referendumVorige week stond in het perscentrum Nieuwspoort te Den Haag een presentatie van het Burgercomité EU op de agenda. Reden is de aftrap op 1 juni van een nieuwe campagne onder de naam REFERENDUM 2.0. Men heeft als doel het Nederlandse volk een definitieve stem te geven in de manier waarop over hun lot in Europa en de Europese Unie wordt beslist. Daarbij werd naast de onderstaande campagnefilm ook het manifest ‘aan het volk van Nederland’ gepresenteerd, dat is geschreven door Arjan van Dixhoorn en Pepijn van Houwelingen.

Dit manifest ligt in boekvorm inmiddels al enkele dagen in de winkel. Aanleiding voor dit alles is dat het al weer tien jaar geleden is dat we in Nederland per referendum mochten stemmen voor of tegen een Europese grondwet. Dat was in juni van 2005 en meer dan 60% van de mensen die naar de stembus kwamen stemden toen tegen. Maar de grondwet zou er via een andere weg toch nog komen, iets aangepast en wel, namelijk als het Verdrag van Lissabon.

Het burgercomité EU is voortgekomen uit het Burgerforum EU en is een actieplatform met als inzet een EU-referendum en meer democratie. Ze liet het vorige jaar nog van zich horen toen men 60.000 handtekeningen had verzameld. Deze werden de Tweede Kamer aangeboden en hadden daarmee ook het recht om de volksvertegenwoordiging toe te spreken en op te roepen tot een referendum. De Kamer gaf daaraan toen geen gehoor, op naar de volgende actie dus.

Het campagnefilmpje REFERENDUM 2.0

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Burgercomité EU brengt manifest en campagnefilm”

  1. Marc ROUSSEAUX

    …… op te roepen tot een referendum. DE KAMER GAF DAARAAN TOEN GEEN GEHOOR! . Geloven die naïvelingen dat de Kamer nu zal luisteren? En meer democratie? IN EEN DICTATUUR?! En nieuwe actie? Welke actie? Gebabbel en gelul zijn GEEN actie, actie is daadwerkelijk HANDELEN! !

Trending

%d bloggers liken dit: