FN lijsttrekker Jean Capasso
FN lijsttrekker Jean Capasso

De inwoners van Annemasse, een prachtige gemeente van 27.000 inwoners in de Haute-Savoie, moeten op 28 juni en 5 juli opnieuw naar de stembus. De Franse Raad van State verklaarde de verkiezingsuitslag van 30 maart 2014 immers ongeldig.

Het is best mogelijk dat het Front National – dat bij de ongeldig verklaarde verkiezingen niet onaardig scoorde en twee zetels (+ 1 communautaire) veroverde – geen lijst zal kunnen indienen. De lijst was nochtans volledig, conform en klaar om neergelegd te worden. Maar wegens schriftelijke doodsbedreigingen aan het adres van vijf vrouwelijke kandidaten, hebben er zich daarvan een deel teruggetrokken.

Jean Capasso, lijsttrekker van het FN: “ik beschikte nochtans over een lijst met enkele reservenamen, maar die zijn inmiddels ook opgebruikt. Uiteindelijk ontbreken er 2 vrouwelijke medekandidaten om de lijst wettelijk te kunnen neerleggen. Eerlijk gezegd, het wordt een moeilijke opdracht. Er is bijna een mirakel nodig om dat nog tijdig in orde te brengen, nochtans beschik ik over een uitgebreid netwerk”.

De lijsttrekker, tevens gemeenteraadslid, is ten einde raad. ”In Marseille zou je zoiets kunnen verwachten, maar hier in Annemasse toch niet”, aldus Capasso!

Net als hier bestaat in Frankrijk het belachelijk man/vrouw ritssysteem dat het voor partijen zoals het FN en het VB bijzonder moeilijk maakt. Natuurlijk zijn die regeltjes niet ten dienste van de gelijkwaardigheid of de democratie uitgevonden. Wel om het de kleinere en radicalere partijen aartsmoeilijk te maken. Bovendien zijn de meeste vrouwen – begrijpelijk overigens – gevoeliger voor intimidaties en bedreigingen, zo blijkt ook hier.

Wie de handgeschreven brieven verstuurde is niet geweten. Er werd uiteraard klacht ingediend en hopelijk wordt de auteur(s) snel gevat. Maar ja, we kennen het verhaal intussen, alle middelen zijn goed! Niet waar Kareltje?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Doodsbedreigingen aan Front National-vrouwen brengen kieslijst in gevaar”

  1. De aanhouder wint! De lijst werd uiteindelijk succesvol neergelegd!

Trending

%d bloggers liken dit: