PEGIDA uit het dal: manifestatie met 100 mensen na aanslagen Tunesië

30052015 pegida na aanslag tunesie IIGisterenavond manifesteerden 100 mensen vreedzaam maar vastberaden met de anti-islamiseringsbeweging PEGIDA Vlaanderen op het intussen bekende Hendrik Conscienceplein in Antwerpen.  Na wat interne strubbelingen lijkt de organisatie haar werking nu stevig op punt te hebben: het werd een degelijke bijeenkomst, die perspectieven opent naar meer.

PEGIDA besliste eerder om het juiste moment af te wachten om op straat te komen, en na de onthoofding in Frankrijk en de massamoord op Europese toeristen in Tunesië was het zover.  Op het Conscienceplein werd verzamelen geblazen voor een statische bijeenkomst voor de vrijheid en tegen de islamisering.

De bijeenkomst werd geopend door Luc Vermeulen, verantwoordelijke voor de PEGIDA-ordedienst en sterke man van de beweging Voorpost.  Hij stond stil bij de provocatie door een VRT-cameraploeg, die na de PEGIDA-betoging in Gent leidde tot stevige imagoschade. ‘ Als een journalist u iets wil vragen, antwoord dan ofwel correct, of draai hem uw rug toe en negeer hem.  Maar ga hem niet uitschelden, want dan heeft hij de beelden waarvoor hij gekomen is.  En dat schaadt gans de beweging.’

Rob Verreycken, redacteur van Rechts Actueel, las daarna de lijst voor van de geïdentificeerde slachtoffers na de jongste aanslagen.  Hij besloot met ‘wij vergeten niet’, waarna een minuut stilte ter nagedachtenis van alle slachtoffers van moslimterreur volgde.

Kristof De Smedt, de nieuwe woordvoerder van PEGIDA, nam daarna de islamisering stevig op de korrel.  ‘Wij willen geen gescheiden zwemmen, geen verplicht halal-eten in scholen, geen reclame voor ramadan en offerfeest in media, geen onverdoofd slachten.  Wij aanvaarden niet dat in ons land mensen vanwege hun kleding, hun geaardheid of hun Vlaming-zijn worden lastig gevallen, uitgescholden, geïntimideerd of aangevallen vanuit islamitische hoek.  Wie onze wetten niet aanvaardt, en de wetten van de sharia belangrijker vinden, mag zijn koffer pakken en zo snel mogelijk vertrekken naar een land waar de sharia wel de staatswet is.’  Maar niet enkel de islamieten, ook de eigen politici kregen een stevige veeg uit de pan.  ‘Jan Jambon zegt dat wij respect moeten hebben voor de islam.  Wel, mijnheer Jambon, ik zeg u dat wij nul komma nul respect hebben voor de islam, en dat wij daar in ons eigen land het volste recht toe hebben.’  Hij oogstte er een luid applaus mee.

De bijeenkomst werd afgesloten met het zingen van het nationale volkslied, de Vlaamse leeuw.

Na afloop van de bijeenkomst lieten de organisatoren weten dat de opkomst nog wat beter had mogen zijn, maar dat PEGIDA toch duidelijk uit het dal klimt.  ‘De ploeg achter de schermen werkt nu terug prima samen, de regie van het gebeuren was in orde, marginale groepjes hebben de boodschap om weg te blijven blijkbaar begrepen, en de boodschap voor vrijheid en tegen islamisering staat op punt.  We kunnen nu opnieuw gaan groeien;  na de zomer volgen zeker nieuwe initiatieven, zodra het moment daar is.’

30062015 antwerpen na aanslag tunesie

 

4 comments

  1. Ik dacht als het westen het niet doet dat ze het zelf dan maar onder elkaar doen.
    De omgekeerde wereld, oranje geklede terroristen van een ander duivelse moslim bende, gekleed in oranje overals ,lieten IS monsters knielen om van het zelfde laken een boerka te krijgen, ergens nog een beetje menselijk ze kregen een slok te drinken mochten bidden , al denk ik dat geen enkele God genade zou schenken buiten Allah misschien, die ook niet vies was om te moorden, in een gruwelijk filmke lieten ze het smoelwerk zien van elke gefaalde IS, er , echt gruwelijke koppen zo getekend door de gruwelijke moorden die ze pleegden dat ze meer leken op duivels uit de hel. Hoog tijd dat de wereld wakker wordt en ons verlossen van deze gesel. Paraderen in groot ornaat voor de hoog verhevene met hun wapen tuig die de burgers miljarden gekost heeft is niet genoeg, actie moet er komen van heel de wereld die nog een greintje democratie hun hun vaandel dragen. kruisrakketten die miljoenen kosten, gooien op een bouwwerk waar twee man en een ezelskop verscholen zitten is toch echt om mee te lachen. waar wachten ze op om een terechte kruistocht te maken, maar ze hebben er gewoon schrik van om oog in oog te staan voor de duivels..

  2. De Vlaming (?) is enkel bezig met zijn festivals, wielerkoersen, BBQ’s en dergelijke onzin.
    Het is enkel wachten op de vaststelling dat het te laat zal zijn. Zeker voor onze kinderen vrees ik het ergste.

  3. ik had het niet beter kunnen verwoorden willem , en neen ook ik begrijp die totale apathie van de Vlaming niet , ook voor hen is dit alles een ver van mijn bed show Onverschilligheid is als het ijs aan de noordpool, het doodt alles (honoréde balzac)
    maar gedenk Het verwachte gebeurt zelden , het onverwachte dient zich aan , hopelijk niet te laat !!!!!!

  4. De massa die staat te springen, te zuipen en zich te drogeren op evenementen weten niet welk gevaar zich aan ‘t ontwikkelen voor de huidige en toekomstige generaties, anders zouden ze ook onder de vlag van PEGIDA staan, waar ik mij zorgen over maak is dat de IS monsters en hun hier aanwezige aanhang gaan toeslagen op dergelijke manifestaties, ook stel ik vast, de onverschilligheid die er heerst over reeds uitgevoerde aanslagen en moorden in naam van de islam. de meeste denken waarschijnlijk zolang mijne kop en die van mijn familiale aanhang er niet afgaat kan het mij geen bal schelen, die indruk heb ik door de lage aanwezigheid van de protest, de media schenkt er beperkt aandacht aan, zo van : ‘niet te veel op door hameren anders steekt het Vlaams belang weer de kop op”, het staat in de sterren geschreven, eerlang komt hier een serieuze aanslag, ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik ongelijk heb natuurlijk, maar ge voelt het zo aankomen, en ja, dan komt de gespeelde verontwaardiging van de fluweelzitters. De IS duivels lachen in hun vuistje met de koran in de hand, voor zoveel achterlijke onverschilligheid. terwijl hier de bijbel vertrappeld wordt, ze hebben heel Europa in hun macht, maar niemand wil het blijkbaar beseffen. IS vernietigen met grond troepen tot de laatste terrorist naar Allah is , is de enige optie, waar dienen die miljarden aan defensie anders voor, ze mogen zelfs hun veertig maagden nog in ontvangst nemen, hopelijk zijn ze allen zo lelijk als hun afschuwelijke IS daden..

Comments are closed.