nvabMet de N-VA wil het maar niet lukken. Niet alleen blijven communautaire thema’s in de ijskast zitten – terwijl ze met deze thema’s aan massaal veel stemmen geraakte – en wordt prioriteit gegeven aan banaliteiten waar niemand om gevraagd heeft, nu ondersteunen ze ook nog actief het ‘België-gevoel’.

In Grobbendonk levert de ‘nationalistische’ partij niet minder dan 3 van de 5 schepenen. Met de burgemeester inbegrepen maken ze dus de helft uit van het bestuur van deze Kempische gemeente. Je zou dan denken dat dat zich vertaalt in een Vlaams(er) bestuur, maar niets is minder waar.

Inwoners van Grobbendonk krijgen immers een Belgische driekleur aangeboden van de gemeente, waarmee ze hun gevel kunnen ontsieren op 21 juli, de treurdag van alle Vlamingen, maar tevens nog steeds de ‘feestdag’ van de echte Belgen. We gaan er verder geen woorden aan vuil maken, maar een N-VA-bestuur dat Belgische vlaggen uitleent… veel gekker moet het toch echt niet meer worden!

Hier is de link: http://www.grobbendonk.be/nieuwsdetail/506/default.aspx?_vs=0_N&id=1343

De tekst van de aankondiging:

“Vlaggen ter beschikking voor Nationale Feestdag

Op dinsdag 21 juli 2015 vieren we traditiegetrouw de Nationale Feestdag. Het gemeentebestuur wil de dorpskernen van Grobbendonk en Bouwel een feestelijk uitzicht geven en stelt daarom vlaggen ter beschikking van de inwoners. Je kan een Belgische vlag uitlenen die je kan uithangen aan jouw woning op 21 juli. Je kan de vlag afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren. De voorraad is beperkt, dus er snel bij zijn is de boodschap! We vragen je de vlaggen ten laatste op dinsdag 28 juli terug te bezorgen aan het onthaal.”

En hier is het ‘Vlaamsnationale’ schepencollege: http://www.grobbendonk.be/college/3003/default.aspx?_vs=0_N&id=1012

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

17 reacties op “N-VA-bestuur leent Belgische vlaggen uit voor 21 juli”

 1. Willem Goossens

  En ga maar eens na, telkens het voor dit onland een minuut voor twaalf is, en de boel op springen staat komt er een partij zich wentelen in de Vlaamse zaak als ware onder covers , en beloven dat ze het eeuwige probleem ” België” gaan oplossen;, dan komen ze aan de macht en plots vervellen ze tot ware belgisten. wat zit daar in feite achter, ik denk veel poen om hun kazak te draaien, opgezet spel vanuit het regiem een walgelijk compromis besloten in de duistere catacomben waar de muren nog vol Vlaams bloed en duizenden vernederingen hangen uit het verre en niet zolang geleden verleden, Ik zie de valse mombakkesen van vroeger en nu, van de kopstukken en hun heimelijke lach, dat is de steeds de weerkerende nacht merrie van Vlaanderen. men kan alleen maar hopen dat het van korte duur is, maar helaas weer een forse achterstand voor Vlaanderen, alleen het Vlaams Blok kregen ze niet in hun bloederige catacomben, en dat werd hun ondergang. Onder het mom van Racisme dat er niet eens was.

 2. Willem Goossens

  De NVA is een partij nog valser dan de andere kleur partijen, die verbergen ten minste hun afkeer voor Vlaanderen niet eens. zij die de overstap van het VL. belang naar de NVA deden zullen hopelijk terug naar hun oude stal keren. ze zijn bedrogen en belogen door de rattenvanger.DE NVA heeft geen enkele meerwaarde voor Vlaamse onafhankelijkheid, het afschaffen van de faciliteiten, en het ophouden van de Vlaamse geldstroom naar de hangmatcultuur. ze late, hun ware aard zien door het uitdelen tricolore vlaggen en het koesteren en pamperen van al wat geen Vlaams roods heeft . afdokken en zwijgen wordt hun volgende slogan, tenzij de Vlaming eindelijk wakker wordt van deze nacht merrie. ze worden gekoesterd door het B. regiem omdat ze de enige partij kapot gemaakt hebben die gevochten hebben voor onze rechten. een laf cordon en gerechtelijke vervolging legde hun het zwijgen op, en dan spreekt men hier nog steeds van democratie.

 3. jan hammerbacher

  Werner Denys: ik had het zelf niet beter kunnen formuleren. En dat was al lang voor de vorige verkiezingen duidelijk. Wie herinnert zich nog de periode voor ze tot de Vlaamse (?) Regering toetraden. Het modewoordje was toen de “Maddens-doctrine”. Ze gingen de Vlaamse bevoegdheden maximaal uitoefenen en massaal belangenconflicten inroepen. Een aan de macht repten ze met geen woord meer over de Maddens-doctrine, en veel koen verzet tegen de Belgische regering hebben we niet gezien. Nu doen ze dezelfde oefening nog eens over op federaal niveau. Nu enkel nog wachten totdat Bartje de Leugenwever zicht tot de Islam bekeert, dan is de bocht compleet.

 4. Ik heb hier recent nog zo’n ouderwetse grijze dweil teruggevonden met aan beide zijden een centimeter brede tricolore streep. Senioren kennen die soort nog wel. Zou ik die op 21 juli buitenhangen ten teken van rouw om de enkel-richting “solidariteit”(sic) geldtransferts van ons naar Wallonistan en Bruxellistan toe , die maar BLIJFT doorstromen vanuit onze binnenzakken ????

 5. Lieve Van der Veken

  N-VA distantieert zich van uitdelen Belgische vlaggen voor 21 juli
  14 juli 2015

  Op eigen initiatief heeft de burgemeester (sp.a) een gemeentelijke brief laten bezorgen aan de inwoners van het Astridplein met de melding dat er Belgische vlaggen beschikbaar zijn op 21 juli. Met uitdrukkelijke aandrang willen wij melden dat dit geen initiatief van het schepencollege is en niet wordt gesteund door de N-VA Grobbendonk-Bouwel.

  In sommige media is een bericht verschenen dat “het gemeentebestuur van Grobbendonk” Belgische vlaggen zou uitdelen, waarbij de indruk wordt gegeven dat dit ook mee een initiatief is van de N-VA. Dit is echter niet het geval.
  Vanaf 1 januari 2016 neem ik de taak als burgemeester op, en ik zal natuurlijk dergelijk initiatief niet nemen. Mogelijk zal ik dan wel een gelijkaardig persoonlijk initiatief nemen met Vlaamse Leeuwenvlaggen naar aanleiding van 11 juli.

  Philip Mertens, beter het hele artikel meegeven, want velen zijn te zeer door een wesp gestoken om zelfs maar op de link te klikken. Ze vallen maar al te graag de N-VA aan en dus is het ware verhaal niet belangrijk voor hen !
  Ik vraag me wel af welke burgemeester het recht heeft zo’n beslissing op zijn eentje te nemen – die voorraad vlaggen moet toch ergens uit één of andere kas betaald worden. Kan die man dat zo maar ?

 6. Jean Marie TYTECA

  Tot mijn groot genoegen blijken er meer en meer niet-Vlaamsnationalisten de reacties te beoordelen. Mochten ze nu ook de artikels lezen, dan zullen bij sommigen wel ineens de ogen geopend worden. Ik wacht nog altijd op de reacties op de site van AFA; of behoort dat niet tot hun democratie ?

 7. mireille demonie

  de woorden indachtig van ene peter dedeckker (nva) ; ik kots op het vl belang ………….mijn goede opvoeding verbied mij die zin te voltooien …………maar in gedachten zal iedereen wel weten dat dit helemaals wederzijds is , en met mij hééééééééll veel echte , rechtgeaarde , verbolgen Vlamingen !

 8. philip.mertens@hotmail.com

  https://grobbendonk.n-va.be/nieuws/persberichten/n-va-distantieert-zich-van-uitdelen-belgische-vlaggen-voor-21-juli

  Arm VB, het begint een beetje lachwekkend te worden. Voor wanneer een front met de SP.A

  1. Lachwekkend is eerder dat een zogezegd Vlaams nationale partij in Grobbendonk het bed deelt met Socialisten met een hoog Belgisch gehalte en vervolgens probeert de handen in onschuld te wassen al die socialisten doen wat socialisten nu eenmaal doen. Dat is de kern van de zaak: Het is maar dankzij de N-VA dat de Sp.a in Grobbendonk kan doen wat ze doet. En niet alleen in Grobbendonk, de capitulatie van de N-VA is totaal in heel Vlaanderen.

  2. Jean Marie TYTECA

   Met het verkiezen van de zoon van Jan Loones, zie ik de linkse zijde van de NVA nauwer samenwerken met GROEN en de SPa. Vader van Jan, Honoré, draait zich nu al om in zijn graf.

 9. Dat is nu toch echt niet om te geloven

 10. Marc ROUSSEAUX

  Zijn die mensen van de N-VA (of is de N-BA) nu niet rood van schaamte? Nog nooit heb ik een politieke partij (zelfs de voormalige communistische partij ,niet) zo hun kiezers weten bedriegen en beliegen! Voormalige kiezers van het VB, herstel uw vergissing en keer bij de volgende kiesronde kordaat terug naar het VB, de enige eerlijke Vlaamse partij, die altijd Vlaams zal blijven.

 11. Ratteke Maurice

  Zeker die Rode strip er af trekken om uw gat mee af te kuisen daar dient dat enkel voor zoals die makakken, rechterhand om te eten en linker om hun kont mee af te kuisen. Begrepen ? ? ? ? Links is voor de str…….nt stront

 12. Werner van Steen

  Het komt er op neer dat het N-VA -projekt volledig in elkaar stuikt, al vraag ik me af of dat er al was, de meest idiote voorstellen op elk niveau, zelfs voor elke andere partij en wat het Vlaams-nationalisme betreft, is het anders dan zeg maar CD&V uit de tijd dat De Wever en Leterme op die tafel stonden met de Vlaamse Leeuw?

 13. Altijd gezegd, Ward De Bever is de stichter van een Belgische onderzeeër partij, met als enig doel het Vlaams nationalisme te torpederen en te vernietigen.

 14. Mentale prostitutie gepropageerd door in geel-zwart gehulde TRICOLORE politieke pooiers ?

 15. Ik ga er alleszins die rode strook afknippen om die vaan te fatsoeneren/

Trending

%d bloggers liken dit: