referendumDeze week heeft het Burgercomité-EU laten weten dat er genoeg handtekeningen zijn verzameld voor een inleidend verzoek voor een raadgevend referendum. Dit heeft het comité vernomen van de Nederlandse Kiesraad, die liet weten dat het vereiste aantal handtekeningen voor een inleidend verzoek is behaald. Men had maar liefst 13.480 geldige handtekeningen, ruim boven de gevraagde 10.000. Ruim een maand geleden was men de campagne hiervoor gestart om voldoende handtekeningen te verkrijgen voor dit inleidend verzoek.

Nu is er dan ronde twee van het proces. Men moet in zes weken tijd 300.000 handtekeningen verzamelen voor het definitieve verzoek. De 13.480 handtekeningen die eerder zijn verzameld bij het inleidende verzoek tellen voor deze ronde niet mee. De aanleiding van het referendum is het associatieverdrag van de EU, dat ze met Oekraïne, Georgië en Moldavië heeft afgesloten en dat zonder moeilijkheden doorheen het Nederlandse parlement is gegaan.

De organisatie houdt er de moed in en laat o.a. weten;

…En dat is hard nodig, want we moeten helemaal opnieuw beginnen met het verzamelen van 300.000 handtekeningen. De 13.480 handtekeningen die we verzameld hebben voor het inleidende verzoek tellen helaas niet mee voor de volgende ronde. Er is dus werk aan de winkel, maar als iedereen er wat energie in steekt, zal het zeker lukken! Als eerste kunt u ons helpen door wederom uw handtekening zetten!

Als men slaagt met het ophalen van de benodigde handtekeningen, zal er in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst een nationaal referendum worden georganiseerd dat door burgers zelf is aangevraagd. Wanneer het lukt met de handtekeningen zal vervolgens in het referendum deze associatieovereenkomst aan de bevolking worden voorgelegd.

Vindt hier het formulier voor het definitieve referendumverzoek.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verzoek EU-referendum door naar handtekeningenronde twee”

  1. Proficiai! Dit is heel wat anders dan een manifest of een avondlijke wandeling. Dit is een reeel gebruik maken van burgerrechten. En het is normaliter te verwachten, afhankelijk van de gestelde vragen en de wijze waarop ze worden geformuleerd, , dat het referendum negatief voor de EU-bonzen zal uitvallen. Echter, gezien het maar een raadgevend referendum is, zullen onze dictators volkomen wettelijk de uitslag ervan naast zich beerleggen. Volstrekt naast kijken kunnen ze echter niet. Nu uitkijken naar het Britse referendum.

Trending

%d bloggers liken dit: