Afgelopen zaterdag vond een door Voorpost georganiseerde demonstratie plaats in het centrum van Antwerpen. Ruim driehonderdvijftig mensen protesteerden tegen alle vormen van ritueel slachten en de islamisering van Vlaanderen.

Aan het begin van de betoging had Nick van Mieghem, actieleider van Voorpost, duidelijke instructies gegeven aan de aanwezigen. Hierna nam Rob Verreycken (PEGIDA Vlaanderen stuurgroeplid) het woord. Hij hield een vlammend betoog over de westerse waarden en benadrukte dat “onze wetten in het Staatsblad staan en niet in de koran”.

Daarna begon de demonstratie en via een ingewikkelde route werd het gehele centrum van Antwerpen doorkruist. De betogers riepen onder meer leuzen als “Wij zijn het moe, grenzen toe!“ en ”Geen halal in onze stad!”: een duidelijk signaal! Wie in de buurt was kon het onmogelijk zijn ontgaan en de mensen langs de route brachten zelfs zichtbaar sympathie op voor de demonstranten. De demonstratie werd afgesloten met een toespraak van Voorpost-voorzitter Bart Vanpachtenbeke en het zingen van De Vlaamse Leeuw.

Het was een geslaagde demonstratie. De opkomst bij betogingen tegen islamisering zit in een stijgende lijn: PEGIDA Vlaanderen trapte af met tientallen deelnemers, en telde bij de laatste betoging al over de tweehonderd betogers. De Voorpost-demonstratie telde ruim driehonderdvijftig betogers. Direct na afloop gaven enkele verantwoordelijken zijdelings al aan dat dit weleens het begin kon zijn van een serie van betogingen. Voorpost zelf was tot vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

vpant4

vpant2

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Voorpost demonstreerde tegen islamisering”

  1. Hier een mooie video van enkele moedige blanke vrouwen die zich verzetten tegen de anti-blanke rotzooi.

    1. Begrijpelijk !

  2. Straatactivisme voor een nobel doel. Me like very much! :)

  3. Het was wel lang stappen…..

Trending

%d