#OpDeVlucht voor de waarheid: geen geld voor zorgbehoevenden, wél voor asielzoekers

mzodVandaag zijn we met z’n allen op de vlucht: de ene voor de oorlog(en) de andere voor de VRT-propaganda. Politicoloog Carl Devos noemt de VRT-actie “een risico” en is behoedzaam voor de thema’s die vandaag aan bod zullen komen. Maar laten we vandaag ook eens stilstaan bij diegene die niet kunnen vluchten, diegene die in eigen land niet eens de hulp krijgen waar ze wettelijk gezien recht op hebben.

Toegegeven, vluchten uit oorlogsgebied is een terechte keuze mits je je gezin meeneemt op je vlucht. Het tegendeel is echter waar. Volgens recente cijfers zijn 90% van de vluchtelingen mannen met een relatief jonge leeftijd. In oorlogstijd noemen ze zoiets desertie. Komt daar nog bij dat zeer veel van die mannen niet eens uit oorlogsgebied gevlucht zijn. Zij zijn gewoonweg op zoek naar de beste uitkering, in het meest gastvrije land. Punt. Over de IS-infiltranten willen we het nog niet eens hebben.

De asielcrisis die we vandaag kennen is dan ook veroorzaakt door de bewuste strategie van de linkse partijen en de ja-knikkers bij de overige partijen. Door enerzijds hard genoeg te roepen dat de Vlamingen, Duitsers en andere buurlanden o zo solidair zijn en anderzijds geen oplossingen op lange termijn voor te schotelen en bewust geen voorwaarden op te leggen voeden ze de magneet die onze regio is.

Met honderdduizenden reizen deze heren – en ook enkele dames met kinderen – door heel wat veilige landen, waar echter minder te rapen valt of waar de wetgeving wél wordt toegepast, zoals bijvoorbeeld Hongarije. En nu ook Denemarken dat het treinverkeer liet stilleggen van en naar Duitsland. De media is er dan als de kippen bij om de ‘onmenselijke taferelen’ te laten zien die er zich dan zouden afspelen. Uiteraard met de nodige censuur, geleerd bij Vadertje Stalin en zonder de beelden van de toestand waarin de ‘vluchtelingen’ pleinen, straten en stations achterlieten. Net alsof een bende barbaarse plunderaars als een inferno door Europa marcheerde.

Maar de Vlaming werd ondertussen wel een prijsverhoging van de elektriciteit door de strot geduwd middels een btw-aanpassing van formaat. “Het geld is immers stilaan op en de Vlaming zal moeten besparen.” Asielzoekers kosten blijkbaar geen geld. Ah neen, ze krijgen – volgens de VRT-propagandamachine #opdevlucht vandaag – slechts 7 a 8 euro per week. Per week hé! Het eten dat ze krijgen, de slaapplaatsen, de dekens, … allemaal gratis blijkbaar.

Wie dan de prijs berekent en uitkomt op tientallen euro’s per dag per asielzoeker wordt verketterd en uitgemaakt voor harteloze racist: “Dat is niet waar, dat geld gaat niet naar de asielzoekers, maar naar de OCMW’s die instaan voor de opvang…!” Euhm, 10 euro naar het OCMW of 10 euro naar de asielzoeker rechtstreeks, het blijft 10 euro van de belastingbetaler.

En op zich zou de opvang geen probleem mogen zijn, zelfs niet voor die harteloze racistische Vlamingen, moesten er voorwaarden worden opgelegd en moest er gesproken worden over ‘tijdelijke opvang’. Maar het land lijkt zich te moeten opmaken voor een permanent verblijf van deze vele heren en hun enkele dames en kinderen. Jobs worden hen in de schoot geworpen en taalcursussen aangeboden. Hopelijk zijn deze jobs en cursussen halal, of we zitten weer met een onoverkomelijk probleem, aangezien eten dat niet halal is ook niet aanvaard werd de afgelopen dagen.

Maar laten we even citeren uit een onverdachte bron: “100.000 tot 160.000 ouderen die op een wachtlijst staan voor ouderenzorg. De helft van de ouderen wacht tussen zes maanden 1 jaar op een opname in een rusthuis. 1 op 5 wacht zelfs langer dan een jaar. (…) Er zijn in Vlaanderen 44.000 extra kinderopvangplaatsen nodig. Maar de problematiek van wachtlijsten is ruimer. Er staan bijna 22.000 personen met een handicap op de wachtlijst, 4.500 jongeren wachten op hulp of ondersteuning van de bijzondere jeugdzorg.

We schrijven 5 mei 2014 en de bron is de campagnewebstek van Groen voor de jongste verkiezingen. Als het over wachtlijsten gaat kunnen we aannemen dat Groen de cijfers eens niet verdraaid heeft en dat ze dus bijgevolg kloppen. De titel van het bewuste stuk luidt: “260.000 Vlamingen van wieg tot rusthuis op de wachtlijst”. Anderhalf jaar later ziet de situatie er voor deze sukkelaars niet beter uit, integendeel. Asielzoekers krijgen immers voorrang. Ook op gebied van werk dus, terwijl in augustus van dit jaar een kwart miljoen (247.826) mensen in dit land zonder job zitten, wat meer is dan 8% van de werkgerechtigde bevolking.

Het zou leefbaar zijn voor iedereen – van Vlaming over politieker tot asielzoeker – moesten er logische stappen ondernomen worden. Het Schengen-verdrag (tijdelijk) opheffen, de grenzen en de luchthavens streng controleren (want volgens de VRT vandaag hoeven IS-strijders zich niet te mengen tussen de vluchtelingen, aangezien die evengoed per vliegtuig kunnen komen), het kaf van het koren scheiden en enkel echte oorlogsvluchtelingen toelaten en ze vervolgens eerst een aantal maanden opvangen in gesloten centra. Maar misschien wel het belangrijkste: vanuit de politiek en de overheid een duidelijk signaal uitsturen dat de optie op een langdurig verblijf één van de laatste opties is en blijft.

De VRT mag dan wel een Op De Vlucht-campagne organiseren, het lijkt er echter meer op dat ze zelf op de vlucht zijn, maar dan voor de waarheid. En dan is voor ons de keuze simpel: trek de stekker uit de VRT, wij laten ons immers niet bedriegen.

7 comments

 1. Mijn vrouw is zwaar gehandicapt geraak door een ongeval . Ze heeft een zwaar NAH opgelopen is zeer zwaar gehandicapt. Ik heb 15 jaar mantelzorg gedaan Gaan werken +- 70 per week als vrachtwagen chauffeur in de transport sector Ben nu 3 jaar met pensioen . 45 jaar arbeid jaren gewerkt . de laatse 2 jaar zijn er en meer en meer . gezondheid problemen bij ge komen. Dat van uit het ziekenhuis niet meer toe gestaan word .Om naar huis te komen ! Ze moet in een instelling ge plaats worden !! Waar is er plaats ?ze is nu op kort verblijf op maand en half manden tijd heb ik met haar al 3 keer moeten verhuizen naar een ander instelling . Vind geen plaats om permament te verblijven .Met goedkeuring voor dringen opvang Ik heb Veel belasting betaald per jaar 30.000 € als loon trekken IK heb altijd in wit gewerkt Gehandicapte zorg is als stief moeder behandel . wie
  dat al aan de macht is geweest. Zowel links als rechts en die nu aan de macht zijn. Onsen eigen mensen die zorg nodig hebben. Zijn nu ook vluchtelingen in hun eigen land. Geen geld meer er is. Geen wachtlijst meer maar een zeer langen wachtlijst. Is er in de plaats gekomen Men kan een vleugel van een karzene verbouwen .Voor aangepast voor rolstoel gebruiker. Met een sociaal ter werkt stelling plan . Voor messen die een tweede kans krijgen .Onder toe zicht van de bouw sector. En van instelling RVA en ander bevoegd heden.

 2. Ik ben al jaren weg uit belgie en volg van ver een beetje wat er gebeurd. Wat ik nu niet kan begrijpen is dat het lijkt of alle belgen sukkelaars geworden zijn. Ik zie muslims in youtube die het hebben over sharia wet in belgie en niemand zegt daar wat van.
  Ik zie mensen die daar wel wat van zeggen voor de rechtbank gedaagd worden en als racist of islamofoob berecht worden.
  Ik zie moslims op straat met borden waar op staat dat ze “ons” zullen onthoofden. Mag dat openelijk in belgie. Ik zal dat even op proef stellen de dag dat ik op vakantie kom. Ik zal met een bord op de grote markt in brussel gaan staan waar ik mensen aanmoedig om moslims te onthoofden. Ik denk niet dat ik daar 5 min zal staan.
  Wat het ergste is, in mijn opinie, is dat de regering dat allemaal maar laat begaan omdat ze bang zijn om op iemands tenen te trappen en iets zullen zeggen dat politiek niet correct is.
  Het gaat er niet over of alles politiek correct is, belgie is een rechtstaat en IEDEREEN moet zich aan die wetten houden. Oh nee, ik ben moslim en ik wil geen democratie, maar ze stichten wel politieke partijen. Oh nee ik ben moslim en ik wil niet integreren. Oh nee ik ben moslim en ik wil geen kerstfeest. Nou, moslim, ga dan lekker terug naar je woestijn.
  Het is de hoogste tijd dat belgen hun rechten opeisen en hun land terug nemen. Belgie voor de belgen, moslim belgen, zonder geloof belgen, cristelijke belgen, homo belgen, vlaamse belgen, waalse belgen, enz belgen. Als je je niet als belg kan verklaren dan moet je ergens anders gaan wonen.
  Het is 2 voor twaalf jongens. Hoeveel meisjes moeten er nog verkracht worden om te tonen hoe tolerant jullie wel zijn?

 3. Ik lees hier op internet het volgende : een Syrisch gezin krijgt opvang bij particulieren, ge moet al linkse rotzakjes zijn om aandacht te trekken zo van” zie eens hoe menselijk wij toch zijn” terwijl mensen van ons als zwerfvuil door de straten dwalen, en door deze hypocrieten geen blik waardig worden gegund ,
  Ik wens deze idioten alle plezier toe en hoop dat hun kot afgebroken is, en dat mijnheer de Syriër van alle geneugten die het huis bied mag genieten. terwijl de heer des huizes even afwezig is.

 4. Laat al die jonge “vluchtelingen” in het leger, en stuur hen naar Syrie om te vechten tegen IS. Dan moeten “onze jongens” het niet meer doen.

Comments are closed.