Rechtse APF-alliantie actief rond Rusland en Syrië

APF_RusslandZoals bekend vormde Marine Le Pen van het FN deze week een volwaardige Eurorechtse fractie met o.a. het Vlaams Belang.  Opmerkelijk: Jean-Marie Le Pen, Bruno Gollnisch en de rechtse FN-verkozene Aymeric Chauprade mogen géén deel uitmaken van de nieuwe groep.  Waarnemers merken dus op dat het geen echte bundeling van alle rechtsnationalistische krachten is:  ook de Griekse Gouden Dageraad, de Duitse NPD en het Hongaarse Jobbik werden uitgesloten.

Die laatsten trekken zich dat echter niet al te hard aan, zo klinkt het.  ‘Als een dochter haar eigen vader uit de door hem gestichte partij wil zetten draagt zij alleszins niet de waarden uit die wij als nationalisten belangrijk vinden’, aldus Udo Voigt (NPD).  ‘En als de enige ideologische samenhang een gemeenschappelijke liefde voor Israël is hebben wij alleszins ook geen interesse.’

20150617syriapressconference

20150616meetingDe rechtse nationalisten groeperen zich al enige tijd in de APF, de ‘alliantie voor vrede en vrijheid’.  De ambitie is met parlementsleden uit 7 landen uit te groeien niet tot een politieke fractie, maar wel tot een Europese politieke partij.  Om die doelstelling te bereiken wordt alvast een stevige activiteit ontplooid met gelijkgezinden uit een lange lijst landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Tsjechië, het Balticum, Polen…  Bekende gezichten zijn Udo Voigt (NPD), Nick Griffin (ex-BNP), en Roberto Fiore (Forza Nueva, Italië).

Met een bezoek aan Sint-Petersburg werden een tijdje geleden de banden met Rusland aangehaald; deze week wilde men in het Europees Parlement een persconferentie geven met 5 Russische gasten, maar die werd door voorzitter Schultz verboden.  Een nooit geziene maatregel, die door de Russen veroordeeld werd als een daad van puur racistische anti-Russische vijandigheid.   Voor het parlement werd kort geprotesteerd onder het motto ‘stop russofobie’.  Er werd daarna een werkvergadering met de Russen gehouden, waar verdere vriendschappelijke samenwerking in het vooruitzicht werd gesteld, in het bijzonder tegen wat genoemd werd ‘de oorlogstrom van de Westerse media en politici waarmee de bevolking wordt rijp gemaakt voor een zinloze oorlog met het Russische broedervolk.’

APF_Russland

 Een dag later werd wel een persconferentie gegeven, deze keer samen met vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap in Vlaanderen.  Er werd verslag uitgebracht over de reis die de APF-leden brachten aan Syrië.  Er werd een nieuwe campagne aangekondigd tegen Saoudi-Arabië, volgens de APF ‘de peetvaders van de internationale terreur’.

20150618 sancties saoudiarabie 20150617syriapressconference2

De APF-parter in Wallonië is de partij Nation;  de APF-partner in Vlaanderen is het nieuwe platform Vlaanderen Identitair.  ‘In het najaar organiseren we in Brussel een activiteit waarover zal gesproken worden’, zo klonk het.

4 comments

  1. Ik weiger dat vieze kosher-nationalisme te steunen. Geef mij maar de mensen van de APF.

  2. Wat zou Joodse Schulz tegen Slavische Russen hebben, dat hij die persconferentie verbood , anti-Slavisch racisme ??????

  3. Het is spijtig om vast te moeten stellen, maar een aantal nationalisten(???) schijnen blijkbaar niet te willen inzien dat Rusland een stuk van Europa is, en Amerika en Israel niet. Voor mij is het hemd nog altijd nader dan de rok….

  4. ‘En als de enige ideologische samenhang een gemeenschappelijke liefde voor Israël is hebben wij alleszins ook geen interesse.’
    Gelijk heeft hij! Die nieuwe fractie is gewoon de zionistische fractie van de EU, heeft niets met ‘rechts’ of ‘nationalisme’ te maken. Gelukkig dat we de APF dan nog hebben, hopelijk kunnen we er bij de volgende EU verkiezing op stemmen.

Comments are closed.