De Ramadan en het offerfeest: het doet wat met de Vlaming. Terwijl het feesten zijn die geen enkele band hebben met Europa, worden ze toch gepromoot door heel wat mensen die er – in alle naïviteit – denken goed mee te doen. Een op zijn zachtst uitgedrukt vreemde evolutie.

We wilden er geen aandacht aan besteden, zelfs niet nadat Sacha Van Wiele – met de broek op de enkels – er in de Gazet Van Antwerpen een inhoudsloos en ronduit beschamend stuk over schreef, maar ons oog viel op een afbeelding die via de sociale media de ronde doet. Het onderschrift: “De Ramadan begint morgen! We wensen iedereen die meedoet veel moed, succes en doorzettingsvermogen!”

Het is geen afbeelding van Kifkif, 11-11-11 of de schandknapen van Jahjah, neen de afbeelding wordt verspreid door … Chirojeugd Vlaanderen. En dat maakt het extra bizar! We citeren Wikipedia: “De naam Chiro komt van de Griekse letters chi (χ) en rho (ρ), wat verwijst naar de eerste letters van Jezus’ bijnaam, Christos, Grieks voor de gezalfde. Oorspronkelijk verwees de term “Chirojeugd” enkel naar de jongens in de patronaten. Jozef Cleymans gebruikte het woord in het hoofdartikel van Het Katholiek Patronaat, toen dat voor de eerste keer verscheen, op 1 oktober 1934. In dat artikel stelde hij een werking voor waaruit de latere jeugdbeweging zou groeien.

ChiroRamadan

Vandaag de dag houden de meeste Vlaamse jeugdbewegingen zich ver van de politiek. Dat was ooit anders, maar de grote jeugdbewegingen houden zich vandaag de dag enkel nog bezig met de ‘jeugd’ (in tegenstelling tot één andere jeugdbeweging). En dat mag, wie zijn wij uiteindelijk om daarover te oordelen? Maar, zoals dat wel meer gebeurt, is het desondanks bon ton om een aantal politieke ‘progressieve’ thema’s alsnog te omarmen, waaronder uiteraard de multicultuur en de islam. Consequentie bij het zich onthouden van iedere vorm van politiek is dus ver te zoeken.

Sowieso ligt de Katholieke connotatie al jaren op de maag bij een deel van de hoofdleiding van de Chiro. Velen zitten ‘verveeld’ met het Katholieke aspect en proberen dan maar via dit soort schaamteloze gevrij met een Europees-vreemde religie de ‘goede’ en vooral ‘politiek correcte’ jeugdbeweging te bewerkstelligen. “Niemand mag uit de boot vallen,” weet je wel? Daarmee worden de verschillen tussen de grote jeugdbewegingen herleid tot het soort uniform dat ze dragen. Welke geschiedenis ze hebben doorstaan doet niet langer ter zake.

En zélfs als deze afbeelding enkel zou bedoeld zijn voor de moslims binnen deze Christelijke jeugdbeweging, dan nog lijkt onze vraag terecht: wat met de boodschappen rond Kerstmis? Werd er met Pasen een gelijkaardige afbeelding verspreid? En neen, samenwerken met andere Christelijke organisaties rond Kerstmis, Pasen en de Vasten zijn niet voldoende om aan te tonen dat de Chiro ‘iets doet’ rond de Christelijke feestperiodes. Waarom niet? Omdat voor de ramadan speciaal een afbeelding wordt verspreid op de sociale media en niét voor de Christelijke feestdagen.

Tenzij de Chiro of de bewuste afbeelding weghaalt, of vanaf nu ook elke Christelijke feestdag als dusdanig bejubelt, kunnen we ervan uitgaan dat er iets zwaar fout loopt bij de jongens en meisjes met de vaalbruine broeken, rokken en hemden. Een triestige evolutie als je het ons vraagt, waarvan de Chiro zelf de gevolgen niet van inziet. Chirojeugd Vlaanderen? Op deze manier is het onze jeugdbeweging (en die van onze kinderen) niet!

Eerder riep de Chiro al op om deel te nemen aan de optocht van het (links) politieke vakbondsvehikel Hart Boven Hard.
Eerder riep de Chiro al op om deel te nemen aan de optocht van het (links) politieke vakbondsvehikel Hart Boven Hard.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Chiro plat op de buik voor de islam”

  1. Willem Goossens

    ramadan ! ze oefenen op schapen tot wij aan de beurt zijn, het bewijs ; de onthoofding in Frankrijk in naam van IS .het monster had ook daar geen strafblad. na de gruwel de traditionele spiches van de lamme kopstukken, wanneer wordt een einde gesteld aan deze gruwel door massaal grond troepen te sturen naar de hel, een creatie van Amerika dat mag ook wel eens gezegd worden, of durven ze niet. het pamperen hier te landen is nog nooit zo vrijgevig geweest het lijkt wel de hoorn des overvloed voor hen. (straten worden zelfs afgesloten om te bidden) uit schrik dat ze niet zouden radicaliseren .en de NVA speelt het makke spelletje goed mee. het lijkt wel of die vele terreur doden hun geen bal kan schelen. Men moet respect hebben voor de koran zegt Jambon, terwijl in naam van dit boek de gruwelijkste moorden gebeuren door IS. Wanneer worden postjespakkers eindelijk wakker.

  2. mireille demonie

    veel moed en doorzettingsvermogen ???????? inderdaad eerste onthoofding in frankrijk , ettelijke aanslagen !!!! her en der inderdaad enjoy ramadam !!!!!

  3. De jeugd wordt geïndoctrineerd op school door vaak gifGROEN onderwijzend personeel (“leerkrachten” in PoCo-bargoens) om PERMISSIVITEIT middels politiek-correcte alchemie als “verdraagzaamheid”(sic) op te vatten. Vandaar dat een “christelijke” jeugdbeweging de hielen likt bij Muzelmannen die Ramadan willen houden. Ook “katholiek” pater Dominicaan, Johan Leman (ja die ex-CGKR van het politiek-proces tegen het VB) heeft op zijn xenofiele webstek foyer.be , Mohamedanen een succesvolle Ramadan gewenst. Heeft al ooit iemand gehoord dat een Mohamdaan aan een Christen een “Zalige Pasen” zou gewenst hebben ???

  4. Ratteke Maurice

    SCHANDE , IK BEN DIEP BESCHAAMD OOIT EEN GIRO LID TE ZIJN GEWEEST

Trending

%d