PEGIDA OB-wahl FesterlingVandaag op 7 juni 2015 kiezen de inwoners van de stad Dresden een nieuwe burgemeester, waar de ambtstermijn van de huidige eerste burger afloopt. Dat is nu de christen-democratische Helma Orosz van de Christlich Demokratische Union Deutschlands (CDU), waarvan ook Bondskanselier Angela Merkel lid is. Een opvallende kandidaat die zich in de strijd mengt is Tatjana Festerling, gesteund door de lokale burgerbeweging PEGIDA. Ze staat in de peilingen op de vierde plek, met een kleine tien procent van de stemmen.

Tatjana Festerling is 51 jaar en komt oorspronkelijk uit Hamburg en omschrijft zichzelf op de eigen webstek als ‘patriottisch, dapper en vol burgerzin.’ Ze heeft vanaf de eerste uren demonstraties van PEGIDA in Dresden bezocht en daar ook enkele malen het publiek toegesproken. (zie youtube). Dresden is de bakermat PEGIDA, waar de demonstraties tegen het beleid van massa-immigratie en islamisering begonnen en nog altijd voortduren.

Beeltenissen van Festerling hangen doorheen de stad van affiches met daarop de boodschap ‘Klar zur Wende’ zeg maar ‘Tijd voor verandering’. Haar kritiek op het huidige bestuur is dat men vriendjespolitiek bedrijft en banen verdeelt onder partijgenoten en daardoor niet transparant is. Festerling roemt de stad als unieke combinatie van Duitse cultuur, wetenschap en burgerinzet. Als burgemeester zal ze naar eigen schrijven ‘luisteren naar de burger en instituties en de zorgen van alle burgers ernstig nemen’.

In het rijtje van de andere kandidaten staat opvallend genoeg ook een kandidaat van de Alternative Für Deutschland (AFD) op de lijst. Het gaat om de 58-jarige econoom Stefan Vogel, die tevens fractievoorzitter is van de lokale AFD. Hij wil van Dresden een economisch centrum in de regio maken en ook beter inrichten voor toeristen. Wat betreft integratie zou deze volgens Vogel van beide kanten moeten komen.

Aan kop in de peilingen gaat Eva-Maria Stange, een 58-jarige vrouw, die meedoet onder de noemer Gemeinsam für Dresden en lid is van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD). Naast deze sociaal-democrate, zijn er nog twee andere kanshebbers en dat is de liberale politicus Dirk Hilbert (FDP) en de christen-democratische Markus Ulbig (CDU). Vandaag wordt er dus in Dresden gestemd, mocht er niemand een meerderheid halen dan volgt op 5 Juli 2015 een twee kiesronde.

De Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) doet niet mee aan deze verkiezingen, maar heeft de voorkeur uitgesproken voor Tanja Festerling.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Dresden kiest burgemeester, PEGIDA ondersteunt kandidaat Tatjana Festerling”

Trending

%d bloggers liken dit: