PEGIDA_NeurenbergGisteren op de donderdagavond demonstreerde PEGIDA in de stad Neurenberg, dat zich in de Duitse deelstaat Beieren bevindt. Er waren een drietal sprekers van naam aanwezig, de lokale woordvoerder van PEGIDA Gernot Tegetmeyer, de voorman van de Nederlandse tak van PEGIDA Ed Utrecht en journalist en kenner van Europese vaderlandslievende partijen Lionel Baland. Er kwamen zo’n 100 personen op af om naar de sprekers te luisteren, de demonstratie werd omringd door honderden tegenstanders.

De organisatie liet in de aankondiging o.a. het volgende weten, dat: ´ze vredig demonstreren voor hun doeleinden tegen extremisme van rechts, links of religieuze aard´ . Iedereen mocht komen demonstreren en meelopen, waarbij verder nog te lezen viel: ´Wij zijn Patriotten en houden van ons vaderland en willen deze behouden.´

Het is geen grote opkomst voor een demonstratie van PEGIDA en dat in een stad als Neurenberg dat een half miljoen inwoners telt. Zeker gezien de interessante sprekers die tijd hadden uitgetrokken om daar te komen spreken. Anderzijds valt op dat in de deelstad Beieren, zo ook in de hoofdstad München, ook veel mensen de straat op geen tegen burgerbeweging PEGIDA, hiertoe opgeroepen door de gevestigde belangenorganisaties.

Deze maandag bezocht het boegbeeld van de PEGIDA Lutz Bachmann een demonstratie in de stad München, in de pers voorafgaand aan de demonstratie kregen tegenstanders volop de ruimte om beledigingen en geweldsoproepen te verkondigen. Het tekent de sfeer aldaar, op de demonstratie zelf moest de politie tegendemonstranten aanhouden en kon Bachmann uiteindelijk voor zo´n 200 demonstranten zijn verhaal afsteken.

Bron: http://lionelbaland.hautetfort.com

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “PEGIDA demonstreerde donderdag in Neurenberg te Beieren”

Trending

%d