Viktor-Orban-2In het door links gedomineerde Europese parlement is de vrijheidslievende conservatieve koers van Hongarije al lang een doorn in het oog.  Daarom besloot men de Hongaarse Eerste Minister, Viktor Orban, op het matje te roepen.  Doorgaans zijn politieke leiders geïntimideerd door het Parlement en proberen ze er de linkse hardroepers, zoals Guy Verhofstadt, naar de mond te praten.  Orban had daar duidelijk geen zin in, en zegde de EU-nomenklatoera eens even duidelijk waar het op staat.

Enkele heerlijke citaten:’  Europa moet voor de Europeanen blijven, en Hongarije voor de Hongaren’;  ‘het voorstel van de Europese Commissie om de bootvluchtelingen met quota over de ganse EU te spreiden is krankzinnig’;  ‘het illegaal de grens overschrijden is een misdaad en moet hard aangepakt worden’;  ‘wij mogen als Hongaren debatteren over wat wij maar willen, ook over het herinvoeren van de doodstraf, dat is vrije meningsuiting en democratie’;  en als klap op de vuurpijl aan het adres van de Europese Commissarissen: ‘ De mening van een minister, eerste minister of een commissaris is maar één mening tussen velen, in een democratie beslist het volk, en wie de Hongaren zegt wat zij wel of niet mogen doen schendt zelf de Europese Verdragen.’

Zelden werd er in het Europese parlement in tien minuten tijd zoveel gezond verstand getoond.  Ze zijn er daar in Straatsburg nog niet goed van…  Meteen na de degelijke Orban sprak de aanvoerder van de liberalen, ‘Gekke Guy’, die alweer kompleet molenwiekend uit de bocht ging, en de politieke vluchtelingen uit Hongarije vergeleek met de asielbedriegers vanuit Noord-Afrika.  De man, die steeds spreekt in steenkoolengels en weigert zijn moedertaal Nederlands te gebruiken (terwijl Orban uiteraard wel Hongaars sprak),  kent geen enkele schaamte.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Viktor Orban in het Europees parlement: ‘Europa aan de Europeanen, Hongarije aan de Hongaren, EU-asielbeleid is krankzinnig!’”

 1. Gezond verstand als tegen-gewicht voor wat een Liberaal Konijn molenwiekend, briesend en fulminerend politiek-correct raaskalt.

 2. Frederik Van der Linden

  Dat doet nu eens goed aan ‘ t hartje zie ! Lang leve het vrije Hongarije !
  Doet me trouwens denken aan 1956 toen wij als kleine bengels, suiker, meel entz
  meebrachten naar de dorpsschool om de arme Hongaren te steunen.
  Dit verhaal vertel ik wel eens aan ingeweken Hongaren, en dank is dan mijn deel !

  1. Dat heb ik ook nog meegedaan op eerste communie leeftijd in mijn korte broeken tijd.

 3. Eindelijk een Europese regeringsleider met “gezond verstand”. Het werd tijd dat iemand dat stelletje wereldvreemde zakkenvullers en progressieve grootverdieners eens op hun nummer zet. Iets wat je tot nu toe van geen enkele andere politieker kon verwachten. Het is immers zeer goedkoop, letterlijk, de grote weldoener van de mensheid uit te hangen op kosten van Jan met de pet. Waarom heeft Ward De Bever zich nooit uitgesproken over dit heikel thema? Angst voor het giftige slangennest van de Reyerslaan? De slimste mens ter wereld mag dan BDW zijn, de politieker met gezond verstand die aan de macht is, is voor mij Victor Orban.

Trending

%d bloggers liken dit: