gilleslebretonWie gehoopt had dat er na de Europese verkiezingen een sterke eenheid zou ontstaan tussen de vele verkozen rechtse nationalisten komt bedrogen uit.  De ene aanvaring volgt de andere op.  In een eerste stap spraken vijf rechts-nationalistische partijen (FN, FPÖ, PVV, Lega Nord en Vlaams Belang) hun veto uit tegen samenwerking met het Hongaarse Jobbik, het Griekse Gouden Dageraad en de Duitse NPD.  ‘We zijn kieskeurig geweest’, aldus Gerolf Annemans (VB).  ‘Als de enige gemeenschappelijke basis voor samenwerking de liefde voor Israël is horen wij daar toch niet thuis’, viel toen al te horen bij de uitgeslotenen.

Nu wordt de kloof nog dieper:  het Europese parlement heeft goedgekeurd dat, op vraag van het Duitse gerecht, de parlementaire onschendbaarheid van Udo Voigt van de NPD wordt opgeheven.  Men wil Voigt vervolgen voor de inhoud van een foldertje dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het Europese kampioenschap voetbal in…  2006.  ( In tegenstelling tot wat diverse media foutief melden wordt Voigt niet vervolgd voor holocaustontkenning; die beschuldiging werd aanvankelijk geformuleerd, maar door het gerecht intussen geschrapt, toen bleek dat een journalist Voigt met opzet verkeerd geciteerd had.)

NPD recht_spielplanOorzaak van de ijver van het Duitse gerecht is de voorzijde van een publicatie van de NPD uit 2006, een zogeheten ‘voetbalplanner’, waarbij men tijdens het tornooi van 2006 de wedstrijden kon noteren.  De publicatie toont een fictief elftal voor 2010 (dus 4 jaar na publicatie) met allerlei gekleurde spelers, en dan de slogan: ‘ Wit: niet enkel een kleur van een T-shirt’.  De boodschap was uiteraard dat het misschien ook nuttig is dat in een Duits voetbalteam ook Duitsers meespelen…  Tegen die bijzonder staatsgevaarlijke mening werden reeds alle duivels ontbonden met huiszoekingen, in beslagnames, en zelfs het klemrijden van auto’s van NPD-militanten.  En nu dus nog steeds een proces.

Groot was de verbazing toen de opheffing van Voigt’s onschendbaarheid in de Commissie Rechtszaken van het parlement ook positief geadviseerd werd door… Joëlle Bergeron en Gilles Lebreton.  De eerste werd verkozen op een FN-lijst, maar zetelt intussen onafhankelijk, en voor de fractie van Nigel Farage;  de tweede werd verkozen op een FN-lijst, en is volwaardig lid van de nieuwe ENL-fractie van Marine Le Pen met o.a. het Vlaams Belang.

In een reactie toont de NPD zich bijzonder verontwaardigd.   ‘De politieke betekenis hiervan is duidelijk’, zo klinkt het.  ‘ Ook het Front National, dat net met uitsluiting van haar eigen stichter Jean-Marie Le Pen de ENL-fractie gevormd heeft, wil zich salonfähig tonen en vindt het nodig de politieke vervolging van Udo Voigt door het Duitse gerecht na intussen 9 jaar te ondersteunen.  In de strijd tegen politieke willekeur en censuur tegen de vrije meningsuiting moet men dus van deze nieuwe ‘rechtse’ fractie niets verwachten.’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Gilles Lebreton (Front National) heft mee onschendbaarheid Udo Voigt (NPD) op”

 1. mireille demonie

  nie goe bezig mannen !!!!!!!!!!!!!!

 2. Domme strategische blunder ! PoCo-partijen zulle ongetwijfeld in hun vuistje lachen ! Rechtse masochist ?

 3. De vraag is voor wie doen we aan politiek? Is het voor Vlaanderen en de Vlamingen of is het voor een fraktie in het Europees parlement in funktie van Israel en het zogenaamde Heilig Land?
  Is er een Vlaamse Verdedigingsliga die Vlaanderen verdedigt of krijgt men geld van Tel Aviv? Alle zogenaamde Verdedigingsligas in de wereld worden gesponsord door Israel, ik dacht niet dat het Vlaanderen was, Vlaanderen is hier, Brugge, Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven enz. Daarvoor wil ik vechten, niet voor gesponsorde dikverdieners… En er is nog iets, maar dat is voor later…

 4. Door zich “Salonfähig” op te stellen, werken rechtse en nationalistische krachten mee aan de instandhouding van een cordon mediatique en het verder ontwikkelen van de vervolging wegens een overtuiging. Dezelfde taktiek als de NVA in België? Eerst ronduit verklaren tegen een “cordon sanitaire” te zijn, en nadien de eersten om dat ondemocratische en discriminerende systeem in stand te houden.

  1. Feitelijk is het veeleer een “Cordon DISCRIMINATOIR” van de zich democratisch wanenden.

 5. Die ENL fractie is gewoon een bundeling van liberale anti-islam partijen, zonde dat ze zich zoals de (andere) traditionele partijen nu ook al tegen de nationalisten beginnen te keren.

  1. Van zo een collectie platbroeken is toch niets anders te verwachten….

Trending

%d