Hollands VolksBelang: “Stop anti-blanke wetten en plaasmoorden in Zuid-Afrika.”

20150815_HVB_ZA_DH_001

Vandaag overhandigden activisten van het Hollands VolksBelang een brief bij de Ambassade van Zuid-Afrika te Den Haag. Daarbij waren een aantal activisten van de organisatie aanwezig om dit moment kracht bij te zetten en aan de aanwezige journalisten uit te leggen waarom men zich druk maakt om wat in Zuid-Afrika vandaag de dag gebeurd. RechtsActueel kon daarom kort met de woordvoerder spreken en de bewust brief inzien.

In de brief, gericht aan de ambassadeur van Zuid-Afrika in Nederland worden een viertal ernstige bezwaren tegen het beleid van de regering van het land naar voren gebracht, waarover de organisatie haar bezorgdheid over uitspreekt. Allereerst is dit de huidige wetgeving en regelingen die het blanke volksdeel discrimineren. Daarnaast zijn er de plaasmoorden, die volgens de organisatie groter in aantal zijn dan op welke andere etnische groep dan ook.

Als derde punt hekelt men aanvallen gepleegd op het culturele erfgoed, cultuur en taal van het blanke deel van de bevolking. Men denke hier aan het Engels als voertaal i.p.v. het Afrikaans en het massaal vervangen van plaatsnamen. Een vierde punt uit de brief is de zelfbeschikking en zelfbestuur, naar de Oranje Vrijstaat en de Transvaalse republieken, waar volgens de organisatie een deel van de natie naar terug wil.

Het Hollands VolksBelang wil van de ambassadeur van Zuid-Afrika, de heer Vusi Bruce Koloane, antwoorden op deze vragen en bezwaren en ze wil ook weten of hij wat kan ondernemen tegen deze ernstige vormen van discriminatie.

RechtsActueel sprak met woordvoerder Johan van het Hollands VolksBelang over de bezwaren en kritieken die in de brief naar voren zijn gebracht.

7 comments

 1. ANC is so kurrup die brief sal onder die mat geskyf word en die regering blameer Jan Van Riebeeck n man wat al n hondere jare dood is !
  Julle Hollanders het geen idiee waarmee ons daagliks met moet deel nie die ANC is n bose party en nasie !

 2. Dankie aan diegene wat ons saak stel in Holland Ons het u hulp dringend nodig
  Groete

 3. Baie dankie! Thank you! As a white Afrikaner, I am not sure what the future holds for my family, friends and I. We need all the help and support we can get!

 4. ja perfecte actie, al die oude socialistische en linkse activisten uit het verleden die jammerden over de oude Democratische Rechtsstaat voor Pre Mandela tijdperk in Zuid Afrika moeten nu toch ook hun kleppen open trekken, omdat er nu gewoon ANC-APARTHEID is in Zuid Afrika en het lijkt op een Afro dictatuur.

  Zuid Afrika gaat heel hard de afgrond in, want de hele diamant industrie is al vertrokken dus de economie daar is verdoemd. En voor de zwarte massa is er niets veranderd, een zwarte Bantoe stam heeft nu de macht en die discrimineren en terroriseren ook alle andere neger stammen.

  Communistische Chinezen zijn nu druk bezig zuid afrika te koloniseren.

  maw
  over pakweg tien jaar zal zuid afrika een normaal, verarmd en verloederd sahel landje worden, maar evolutionair gezien is dit heel natuurlijk.

Comments are closed.