pukkelpop2011-02Van 19 tot 22 augustus gaat in Hasselt het ‘Pukkelpop’-festival door van SP.a-politicus Chokri Mahassine.  De bezoekerscijfers van dit soort festivals worden overdreven, maar toch zullen weer elke dag tienduizenden deelnemen.  Pukkelpop mikt op een bijzonder jong publiek; dat betekent dat een groot deel van de weide bestaat uit jonge pubers, vanaf pakweg 16 jaar.  Overal in Vlaanderen nemen ouders en grootouders bezorgd afscheid van zoon of dochter, maar ja, ‘ze zullen wel in goede handen zijn’, nietwaar?

Daar vallen echter een paar vraagtekens bij te plaatsen.  Dat bleek een eerste keer in 2011, toen doden vielen bij een noodweer.  Het gerecht van Hasselt, dat al even knalrood is als Mahassine zelf, verklaarde onmiddellijk en zonder enig ernstig onderzoek dat de organisatoren niets te verwijten viel; sindsdien werd een operatie doofpot uitgevoerd, en proberen enkele familieleden van gestorven bezoekers moeizaam gerechtigheid te krijgen.

Het bleek een tweede keer toen een lokale journalist, de moedige Peter Dupont, in een lokale krant schreef dat hij op basis van zijn eigen waarnemingen moest besluiten dat Pukkelpop ‘het grootste zuip-, sex- en drugfeest van België’ is.  Iets negatiefs schrijven over een festival is vloeken in de politiek-correcte kerk; en dus werd Dupont op staande voet ontslagen.  Niemand beweerde dat wat hij schreef niet waar was; er werd enkel verklaard dat het ‘ongepast’ was.

Nochtans is wel duidelijk dat de festivals in dit land een drugprobleem hebben.  Vorig jaar viel in Dour zelfs een dode door druggebruik: er werd een 25-jarige dood voor zijn tent aangetroffen na een overdosis.  De politie controleerde dit jaar dan ook streng op de invalswegen, en de resultaten waren ernaar:   In totaal werden 2,758 kilogram cannabis, 1.308 xtc-pillen, 22 LSD-pillen, 136 gram MDMA, 83,6 gram cocaïne, 335 gram speed, 14 gram hallucinogene paddenstoelen, 2 gram heroïne, 30 gram hasj, 42 gram ketamine, 690 lsd-zegels, 10 gram amfetaminen en 9 gram van het kruid Salvia Dinivorum in beslag genomen.  Er werden bovendien 36 dealers opgepakt, waarvan 33 op de festivalsite zelf.

De conclusie is dus duidelijk: drugs doden, en de festivals zouden er goed aan doen, een strategie te ontwikkelen om drugs duidelijk en publiek af te keuren.  Maar wat doet Pukkelpop?  Net het omgekeerde.  Dit jaar speelt op donderdag immers de groep ‘Ronnie Flex en Lil’ Klein’.  Dat duo tieners is maar om één reden bekend: omdat ze in Nederland een hitje hebben gescoord met een nummer dat in alle openheid ‘drank en drugs’ heet.  Het lied bezingt de geneugten van drank én drugs, en bevat de duidelijke stelling: ‘ elke tiener zegt ja tegen MDMA’.  MDMA is een verboden drug die dus ook in Dour door de politie in beslag genomen werd.  Er is maar één conclusie mogelijk: Pukkelpop promoot en steunt actief het gebruik van drugs door tieners.  Hier is het liedje:

Overigens zou Pukkelpop moeilijk kunnen beweren, dat het voor ‘artistieke vrijheid’ en ‘vrijheid van mening’ voor artiesten is, want oorspronkelijk zou dit jaar ook ene DJ Ten Walls optreden.  Die werd echter in juni van de affiche geschrapt wegens… homofobe uitspraken.  Pukkelpop kijkt dus wel degelijk naar de inhoud van wat artiesten zeggen en verklaren, om hen op basis daarvan aan het programma toe te voegen of niet.  En de lijn van SP.a-politicus Chokri Mahassine is duidelijk: homofobie mag niet, maar drugs zijn geen probleem.  Want ‘ elke tiener zegt ja tegen MDMA‘, zo zal volgende week over de weide schallen.

Het politiekorps van Hasselt zal het grote drugfeest alleszins geen  strobreed in de weg leggen, daar zorgt collega-SP.a-politicus en burgemeester Hilde Claes wel voor…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Pukkelpop promoot ‘Drank en Drugs’ met Ronnie Flex en Lil’ Klein: ‘Elke tiener zegt ja tegen MDMA’”

 1. Wat me enorm opvalt is – als men het over drugs spreekt – men steevast de meest gevaarlijke drug, namelijk alcohol vergeet. Is dit moedwillig, of is het omdat de sprekers het zelf gebruiken.Het is niet omdat alcohol legaal is dat het geen drugs is. Officieel is het zelfs een harddrugs, en staat in de top 3 van meest schadelijke drugs, Samen met heroïne en cocaïne. Het hoge aantal weekend ongevallen, spoedopnames, huishoudelijk geweld enz, illiustreren dit. Hopelijk denken mensen tweemaal na voordat ze domme uitspraken doen over drugs en hun schadelijkheid.

 2. Drugs…kan ik kort over zijn, dealers doodstraf en of het nu om 5 gram gaat of honderd kg maakt geen verschil en evenmin welke soort drugs.
  Mijn aanpak heeft twee voordelen : de dealer legt zijn clubje bloot want hij sterft toch dus hebben de represailles uit het criminele millieu geen effect en de tweede “bonus” één stuk ongedierte minder.
  Zij die aan de kant staan en roepen ja maar voor elke dealer komen er twee bij…niet als ze weten wat de gevolgen zijn.
  Voor de duidelijkheid drugdealers zijn minder als het schuim der aarde en beginnen met kinderen onder de twaalf jaar op de scholen reeds verslaafd te maken.
  ZERO TOLLERANCE voor dit soort lieden en zeker geen fractie meedogen bij bestraffing.
  Ik weet dat op andere fora (eerdere jaren terug) mijn oplossing op weerstand stuitte en sommigen lieten het uitschijnen als “geen vrije keuze” of “dit lijkt op een dictatuur” en dan zij die geen argumenten voorhanden hebben en het persoonlijk maakten zoals “ik hoop dat niemand in uw familie…”.
  Doodstraf de enige wijze om het op te lossen.

 3. De links-liberale volksverraders en hun internationalistische meesters doen niet liever dan smeerlapperij te verspreiden onder jonge mensen. Het vernietigen van jonge blanke levens is namelijk een prioriteit voor deze slijmerige insecten.

 4. Jan Hammerbacher

  Om drugs te horen promoten hoef je nog niet eens naar pukkelpop te gaan. Ik mijd zulke massafestivals als de pest, maar een kleinschalig parkconcertje durf ik met vrienden wel eens te bezoeken. Zodoende ik dus naar Parkpop in Mechelen waar Toe Maar, een covergroep van, u raad het al, Doe Maar kwam optreden. En die brachten het nummer “Nederwiet”, één grote ode aan Cannabisgebruik. Op een terrein waar tieners en zelfs kleine kinderen rondliepen (Ik dacht trouwens dat die op tijd in hun nest moesten liggen, maar ja, ik zal wel een verzuurde rechtse zak zijn zeker). Een paar weken later las ik dit in de GvA: “Donderdagavond zakten zevenduizend mensen af naar de Kruidtuin voor Parkpop om te genieten van de muziek. Ook de politie was er aanwezig en voerde discrete controles uit op drugsbezit en -gebruik. ‘Tijdens de voorbije avonden van Parkpop zijn er klachten geweest over het openlijk gebruik van drugs in de Kruidtuin. Niet dat er sprake was van grote hoeveelheden, maar hoe klein ze ook zijn, dit mogen we niet tolereren’, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA). ” Dus N-VA tolereert geen drugs maar laat wel toe dat de muzikanten tijdens hun concerten verdovende middelen bewieroken. Dweilen met de kraan open dus.

  Een andere vraag die ik me stel: wat als een gestoorde kwiet van pakweg IS of Al-Qaeda op het idee komt om zich op Tomorrowland of soortgelijke op te blazen. Of een Drone erop af te sturen of iets dergelijks. Dat wordt een bloedbad zonder weerga. 10% stert door de bommen, de rest door de paniek als iedereen tegelijk naar de uitgang spurt.

  1. Uiteraard ben jij geen verzuurde rechtse zak. Als je al rechts bent, dan getuigt dat alleen maar van gezond verstand. Maar in de debilocratie waarin jij, ik en alle andere mensen met verstand verplicht zijn om te functioneren, zul je door poco links inderdaad worden uitgemaakt voor fascist, racist, of wat ze verder nog kunnen verzinnen, omdat je het aandurft te stellen dat je liever zou hebben dat kinderen niet op deze manier met drugs en andere smeerlapperij worden geconfronteerd.
   We leven in een verknipte maatschappij, waar door de achterlijke poco “elite” alles wat beschaving heet, alles wat rechtvaardig is en juist, als verkeerd wordt weggehoond, terwijl de meest walgelijke uitspattingen als “vrijheid” worden gepromoot. Maar die vrijheid is er uiteraard enkel voor diegenen die het vulgaire spel meespelen. Vraagtekens bij die hele toestand, afwijjkende meningen, oppositie, daarvoor is in de poco debilocratie geen plaats.

  2. Tja dan blijf je beter binnen en begeef je je niet (meer) in het openbaar want ik kan voor de vuist tientallen plaatsen opnoemen waar op een kleine ruimte velen opgepakt staan/zitten/liggen of zich bewegen.
   Dat is je reinste kip zonder kop gedrag, heb één goede raad blijf binnen en ga nooit meer buiten.

 5. “Puistenpop, een ORKAAN van een festival !”

Trending

%d