Na de N-VA gaat ook de VVB de multiculturele toer op

vvbjpcVorige week riepen we nog op om naar de viering van de VVB in Brussel te gaan. Een logische keuze, aangezien Brussel het zwaarst geplaagd wordt door anti-Vlaamse tendensen: immigratie, bureaucratisering en verfransing. Het werd een strijdbare viering met het kruim van de Vlaams-rechtse beweging: NSV, KVHV, VVB, TAK, … Maar vandaag stellen we vast dat de VVB toch iets teveel naar de linkse N-VA-orakels heeft geluisterd.

De VVB-jongeren plannen een grootse campagne. Daarmee willen ze iedere Vlaming mee op de onafhankelijkheidstrein krijgen. Een goede zaak uiteraard, waar we ons in kunnen vinden. Vandaag lanceren ze alvast een voorcampagne. Maar daarmee is duidelijk dat ook de multiculturele illusie bij hen diep is doorgedrongen en dat  met ‘iedere Vlaming’ ‘iedere inwoner van Vlaanderen’ bedoeld wordt.

VVB-voorzitter Bart De Valck mag dan nog alle moeite doen om de N-VA op hun Vlaamse plichten te wijzen – waarmee hij vanzelfsprekend Vlaams Belang-kiezers weet te bekoren – maar de voorcampagne van zijn jongeren toont eerder een Marxistisch droombeeld in plaats van een realistisch Vlaams-nationaal verhaal.

Een uitleg over de affiche hebben we mogelijks hierin gevonden: “Een stevige gemeenschap kan alleen tot stand komen wanneer de gemeenschap die actief is binnen de Vlaamse Volksbeweging Jongeren de hele maatschappij reflecteert.” Het beeld toont echter de naïviteit van de brave salonflamigant die net is toegetreden tot de Vlaamse beweging. Uiteraard de Vlaamse beweging die de strijd voert vanachter de computer en die enkel een weekblad als ‘t Pallieterke zou lezen als er zeker niemand mee kan kijken. Ter bescherming van het eigen imago, weet u wel?

Neen, we zien een VVB-affiche met een neger, een andere migrant, een Vlaming en als zure kers op de mislukte taart een Vlaamse leeuwenvlag mét rode klauwen. Proficiat! Dat is het Vlaanderen van morgen volgens de VVB. Peter De Roover en andere N-VA-adepten hebben blijkbaar toch nog meer invloed bij de beleidskeuzes van de VVB dan men zou vermoeden. Vlaanderen moet en zal multicultureel zijn, zonder de Vlaamse strijdvlag, maar met de vlag van de Vlaamse gemeenschap.

Onze steun krijgen de VVB-jongeren met deze beeldvorming alvast niet.

vvbjpc

24 comments

 1. Op die nichterige leeuw met rode nagellak na heb ik geen problemen met deze affiche. De islamisering is in mijn ogen een levensgroot probleem en een bedreiging voor onze vredevolle cultuur en beschaving. Die moet dan ook met alle mogelijke middelen bestreden worden. Anderzijds zie ik niet in waarom een assyrische Turk, een evangelische Afrikaan of een Hindoe geen Vlaming onder de Vlamingen zou kunnen zijn. Moet natuurlijk van geval tot geval bekeken worden maar ik vind het tot nader order verkeer om mensen a priori op hun huidpigmentatie te gaan beoordelen.

 2. Het multikulitis virus slaat onbarmhartig toe bij kartonnen vlamingskes. Gelukkig zijn betonBlok-Vlamingen ingeënt met een gepaste dosis flamingantisme om nooit geïnfecteerd te geraken.

 3. Het probleem is hier wel degelijk of de mensen van vreemde origine zich VLAMING voelen. Procentueel voelen de meesten zich nog steeds eerst met de nationaliteit uit hun land van herkomst, dan belg en slechts per uitzondering Vlaming. Het is dus een uitzonderlijke, niet reële , wereldvreemde, (opgedrongen ?) weergave van deze jongeren. Hun lievelingspartij, de NBA, heeft zelfs geen resultaatsverbinding aan het integratiebeleid verbonden, zodat deze nieuwe inwoners bij gemeenten en OCMW, dikwijls na tientallen jaren, nog steeds niet in het Nederlands bediend willen worden.

 4. Hier raken de VVB-jongeren denk ik toch wel de kern van de zaak. Voor wie ze kent zijn de drie op de affiche rechts-katholieke Vlaams-nationalisten, van wie er twee een kleur hebben. Maar sommigen hier verkiezen blijkbaar een blanke bolsjewiek of een blonde moslim boven iemand die een donkerder tintje heeft en de Vlaamse zaak uitdraagt. Wie verraadt er hier zijn volk?

  1. Ons Vlaanderen ? Onafhankelijk ?

   @Joerie : voor wie die kent ? Is dat nu niet potsierlijk ? Is het de bedoeling dat we iedereen kennen die op affiches staat ? ;-) Neen, de VVB neemt hier stelling.
   En ik moet er niet van weten. Spijtig, Valck bedoelt het goed maar deze campagne zegt wat anders – namelijk dat de VVB op sterven na dood is en dringend mensen zoekt.
   Dus trek een blikje negers open of een tube katholieke donkerkleurige medemensen en klaar is de VN kees !
   Mooi toch en naïef, maar zo zijn er velen tegenwoordig.
   De VB stemmers die op de NV-B stemden dachten ook dat ze een koopje deden, zij doolden.
   Maar kijk , de oplossing is er … gender neutrale wc’s !!!
   Maar of dat een oplossing gaat zijn voor ons vooruitstrevende landje ?
   De start van een onafhankelijk streven begint dat bij neutraliteit in uw toiletbezoek of uw bezoek in neutrale toiletten. Alle gekheid op een stokje .. de NV-B is in haar opzet geslaagd. Het Onafhankelijk Vlaanderen is een heel verre realiteit geworden, alle moeite van het VB ten spijt. Bedankt NV-B.

 5. Ik vrees dat de VVB hier een beetje te veel mee wil huilen met de politiek correcte wolven in het bos, de N-VA wolven dan vooral. Het ligt er te vingerdik op dat dit van ‘moeten’ is. Moeten in de zin van de druk van het algehele politiek correcte denken. Het is niet de occasionele kleurling omdat Vlaanderen voor een stuk multi-etnisch geworden is, het is de verplichte kleurling omdat het in het politiek correcte denken nu eenmaal zo hoort. Die wetenschap stoort me enorm. Men loopt hier gewoon mee in het globale verhaal dat van boven wordt opgedrongen in plaats van tegen dat verhaal in te gaan. Kortom, de angst regeert.

  In ieder geval, ik was van plan om terug een VVB-likdaart te kopen omdat de nieuwe voorzitter een zeer gesmaakte toespraak gaf op het laatste VB-colloquium, maar, alvast deze campagne doet mij besluiten om daar toch vanaf te zien. Ik heb te veel De Roover en Defoort meegemaakt om nu ook nog dit te moeten slikken.

  1. Maar nu noemt men het terecht “discriminatie” vermits men het er in mei in mijn tuin per UFO geland “marsmanneke” van weert ; “discriminatie op basis van buitenaardse afkomst” !

 6. 1) Laat de Vlaamse Beweging aub de Vlaamse Beweging blijven, de Islam-kritische beweging de islam-kritische beweging (en de pro-immigratielobby de pro-immigratielobby)
  Maar haal ze aub niet door elkaar.

  2) Vraag aan de spiritisten maar eens welk een groot succes het werd toen zij de Volksunie wilden verbreden. En ga op 11 november maar eens zien in Diksmuide wat het resultaat is als je te nadrukkelijk iedereen wil aan boord krijgen.

 7. Na hoeveel generaties hier in Vlaanderen kan een “neger” Vlaming zijn?
  Na hoeveel generaties hier in Vlaanderen kan een blanke Vlaming zijn?
  Hoeveel generaties bent u zeker dat u Vlaamse roots heeft?

  1. De Vlaamse Beweging gaat er van oudsher van uit, dat men Vlaming is, als men een Vlaamse moeder of een Vlaamse vader heeft. Uitzonderingen zijn er voor adopties of gemengde relaties of huwelijken. Dus als een neger een relatie heeft met een Vlaamse, of als een neger huwt met een Vlaamse, dan zal hij aanzien worden als Vlaming. Ook zijn kinderen, die traditioneel ‘mulatten’ worden genoemd, zijn Vlamingen. Het is de krampachtige politieke correctheid, die wil dat we kleurenblind worden om zo de volksvervanging door negers en moslims mogelijk te maken, die wil dat we die logische Vlaamsnationale inzichten overboord gooien. Wij zijn daar niet toe bereid.

   1. Terecht, “Jood” is toch ook alleen maar al wie een Joodse moeder heeft. Afkomst is dus wel degelijk HET criterium om te behoren tot een bepaald welomschreven , afgebakend bevolkingssegment.

   2. Hey Rob :-)
    Ik weet niet of je het nog van mij weet, maar ik weet nog van jou dat je net als ik ook lid was van het VNJ. Spreek me gerust tegen als je wil, maar ook daar waren sommige leden zwart van kleur. Was het VNJ mis die jongeren in hun blauwvoetrangen op te nemen?
    Ik keur het ook niet goed hoor dat men koste wat het kost vreemdelingen op een affiche wil om “politiek correct” te zijn, maar anderzijds vind ik racisme in de pure zin van het woord (dus enkel omwille van het ras) totaal misplaatst.
    Ik wou hier enkel reageren op het kleur van die mensen.
    Was het een Canadees of Zwitser of … geweest dan kraaide er geen haan naar.

    1. Dat de VVB Jongeren deze ‘andersgekleurden’ op de affiche plaatsten getuigt van meer ‘racisme’ dan het artikel hierboven. Waarom? Omdat zij erop opstaan VANWEGE hun kleur, niet vanwege hun meerwaarde. En net daar gaat het in mijn betoog om. Plus, de affiche geeft niet weer waarover het gaat. Daarom moest er snel-snel een heel vraaggesprek opgedist worden om de affiche uit te leggen. Een affiche waar een uitleg bijhoort… dat lijkt me een bedenkelijk iets. ;-)

     In het VNJ heeft ooit één neger (in Limburg of Oost-Vlaanderen dacht ik) gezeten en één Nepalees. Die Nepalees heeft zijn tijd volledig uitgedaan, zat bij de muziekkapel en is nog steeds een goede vriend van me. Die neger is niet lang lid geweest. Vraag me niet waarom, maar het zal wel om identiteitskwesties gegaan hebben.

  2. vermits men vandaag nog steeds spreekt van Wolga-Duitsers , abchazen van afrikaanse oorsprongen krim-tartaren,samentreksels van woongebied en afstamming,
   zal het nog wel even duren vooraleer een afrikaan zonder meer ‘vlaming-vlaming’ geworden is in het oog van de autochtoon…

  3. Na hoeveel generaties in Congo kan een “blanke” een echte Congolees zijn?
   Nooit ! En ja .. ik denk dat de huiskleur wel meespeelt. Ik ben fier blank te zijn .. en u mag fier zijn op het feit dat niet-blanken fier zijn dat ze niet-blank zijn.

 8. Dat een groot deel van de vlaamse beweging zuchtend en knarsetandend notie (en vrede?) heeft genomen van de aanwezigheid van grote groepen vreemdelingen in ons land , is niet nieuw
  (‘We zullen het moeten doen met de mensen die hier zijn’ hoort men tegenwoordig ook in de vernieuwde VB kringen)
  Maar het blijft uiteraard pijnlijk om een dergelijke multikul affiche te zien bij een vlaamse organisatie… Ik vind dat eigenlijk bijzonder kwetsend voor de autochtonen…als in : leer er maar mee leven , uw thuisland is niet meer van u alleen …

 9. Waarom zouden mensen moeite moeten doen om te integreren als je ze daarna toch nog gewoon neger of dergelijk gaat noemen? Rechts hoeft niet zuiver racistisch te zijn. Eerlijk zijn, geen blad voor de mond nemen en de problemen noemen zoals ze zijn is iets anders. Het is door overdreven of blind racisme dat de rechtse gemeenschap vaak niet serieus genomen wordt.

  Uit welke bron weet u trouwens dat de twee personen links niet gewoon in Vlaanderen geboren zijn.

  1. Omdat je hier geboren bent ben je Vlaming? Fout! Vlaming zijn heeft te maken met afkomst. Je kan je aanpassen aan de Vlamingen, eten, denken, zingen, leren en meer, maar dat maakt je geen Vlaming. Hoeft ook niet, daar gaat het artikel niet over.

   De vraag is waarom elke vereniging tegenwoordig vreemdelingen in de strijd moet werpen om aan aandacht en leden te geraken? Maar goed, wij zullen wel verzuurden zijn zonder ‘realistisch’ beeld van de maatschappij. Quod non.

  2. De nodig “neger” is NIET racistisch , hoe bedenkt u het ! Laat u toch niet indoctrineren door PoCo-schrijvelaars of hoernalisten. Consulteer eens het Dikke Van Dale woordenboek, cfr http://www.vandale.nl waar objectief-correct zonder politiek-correcte schroom noch dito vooroordeel staat ; “neger = lid van een van de zwarte rassen die oorspronkelijk uit Afrika afkomstig zijn”

 10. Laten we een beetje serieus blijven.

  De VVB zegt hier niet dat elke zwarte die in Vlaanderen woont Vlaming is.

  Wel dat bepaalde zwarten Vlamingen kunnen zijn.

  Met name, die zwarten die zich volledig integreren, zoals de jongeheer op de affiche die schijnbaar hier geboren is, perfect Nederlands spreekt met een Vlaams dialect, de Vlaamse cultuur heeft aangenomen en zelfs overtuigd Vlaams-nationalist is.

  Goed, wat mij betreft is de Vlaamse identiteit een etno-cultureel gegeven. Het ene kan je niet aanpassen, het andere tot op zekere hoogte wel.

  2 migranten en maar 1 autochtoon op de affiche lijkt mij dan ook geen bijster goed signaal te zijn.

  Maar ontkennen dat die zwarte tenminste gedeeltelijk Vlaming kan zijn, of stellen dat de VVB hiermee plots ‘iedereen’ Vlaming zou noemen, is minstens even onnozel…

 11. Het doet me denken aan het antwoord van Luc Vermeulen aan Peter De Roover, waarom niet de échte problemen aanpakken in plaats van zaken uit te vinden zoals transgendertoiletten en nu al wat leeft in Vlaanderen, tot straks honden en katten, te betrekken bij de Vlaamse strijd, die er in dit geval duidelijk geen is!

Comments are closed.