is die uit die “nieuws” redacties komen.
  Gisteren op hun webstek een “opinie” gelezen van de hoofdredacteur van de openbare KRomroep hun nieuwsdienst éne Soenens Bjorn en die kennen wij (rechtse islamofoben) ongetwijfeld nog toen hij nog een gewone stand upper was in de US ten tijde van de Boston bombing.
  Ik hoor die Soenens Bjorn nog altijd zeggen tegen een ambtenaar-journalist dat het ongetwijfeld een aanslag van binnenuit was door “ontevreden” Amerikanen (hij durfde net niet te zeggen rednecks) omdat er veel tegenstand was tegen de moslimbroeder Hussein Barack zijn beleid en de Tea Party veel ontevreden telde.
  Zijn “opinie” was het gebruik van foto’s en welke wel en welke niet te gebruiken in de media..ik lees tussen de regels zijn minachting naar de kijker, hij is het archetype van de linkse loftboy die het allemaal beter weet, die tevens ook weet wat de kijker mag zien en wat sensatie is of net niet.
  FLAPDROL om maar een een scheldwoord te gebruiken, een ordinaire linkse flapdrol maar dan wel op een plaats waar SOORTEN als hij niet zou mogen gedijen.
  Ik had wel graag mijn mening gegeven in de reactie module maar heb een IP ban bij de openbare KRomroep, en is dat erg… nee want ik stuur wel frekwent een mail naar de klachtenprocedure en weet dat ik goed bezig ben want krijg nooit een reply uit de redactie lokalen

 3. Patrick vangoethem

  Het zijn volgens mij opgestuurde en vertaalde rapporten ze zijn in het Engels in Aleppo spreken ze Syrisch dus de rapporten zullen vertaald zijn en je krijgt in elk land een rapport uitgedeeld in uw moedertaal

 4. Een schoolrapport uit Aleppo in het Engels,da zal wel?

 5. Willem Goossens

  ze wisten niet wat ze moesten doen? zwemmen begot of verzuipen, die Syriërs zijn blijkbaar allemaal zwemkampioenen vier uur zwemmen begin er maar eens aan. en dan hebt ge nog onnozelaars die een traan weg pinken, maar dat zijn er die naar thuis kijken, en een actrice die een boze rol moet spelen uitschelden op straat, daar kan men aan meten hoe ver de hersencellen reeds vergaan zijn bij sommigen, gewoonlijk zijn dat van die felle rode, groene, hamer en sikkel fanatiekelingen. Het gezicht van de moderator is geld waard.

 6. Dagelijks moeten wij vaststellen dat er praktisch geen objectieve reporters meer zijn.

 7. Tiens bij ons staan alle vakken in het nederlands. In Turkije of Syrië blijkbaar in het engels ???

 8. Hier is een video van een Syrische jonge vrouw die zegt wat de media-maffia niet durft zeggen. Heel interessant…

 9. Meneer Teleurgesteld

  Ik heb vaak een praatje gedaan met die mensen vanuit die gebieden uit het midden oost (iraq, syrie en libanon ) in brussel antwerpen en gent; ik begroet ze eerst dan vraag ze hoe het met hen gaat, dan kan ik hen meten de vraag stellen van hoe dat ze hier geraakt hebben uitraard is het voor economische reden maar voor hen het aller belangrijkste is nationaliteit dat willen ze als geen andere.. zijn meestal mensen die voorbereid vertrekken vanuit hun land met de doel om papieren te krijgen in een west europese land.

  Ze hebben meestal contact met familie terug thuis die meestal vervalst papieren opsturen, Zo als we in het nieuws gezien hebben een paar weken voor 400 dollar heb je een gloednieuwe syrische paspoort. Sommige gaan zelf zo ver en zieveren dat ze bekeerd hebben tot cristendom terwijl ze stiekem hun vorige geloof verder practiseren, zodat ze kunnen zeggen dat terug in hen land de dood hen te wachten staat.

  De echte mensen die geholpen moeten worden zijn die terug in syrie en zo zijn die grass eten en vies water drinken dag in dag uit maar niet mensen die zoveel geld betalen voor die trip en via zoveel veilig landen passeren omdat ze weten dat hier vrije geld voor hun te wachten staat.

 10. Zou ze misschien in een 4 uur lange slaap gevallen zijn, terwijl ze in bad zat en zou ze alles gedroomd hebben ????

 11. Wat men tegenwoordig op TV, radio, kranten en tutti quanti vertelt is ofwel onwaarschijnlijk, of wel duidelijk gelogen. Beseffen de dames en heren hoernalisten niet dat ze op die manier hun laatst restje geloofwaardigheid aan het verliezen zijn? Neen zeker, anders zouden ze zich niet onophoudelijk belachelijk en ongeloofwaardig maken.

 12. Alles wordt verdraaid, en alles wordt gelogen om maar in het uitkerings paradijs,……..duitsland/Nederland,Zweden te worden opgenomen,………..weg met al die parasieten ,……..weg , over en uit met de islam en zijn aanhangers !!!

Trending

%d bloggers liken dit: