IJzerwakedorp, een bezoek waard: alle standhouders op een rijtje!

Aanstaande zondag vindt de IJzerwake plaats. Naast een warme oproep aan iedereen om op dit evenement aanwezig te zijn, willen we graag met u even de standhouders van het IJzerwakedorp overlopen. Het gaat hier immers over een aantal handelaars die bewust hun imago willen verbinden aan de geest en de traditie van de IJzerwake en de Frontsoldaten: nooit meer oorlog, godsvrede en zelfbestuur. Breng hen zeker een bezoek!

banner-IJzerwakedorp

Uitgeverij Egmont geeft boeken uit over thema’s die blijkbaar té politiek incorrect zijn, waardoor ze nergens anders onderdak vinden. Zij hebben uiteraard een boekenstand, maar breiden deze dit jaar uit met een signeerstand met onder andere de – door het establishment gedoodverfde – zanger Jef Elbers. (klik hier)

’t Pallieterke brengt wekelijks nieuws uit Vlaanderen en de wereld op een eigenwijze manier. Dit weekblad is wel enkel geschikt voor mensen met een goed hart en een slecht karakter! Het IJzerwakepubliek is dan ook de ideale visvijver voor nieuwe abonnees. (klik hier)

Triskel is een winkeltje dat ooit begon op de intussen beruchte Turnhoutsebaan/Carnotstraat in Oud-Borgerhout. Na verhuisd te zijn naar het centrum van Antwerpen kende de winkel een tweede adem. Keltische geschenkartikelen gaan er als zoete broodjes over de toonbank. Winkeluitbater Wim is overigens de enige in Antwerpen en omstreken die echte Mede verkoopt, een aanrader voor de hedendaagse viking en zijn deerne! (klik hier)

Boekhandel Ballade is eveneens gelegen in het centrum van Antwerpen en verkoopt antiquariaat en tweedehands boeken. Uiteraard nemen ze speciaal voor de IJzerwake een selectie boeken mee die van dichtbij of van iets verder af te maken hebben met Vlaanderen en de Nederlanden. (klik hier)

Wijnhandel QV is een groot- en kleinhandel uit Gent en Tienen die einde 2006 werd opgericht en die zich specialiseert in de invoer van kwaliteitswijnen uit Baden, Duitsland. QV neemt naar de IJzerwake een selectie mee van het aanbod waarbij de gelegenheid wordt voorzien om meteen even te proeven. (klik hier)

Rechtse Rakkers is gespecialiseerd in T-hemdjes die net even anders zijn dan het doorsnee T-hemd. Met een knipoog vormen de ludieke ontwerpen boodschappen die niets aan de verbeelding overlaten, wat dacht u bijvoorbeeld van: ‘Staatsgevaarlijk en daar ben ik fier op!’ Naast de T-hemdjes en allerlei kleinere zaken waagt Rechtse Rakkers zich dit jaar aan de verkoop van Filliers-jenever, om de fijnproevers te verwennen. (klik hier)

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, kortweg VNZ, is geen onbekende op de IJzerwake. Niet voor niets noemen zij zichzelf ‘uw ziekenfonds‘. Als pleitbezorgers voor de splitsing van de sociale zekerheid, staat dit ziekenfonds al sinds jaar en dag mee op de barricades van de Vlaamse Beweging. Nog geen lid? Dan wordt het hoogtijd dat daar verandering in komt! Rep je dus als de bliksem naar hun stand aanstaande zondag. (klik hier)

Verder vinden we in het IJzerwakedorp Boekbinderij ArwenDe Wakkere Vlaming (met onder andere gunstige aanbiedingen voor goedkoper telefoneren), Frans-Vlaamse streekproducten (met heerlijke kaas en abdijbier uit de abdij van de Katsberg in Frans-Vlaanderen), Geraardsbergse mattentaarten en tot slot een stand met Ierse en Schotse specialiteiten waar whisky en boeken te verkrijgen zijn.

One comment

Comments are closed.