korwen mikkeIn het Europees parlement in Straatsburg zijn vandaag alle ogen gericht op de Griekse premier Alexis Tsipras, maar gisteren slaagde een ‘backbencher’ erin even over de tongen te gaan. De Poolse verkozene Janusz Korwin Mikke hield een tussenkomst om de drang naar ‘unificatie’ van de EU te hekelen, en sloot dan af met de slogan ‘ein volk, ein reich, ein ticket’. Daarmee verwees hij naar de pogingen van de EU om een eenvormig verkeersvignet in te voeren voor de Europese snelwegen. Hij besloot zijn tussenkomst met een sarcastische Hitlergroet.

Sarcasme is een vorm van bijtende spot waarbij men woorden en symbolen gebruikt in een kompleet andere betekenis; het is dus duidelijk, dat de Pool geen nazi is en enkel een scherpe politieke kritiek wilde formuleren. In een échte democratie is zoiets toegestaan. Er is nog geen reactie van het parlement bekend, maar omdat er in Europa geen échte vrije meningsuiting bestaat zal Korwin Mikke allicht weer één of andere sanctie oplopen. Eerder nam hij al het woord ‘niggers’ in de mond, het Engelse minder vriendelijke woord voor negers, en daarvoor kreeg hij als democratisch verkozen parlementslid zowaar een geldboete opgelegd door het Parlement zelf.  Een parlement dat zijn parlementsleden beboet vanwege het uiten van de foute mening: mocht zoiets in Rusland gebeuren, het kot zou te klein zijn.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Pool Korwin Mikke brengt sarcastische Hitlergroet in Europees Parlement”

 1. Janusz Korwin Mikke is helemaal niet bang van linkse beschuldigingen. Gelooft u me. Hij heeft verschillende politiek incorrecte uitspraken gedaan bijv: gehandicapte kinderen mogen niet met gezonde kinderen opgevoed worden, gedurende Hitler’s bezetting was het beter dan nu, vrouwen zijn dommer dan mannen, feminazi’s (over de feminiesten), paraolympische spelen is dom… enzovoort. Linkse media en politici spelen met die citaten en o.a. daarom heeft Korwin Mikke zo een lage rezultaten in alle verkiezingen in Polen.

 2. Marc ROUSSEAUX

  Wees er van overtuigd : de heer Korwin Mikke is geen Nazi en heeft voor het nazisme niet de minste bewondering. In tegendeel: wat hij heeft willen doen door de hitlergroet te brengen is symbolisch aan te tonen hoe het met de EU heden is gesteld. Uit zijn groet heb ik begrepen dat de Heer Korwin Mikke van mening is dat de EU niets anders meer is dan een dictatuur van de bovennationale EU-instellingen waarin de lidstaten, in tegenstelling met wat in de USA is, niets maar dan ook niets, en zeker een eigen soevereine beslissing, nog in de pap hebben te brokkelen. Het woord “democratoe” is in de mond van de EU-oigarchen tot de moeder van alle politieke leugens verworden. De hitlergroet van de Heer Korwin Mikke is dan ook een moedige, en niet mis te verstane uiting van de reinste vrijheid van meningsuiting, hetgeen applaus verdient. .

 3. jan hammerbacher

  In het kader van de vrije meningsuiting vind ik niet dat zoiets gesanctioneerd moet worden, maar of het ook slim is…. Het mag dan wel sarcastisch bedoeld zijn, maar ik weet nu al hoe alles wat links en politiek correct is dit gaat uitleggen:
  1. Korwin Mikke brengt de hitlergroet;
  2. Korwin Mikke is dus een nazi;
  3. Iedereen die Korwin Mikke kent, ooit sympathie voor de man gehad heeft, hem ooit een hand geschud heeft, of een gedachtegoed heeft dat van verre op het zijne lijkt is bijgevolg ook een nazi. “Guilty by association” zoals het in het engels heet.

  1. Een “nazi” groet in de PoCo-dictatuur EU.S.S.R ????

Trending

%d bloggers liken dit: