Missieverklaring 3.0

Vier jaar na onze tweede missieverklaring is het tijd om met onze webstek een frisse neus te halen. Wat, waarom en hoe? Dat lees je hieronder. Ons nieuwe logo krijg je er meteen gratis bij!

React

React, languit Rechts Actueel, heeft steeds tot doel gehad de rechterflank van de nationalistische beweging in Vlaanderen te bedienen van nieuws- en duiding, gerelateerd aan diezelfde beweging. Daarnaast werd en wordt naar de wereld gekeken door een rechts-nationale bril. Geen berichten over de nieuwste iPhone of het laatste optreden op Pukkelpop, maar wel artikels over die zaken die er wél toe doen: de asielinvasie, de daarmee gepaard gaande IS-dreiging of andere zaken die onze Europese eigenheid in gevaar brengen, zoals de globalisering en de afname van onze volkssoevereiniteit door de EU-leiders.

Aan deze visie zal niets veranderen. Ook zullen we blijven schrijven over komende en gedane acties van verenigingen uit de Vlaamse beweging. TAK, NSV, KVHV, Voorpost, VVB, … iedereen die zich partij-onafhankelijk inzet voor de ‘Vlaamse zaak’ krijgt een digitale stem op React. Nu en dan met een vleugje kritiek, maar niet zonder de kern van de zaak te blijven respecteren.

Op partijpolitiek vlak gaan we objectiever te werk gaan. Partijen die zeggen de Vlaamse zaak te dienen, maar daar geen consequente daden aan verbinden, zullen geen bakken kritiek over zich heen krijgen. Volgens onze vernieuwde visie is het beter om de zaken objectief en ‘puur’ op React te melden en vervolgens de lezer zelf te laten oordelen. In tegenstelling tot de VRT gaan wij er vanuit dat de lezers (en kijkers in het geval van de VRT) niét dom zijn.

Kortom, wie zich het nieuws wil laten voorkauwen heeft niets te zoeken op React en leest beter de reguliere kranten en verdoet zijn tijd maar door naar het nieuws te kijken op de televisie. Bij ons geen nieuws over ‘jongeren’ en ‘slachtoffers van oorlogsgeweld’, maar wél ‘vreemdelingen’ en ‘economische vluchtelingen’. Aan u de keuze! Wij zijn klaar voor nog heel wat jaren interessante nieuwsgaring en hopelijk u met ons!

Bert Deckers
Hoofdredacteur React

2 comments

  1. Hal dan ook het duimen systeem van uw site, het is een belediging voor de posters, willen ze commentaar geven laten ze antwoorden, dan kunnen U beslissen of het door de beugel kan of niet.

Comments are closed.