PVV wil nu een Kamerdebat over terrorisme

DEN HAAG-TWEEDE KAMER-BESCHOUWINGEN

De Nederlandse Partij voor de Vrijheid wil dat de Tweede Kamer per omgaande terug komt van het reces om te praten over terrorisme en de mogelijke gevolgen hiervan voor Nederland. Dit is in reactie op de poging tot een aanslag van afgelopen vrijdag in de Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs. Tevens wil de partij, evenals de VVD fractie Amsterdam, dat de bedwingers van de Marokkaanse terrorist een lintje krijgen.

Momenteel is de Tweede Kamer op zomervakantie tot en met eind augustus en wordt er dus niet vergaderd. Dat is tegen het zere been van Geert Wilders, de voorman van de PVV, die zich druk maakt om het gebrek aan daadkracht van de regering. Hij liet al vaker weten dat deze regering meer moet doen om mensen in de samenleving te beschermen en liet ook het volgende persbericht verschijnen;

De PVV wil dat de Tweede Kamer terugkomt van reces om deze week nog te praten over de poging tot een aanslag in een Thalys. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag gezegd. Hij stelt dat er veel mis is met de aanpak van terreur en dat terroristen ieder moment ook in Nederland kunnen toeslaan.

Daarom wil hij niet wachten tot de Tweede Kamer eind augustus terugkomt van vakantie. Volgens de PVV moet het kabinet meer doen aan de beveiliging van onder meer stations, luchthavens en winkelcentra en kunnen teruggekeerde Syriëgangers ook in Nederland aanslagen plegen.

Bron: Webstek PVV

De PVV wil over de poging tot een aanslag in de Thalys en terrorisme in het algemeen debatteren met premier Mark Rutte, minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. In andere media hebben de regeringspartijen PvdA en VVD al laten weten geen behoefte te hebben om de komende week hierover in debat te gaan.

2 comments

 1. Vergeten pennen daarnet, de jaarlijkse SLACHTpartij dat links (en rechts die zijn er helaas ook tussen)/multikul/dhimmi “feest” heet mag beginnen.

 2. Kijk deze morgen op de webstek van deredactiebe het online vehikel van de openbare KRomroep BRT en lees -naast de breed uitgesmeerde “zielige vluchtelingen” duiding (lees manipulatie)- een aankondiging van Terzake “Damiaan Denys: “Angst is begrijpelijk maar heel onredelijk””.
  Ik weet zonder één woord van het programma te beluisteren dat het de (weinig subtiele) wijze van beinvloeding van de –>argeloze/naïve/onwetende (en ja ook domme) kijker/luisteraar betreft.
  De eerste 60 seconden van het programma geven me gelijk en had genoeg gehoord om het op de virtuele afvalberg te gooien.
  Dit was de openingszet van de ambtenaar/journaliste Cools Kathleen (en let op de voorwaardelijke wijs …’lijkt…/…zouden…’ dat is SOP voor de BRT als het de islam(iet) betreft) :
  “Hoe rationeel we het ook bekijken soms lijkt het alsof de wereld brand met terroristen die op treinen worden overmeesterd, IS strijders die naar belgie zouden komen en dan is er nog de volksverhuizing richting West Europa. Ik praat over angst met psychiater Damiaan Denys. Goeieavond euh professor Denys u bent een Vlaming in Nederland is terechtgekomen, u bent hoogleraar psychiatrie in Amsterdam. Hebt u in de Nederlandse samenleving de angstcultuur echt zien toenemen?”
  Professor Denys antwoord in deze (gerepeteerde toneelakt) uiteraard “euh jaaa eigenlijk wel wij wonen al bijna zeventien jaar in Nederland en ik …euh…k’heb de periode meegemaakt vo…in 2004 was een beetje een kantelpunt denk ik toen is Theo Van Gogh vermoord natuurlijk ennn ik denk dat euh dat-dat-dat duidelijk een soort van verandering teweeg heeft gebracht en dat-kijk Nederland is heel bang voor terrorisme”

  Hier stop ik de transcriptie en stel vast dat de psychiater Denys niet goed zijn tekst heeft ingestudeerd.
  Dit is dus hoe de massa gestuurd wordt, zij die hun buurman achmed een brave islamiet vinden of diegenen die hun volgende vakantie al gepland hebben in één of ander islamietenland “want het is goedkoop en er is veel zon” en de laatste categorie:zij die te DOM zijn om de realiteit in te schatten en denken dat politici die vandaag (en gisteren) het land besturen of in eurabia HQ brussel de dienst uitmaken de beste zijn en er BLIJVEN OP STEMMEN.

Comments are closed.