parislam
Binnekort: “Welkom in Parislam!”

‘Een stem geven aan dat deel van de bevolking dat zich niet terugvindt in de bestaande politieke formaties’, dat is het objectief van l’Union des démocrates musulmans français (UDMF), die voor het eerst lijsten zal indienen. Deze nieuwe islampartij heeft zijn rangen fors zien aangroeien sinds de aanslagen van Charly Hebdo en de porte de Vincennes. Terloops: hetzelfde fenomeen doet zich voor in de Grote Moskee van Parijs, waar het aantal bekeerlingen na de aanslagen verdubbelde.

Het is niet de bedoeling – zo weten ze te vertellen – de samenleving te islamiseren of de sharia te installeren. De Marokkaan Najib Azergui, woordvoerder van de islampartij, ziet wel heil in de halalindustrie die voor nieuwe banen kan zorgen en de industrie nieuw leven kan inblazen. De 6 miljoen islamieten in Frankrijk is een niet te versmaden doelgroep, zo weet de man te zeggen. Uiteraard zijn ze tegen het hoofddoekenverbod in scholen en andere openbare plaatsen.

De partij gaat bij de komende regionale verkiezingen in acht kantons lijsten indienen. Op 2000 kantons is dat een bescheiden aantal, maar het is het zoveelste signaal. De lijsten komen in Bobigny (Seine-Saint-Denis), in Bagneux) (Hauts-de-Seine), in Mureaux (Yvelines), in Marseille, Lyon, Nice en waarschijnlijk Straatsburg. De uitgekozen kantons zijn natuurlijk gebieden waar veel vreemdelingen vertoeven. Najib Azergui maakt zich bovendien sterk dat de partij de vereiste 500 handtekeningen van burgemeesters kan verzamelen om te kunnen deelnemen aan de ‘presidentsverkiezingen’ van 2017.

Als deze mensen zich niet kunnen terugvinden bij de bestaande politieke formaties, wat doen ze dan in dat land! Het zijn nochtans niet de politieke formaties – van links tot rechts – die in Frankrijk ontbreken. Bovendien zijn er voldoende landen – wereldwijd zelfs – waar islamieten aan de macht zijn. Niets weerhoudt hen een van die landen op te zoeken. Of zijn het de voordelen, de uitkeringen en andere verworvenheden – toch programmapunten van partijen waarin ze zich niet terugvinden – die het verschil maken.

Misschien gaan de linkse partijen eens nadenken wanneer die islampartij aan hun stemmen gaat knabbelen. De recente aanslagen in Parijs en Brussel werden niet uitgevoerd door geïmporteerde terroristen, wel door islamieten die in Frankrijk geboren zijn of opgroeiden. Het resultaat van decennia wanbeleid van de UMPS.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d