Na Hema is Zwarte Piet niet langer welkom in De Bijenkorf

SinterklaasWarenhuis De Bijenkorf heeft deze week naar buiten gebracht dat men de bekende klimpieten van kleur vervangt. Ze waren zwart en worden nu goud. Deze Pieten hangen voor en tijdens de feestdagen in de lichthal van De Bijenkorfvestigingen in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Amstelveen. Het is wederom een bekend bedrijf dat zich laat misleiden en overstag gaat door de agressieve campagne van tegenstanders van het traditionele Sinterklaasfeest.

Op de webstek van Dagblad de Telegraaf laat het bedrijf het volgende weten “We volgen de discussie in de samenleving met belangstelling en respect. We zien uit naar een feestelijke viering van Sinterklaas, zoals we dit al generaties lang vieren met onze klanten, hun kinderen en families”.

Met de boodschap dat de bekende Pietermannen met goud worden verguld, heeft het bedrijf vanuit de bevolking fikse kritiek gekregen. Eerder kreeg het warenhuis HEMA ook met boze reacties te maken nadat uitlekte dat de directeur van het bedrijf alle zwarte pieten uit het bedrijf zou gaan verbannen. Na een storm van negatieve reacties bond het bedrijf publiekelijk in.

Toch denken alle grote warenhuizen en supermarkten na over het mogelijke wijzigen van de traditionele Sinterklaasviering met daarin een Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat blijkt uit een rondvraag bij een aantal grote zaken. Maar gezien de overgrote meerderheid van de bevolking het feest niet wil veranderen, kan er natuurlijk gewoon gekozen worden om dergelijke winkelzaken niet meer te bezoeken.

https://twitter.com/tw_LvH/status/631166271791439872

3 comments

  1. Dan de boodschappen straks bij een ander, die wel een fatsoelijke Sint en/of Zwarte Piet in huis hebben. Zodra die rode kapitalisten realiseren wat het hen kost draaien ze zo weer bij. Let maar op.

  2. Koop EigenVolks en niet bij diegenen die uit machiavellistisch opportunisme bevuilers van het eigen EigenVolkse nest worden.

  3. Iemand zin in een Marokkaans aboriginalslaatje met raketsla? Dan moet je in het vijfsterrenhotel Hyatt in de Australische hoofdstad Canberra zijn. Maar haast je, want de tikfout op de menukaart. Misschien kunnen we beginnen om ze aan de varkens te voederen ??

Comments are closed.