Geslaagde PEGIDA-demonstratie aan domein Westakkers in Sint-Niklaas

1_cw060h2k_7bd4316aMaandagavond blies PEGIDA Vlaanderen verzamelen in Sint-Niklaas, voor de ingang van domein Westakkers, een voormalige legerkazerne die sinds vandaag 250 asieleisers opvangt.  De Vlaamse afdeling van de in Duitsland ontstane PEGIDA-protestbeweging tegen islamisering en massa-immigratie was daarmee aan haar vijfde actie dit jaar toe, en dat was eraan te merken.  Organisatorisch loopt de zaak nu op wieltjes:  een goede geluidsinstallatie, deftige plakkaten en symbolen (deze keer ‘Hotel Vlaanderen is volzet’), geen dronken marginalen maar normale mensen omkaderd door een eigen ordedienst, en voor het eerst – dankzij een tijdig in de buurt bedeeld vlugschrift – ook een dertigtal buurtbewoners.   Er werkt nu een organisatieteam dat samenwerkt, overlegt en een heldere en samenhangende boodschap overbrengt, een hele vooruitgang.

Rob Verreycken heette de ‘moedige Vlamingen’ welkom, die ‘ingaan tegen de emotionele chantage die met orkaankracht door de leugenpers op de mensen wordt afgevuurd’.  ‘Tegen al het emotionele gesnotter plaatsen wij vandaag de vragen van het gezond verstand:  Is de draagkracht voor nog meer moslims in dit land niet al héél lang overschreden?  Hoeveel IS-terroristen zitten erbij?  Moesten we niet langer werken, meer betalen en minder pensioen krijgen omdat het geld van de staat zogezegd op was – terwijl er nu blijkbaar voor asieleisers miljoenen genoeg zijn?  Wie gaat dat betalen?’  De 200 deelnemers kenden het antwoord: ‘Wij’.

Luc Vermeulen plaatste een paar bedenkingen bij de asielvloed van vooral jonge mannen.  ‘De leugenpers voert graag de vrouwen en kinderen op, maar het overgrote deel zijn jonge mannen’, zo klonk het.  ‘ Een jonge man die een geweer kan vasthouden, hoort geen 4500 km te vluchten, maar zijn land te verdedigen’.  De kreten ‘lafaards’ en ‘deserteurs’ bevestigden zijn stelling.

Hugo Pieters stond kort stil bij de situatie in het Waasland, waar Sint-Niklaas nu al het tweede asielcentrum op zijn dak krijgt, bovenop de al ruim aanwezige allochtonen.  ‘De maat is hier meer dan vol’, klonk het.  ‘Onze Vlaamse identiteit, onze Vlaamse cultuur en tradities staan op het spel.’

groep 2Nationaal woordvoerder Kristof De Smet stond tenslotte stil bij de enorme gevolgen die de aan de gang zijnde volksverhuizing dreigt te hebben in samenhang met de islamisering.  ‘ Wie dergelijke grote aantallen vooral islamitische vreemdelingen naar Europa verhuist brengt onvermijdelijk ook hun politieke, ideologische, religieuze en maatschappelijke denkbeelden mee dit continent binnen’, zo waarschuwde hij.  ‘Europa gaat een tijd tegemoet waar de conflicten, die nu van het Midden-Oosten een onleefbare hel gemaakt hebben, geïmporteerd worden naar onze straten.  Er komt op deze manier een toekomst op ons af van religieuze botsingen, spanningen, conflicten en zelfs straatrellen en geweld, die wij niet willen.’  De enige oplossing is nu in het verzet komen, het verzet van PEGIDA: ‘want het wordt tijd dat de burger zijn mening uit, en wij zijn het volk!’

Filip Dewinter, federaal volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, was aanwezig.  Toen iemand opmerkte tegenover één van de organisatoren dat ‘dat toch spijtig was’, was het antwoord: ‘Iedereen is hier welkom, dus elk parlementslid, en hij is welkom, het is enkel spijtig, dat alle andere parlementsleden van alle andere partijen blijkbaar liever de kant van de asielinvasie kiezen.’

Het stadsbestuur had een verbod op spandoeken uitgevaardigd, maar dat werd door de betogers omzeild met bordjes en plakkaten.  De aanhangers van N-SA zetten een neus naar het stadsbestuur door hun spandoek ‘opkrassen’ in… stukjes te knippen.  Er was vooraf sprake van een verbod op het scanderen van slogans, maar dat werd door de betogers uiteraard feestelijk genegeerd en door de politie niet afgedwongen.

Voor vrijdagavond wordt een politieke betoging voor open grenzen aangekondigd, georganiseerd door mandatarissen van Groen en SP.a.  Terwijl PEGIDA geen toelating kreeg voor een optocht in Sint-Niklaas, zal die er allicht voor links wel komen.  PEGIDA laat via zijn Facebookpagina weten dat het niet oproept tot een georganiseerde tegenactie, maar wel om gebruik te maken van het recht op vrije meningsuiting, en langsheen het traject van de linkse betoging de stem van het gezond verstand te laten horen.  ‘Wij kennen alvast mensen die langs het parcours aanwezig zullen zijn’, kondigt PEGIDA aan.  De linkse betoging van Groen en SP.a voor open grenzen verzamelt om 18.30 uur op de Grote Markt van Sint-Niklaas onder het motto: ‘Wel welkom in Westakkers’.  Op dit ogenblik worden in de scholen van Sint-Niklaas door leraars al leerlingen onder druk gezet, om mee spandoeken voor de asieltoeristen te maken en vrijdagavond mee op te stappen.  Het belooft dus weer een bonte stoet van de linkse ‘usual suspects’ te worden.

pegida hotel vlaanderen

 

One comment

  1. op elf september betogen voor nog meer open grenzen en nog meer islamitische immigratie ?
    enig cynisme is de organisatoren niet vreemd
    :)

Comments are closed.