De Nederlandse ‘anti’fascisten (AFA) grepen de arrestatie met dodelijke afloop van een dreigende Antilliaan aan om rellen uit te lokken in de probleemwijk van Den Haag, de Schilderswijk. Voor de vierde nacht op rij waren er rellen. 

Na afloop van een feest in het Zuiderpark, ver weg van de Schilderswijk, liep een toerist van Aruba langs een groep agenten en riep dat hij een pistool op zak had. Waakzaamheid, ingegeven door de aanslagen in Frankrijk en Tunesië, noopten de politie agenten direct in te grijpen. De man werd besprongen in een poging deze aan te houden. De man bleef verzet plegen waardoor de agenten met kracht probeerden de man te neutraliseren. Door deze samenloop van omstandigheden is de man overleden.

Direct daarna werd er een protest georganiseerd door een Facebookpagina voor maandag. Een protest die ondersteund werd door de (door de rechtbank onbetrouwbaar genoemde) AFA, maar ook door de anti Zwarte Pietenbeweging en STER (Strijd tegen Racisme). Verbazingwekkend werd het protest gestuurd richting een politiebureau in de Schilderswijk. De agenten aldaar hadden niets van doen met het overlijden van de Arubaan, noch vond het ongelukkig overlijden plaats in (de buurt van) deze wijk. Wel was deze plek eerder toneel van anti politieprotesten van extreemlinks.

Het protest trok boze burgers, maar ook veel op sensatie beluste jongeren uit de wijk. Extreem links stond vooraan met een spandoek onder aanvoering van Kwinten Keesmaat. Kwinten Keesmaat, die zich bedient van meerdere schuilnamen, waaronder die van Richard Veenstra bij de demonstratie tegen de komst van Marine Le Pen naar Nederland in 2013. Hij heeft een verleden bij de AFA, maar ook bij de zusterorganisatie KAFKA. De laatste legt illegale databestanden aan van al wie niet in het wereldbeeld past. We zien hem in 2009 voor KAFKA bij een demonstratie van Voorpost foto’s maken voor dit archief. Kwinten Keesmaat is niet alleen actief voor de AFA en KAFKA, maar voor een hele rits aan lege hulzen actiecomités die de afgelopen jaren in Den Haag opduiken. Recht op bestaan voor hulp aan (nep)vluchtelingen, De Vloek blijft!, voor het krakersgebouw in Scheveningen, Stop de NSS tegen de nucleaire top in Den Haag en ongetwijfeld nog veel meer een-man-en-een-paardenkop actiegroepen. Namens de AFA sprak hij begin augustus nog op een demonstratie voor het comité Herstel en Vertrouwen in de Haagse Schilderswijk op dezelfde plek als deze week tegen wat men zelf politiegeweld noemt. (bron) Kwinten is dus een manusje voor iedereen. Zo was hij ook contactpersoon voor de politie tijdens de demonstratie in Rotterdam van het kampement No Borders.

AFA blok in de Schilderswijk
AFA blok in de Schilderswijk

Vanaf het begin van het protest begin deze week werden een aantal vrienden van Kwinten naar voren geschoven om te beginnen met het roepen van leuzen. Een daarvan was Bob Scholte. Letterlijk een huilebalk. Hij was ook bij de Sintintocht in Gouda en natuurlijk bij een Gaza-demo, maar ook fotograferend bij een pro Pietenbijeenkomst op het Malieveld. Maandag was ie ook al in Den Haag, waar hij als laatste voor de politiepaarden uit kwam struikelen: video. (bron Geenstijl) Bob Scholte is een slimme Friese jongen. Hij heeft zijn VWO afgerond en was actief bij de Socialistische Partij Friesland. Hij studeert nu in de Randstad.

Ook de goede kameraad van Bob, Thomas van Beersum, was in de buurt. Want waar Thomas is, daar is Bob. Thomas is een van de bekendere gezichten van de Internationale Socialisten. Waar Bob voornamelijk door sensatie lijkt gedreven, is Van Beersum ideologisch gemotiveerd. Zo heeft hij nauwe contacten met diverse communistische groeperingen in Azië, waarvan enkele op terreurlijsten voorkomen. hij runt onder meer het communistisch informatienetwerk Massalijn.

Thomas van Beersum in de frontlinie in de Schilderswijk.
De blonde Thomas van Beersum midden in de frontlinie in de Schilderswijk. Verbaasde blik inc.

De politie liet zich helaas, voor de op rellen beluste jongeren, niet provoceren. Hierop begonnen de antifascisten met het gooien van stenen. Wat snel werd opgevolgd door de reljeugd. Een aantal journalisten merkten dit wel op in de livefeeds, maar opmerkelijk genoeg haalde deze betrokkenheid niet de uiteindelijke journaals en artikelen.. Opmerkelijk. Of juist niet.

Sindsdien gaat het los in de avonden en de nachten in de Schilderswijk. De op rellen beluste jongeren slopen de eigen wijk. Winkels worden ingegooid en geplunderd, blanken op straat achterna gezeten en in elkaar geslagen. Agenten overgoten met benzine en sommigen gewond afgevoerd naar de ziekenhuizen. Gisteravond probeerde de politie korte metten te maken met de samenscholende jongeren en arresteerden er ruim 200. Sinds maandag zijn ruim 260 mensen opgepakt tijdens ongeregeldheden in de wijken Transvaal en de Schilderswijk. Of dit stand houdt bij een rechter zal nog blijken. Wel wordt er zogenoemd snelrecht toegepast op gearresteerde reljeugd. De eerste ‘veroordeling’ is een feit: Een jongere die stenen gooide naar de politie heeft een taakstraf van 40 uur gekregen. Dat zal hem leren!

Of deze in eerste instantie door krakers en AFA opgezette onlusten louter ideologische- of humanitaire redenen hebben wordt betwist: De ontruiming van een krakersbolwerk in Den Haag staat nu op losse schroeven. Mede door de overbelasting van de Haagse politie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Haagse Schilderswijk-rellen georganiseerd door ‘anti’-fascisten.”

  1. Marc ROUSSEAUX

    Men kan wetenschappelijk en sociologisch gemakkelijk vaststellen dat, in gans Europa, in de kelders van de maatschappij zich een linkse droesem van schorremorie heeft gevormd met als belangrijkste activiteitt het scheppen van rellen en andere soorten van rustverstoring. Wetenschappelijk zou nu ook moeten worden onderzocht of er in Nederland een verband bestaat tussen dit fenomeen en het regeringsbeleid dat gericht is op het vernietigen van de natiestaat en de rechtsstaat.

  2. De poco’s, de antifa’s of hoe je ze ook wilt noemen, allemaal in hetzelfde beddeke ziek. Sociale onrust is hun doel, en daarmee bewijzen ze in feite dat hun o zo opgehemelde multicul een sprookje van moeder de gans is. Linkse bandieten, dat zijn de gevaarlijkste individuen van onze samenleving. Altijd gezegd dat die progressieve uileballen in feite een stelletje gekken zijn. Waarom sluiten ze niet aan bij IS? Daar zouden ze pas hun hartje kunnen ophalen. En 40 uren taakstraf voor een stuk (gekleurd) janhagel? Die rechter (?) heeft veel zin voor humor zeker? Zal wel om te lachen zijn.

    1. Let wel, dat was zelfs de eis van de overheid. Tot zover de ‘harde aanpak’.

Trending

%d