Europese nationalisten bezoeken Syrië, veroordelen ‘golfdictatuur’ Saoudi-Arabië

syria1 Press Conference‘Positieve samenwerking tussen Europese en Arabische nationalisten in hun gemeenschappelijke strijd tegen ISIS en andere Wahhabi-extremisten en hun medestanders’. Dit is het resultaat van een recent bezoek van een delegatie van de pan-Europese Alliantie voor Vrede en Vrijheid (APF) aan Libanon en Syrië, zo laat de APF weten. De delegatie werd geleid door APF-voorzitter Roberto Fiore van Forza Nuova (Italië) en Udo Voigt, Europees parlementslid voor de Duitse NPD, en telde verder ook voormalig BNP-voorzitter Nick Griffin, NPD-buitenlandverantwoordelijke Jens Pühse en Hervé Van Laethem, de politieke secretaris van de Waals-nationalistische partij Nation.

 ‘Wij hebben gewaarschuwd, op het moment van de vernietiging van de sterke seculiere regering van Irak door de VS en hun bondgenoten, dat de hele regio in chaos zou verzinken’, zo klinkt het. ’12 jaar later is het enige massavernietigingswapen dat ontstaan is in Irak de haat en het fundamentalisme van de wahhabieten, ontketend door de Amerikaanse oorlog zelf. Desondanks lijkt Washington vastbesloten Saoedi-Arabië te blijven steunen, en zo ook de Saoudische huurlingen van IS en Al Qaida die hetzelfde doen in Syrië en Jemen’.

syria2 slachtofferDe delegatie ontmoette leiders van de Syrische Baath-partij van President Assad en van de Syrische Sociale Nationalistische Partij (SSNP), die mee de regering van nationale eenheid vormt. Militaire en burgerslachtoffers van de oorlog werden bezocht in het Alazmeh-Hospitaal, waar de delegatie de schade fotografeerde die werd toegebracht aan het militaire hospitaal door herhaalde mortieraanvallen vanwege door de VS gesteunde zogezegd ‘gematigde’ rebellen.

Contacten werden ook gelegd met christelijke leiders, met inbegrip van de patriarch van de Syrisch-Orthodoxe Kerk. “Zijne Heiligheid heeft ons gevraagd om te werken aan bewustwording in het westen van het feit dat de christenen in het Midden-Oosten geen ‘hulp’ willen bij het verlaten van hun thuislanden, maar wel om in de aloude wieg van het christendom te kunnen blijven”, zei de heer Fiore op een drukbezochte persconferentie in Damascus aan het einde van het bezoek.

Nick Griffin schetste de volgende stappen van een APF-campagne, die focust op Saoedi-Arabië: ‘Deze golfdictatuur organiseert de invasie van Syrië en Irak door duizenden terroristen uit meer dan 80 landen, en de rol van de Saoudi’s in het zaaien van het zaad van Wahhabi-geweld in Europa en Amerika moet blootgelegd worden, ‘zo klonk het.

Udo Voigt kondigde aan zijn Europees mandaat te zullen gebruiken om de aandacht te vestigen op de verschrikkelijke gevolgen van onrechtvaardige westerse sancties op vele duizenden Syrische kinderen. Hij verklaarde ook onder de indruk te zijn van de opvallende nationale eenheid van het Syrische volk, en zegde: ‘ De supporters van terreur zien we in de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, Qatar, Israël en Turkije. Maar Syrië verdedigt zichzelf – en het verdient onze steun. Als morgen Syrië valt, dan woedt morgen de IS-terreur in Europa. We hebben in Syrië ministers, ambtenaren, militairen, priesters en gewone burgers ontmoet. Zij hadden allemaal wat veel van onze medeburgers in Duitsland ontbreekt: nationale trots en de ijzeren wil om de soevereiniteit van hun land te verdedigen.”

syria3 kogelgaten hospitaal
Kogelgaten in de muren van het hospitaalgebouw, resultaat van beschietingen door de zogenaamd ‘gematigde’ rebellen, gesteund door het westen en de VS. Die rebellen werden intussen uit de buurt van het hospitaal verdreven.
syria4 militaire arts
Ontmoeting met het hoofd van het hospitaal, militaire arts. De man had een goede job in het Westen, maar keerde terug naar zijn land toen dat in nood was.