Amsterdamse justitie continueert jacht op oppositie

vrije meningHet bekende nieuwsmedium op het internet, de webstek Geenstijl, liet deze week weten dat de Arrondissementsparket Amsterdam en de lokale Officier van Justitie Mr. P. Velleman gegevens van de beheerders willen ontvangen. Het betreft een aantal commentaren, welke zijn geplaatst onder nieuwsartikels en horen bij drie verschillende bezoekers. De webstek weigert dit en geeft niet toe aan de lokale intimidatie praktijken, lees hier de vordering (PDF).

Onduidelijk is uit het schrijven van de Officier van Justitie waar men precies deze mensen van verdenkt. Maar gezien de aard van de berichten van Geenstijl en de reacties, zal het van doen hebben met de anti-discriminatie wetteksten. Niet geheel zonder toeval is Velleman ook lid van het Landelijk expertische centrum discriminatie, dat zich volgens de eigen webstek bezighoudt met “…het optimaliseren van de strafrechtelijke handhaving inzake discriminatie.”

De webstek Geenstijl deed zelf in 2008 al eens aangifte bij de politie tegen vicepresident Jaap Smit van de rechtbank in Amsterdam. De bewuste rechter gaf een camerateam van de webstek die hem wilden ondervragen, tot tweemaal toe een ferme klap met zijn regenscherm. De reden hiervoor zou zijn dat Smit zich ‘onverhoeds belaagd’ had gevoeld.

Het was ook in dat jaar dat Openbaar Ministerie in Amsterdam een onderzoek startte naar de striptekenaar Gregorius Nekschot. De laatste maakte toentertijd kritische tekeningen over de islam en de multiculturele samenleving. De politie viel daarop in de nacht met een tiental agenten zijn woning binnen, een zelden gezien staaltje van intimidatie, daar waar het om iemand ging die met het potlood tekeningen maakte.

Een ander hoogtepunt van de lokale Rechtbank is de vervolging van politicus Geert Wilders. Ook hij werd door deze Rechtbank verdacht van het aanzetten tot haat en discriminatie. Dit proces vond plaats in 2010 en 2011 en snoepte uren en uren aan tijd op die niet gingen zitten in het kritisch volgen van de toenmalige regering.

3 comments

  1. Vrijheid van Meningsuiting is dus OOK in Holland maar een lege doos !

  2. Ikzelf bezoek af en toe Geenstijl, zeker de moeite voor wie het nieuws bij onze noorderburen een beetje wil volgen. Hun satirische vertelstijl en lak aan politieke correctheid zijn een verademing in het medialandschap. Maar natuurlijk wel een doorn in het oog van de linkse goegemeente, die voor vrije meningsuiting is maar liefst niet te veel natuurlijk.

Comments are closed.