Dit was 1 Mei: VB op koers, FN met kopzorgen, NPD vreedzaam op straat, NATION verslaat extreem-links

1mei2015bannervbWie zegde daar ook weer dat 1 mei maar een saaie dag is, waarop nooit iets bijzonders gebeurt? Op de nationalistische rechtse scène wist een mens deze week niet waar eerst te kijken. Een overzicht!

In eigen land hield het Vlaams Belang een geslaagde 1 Mei-viering op de symbolische plek van de Cadixtraat, naast ‘Het Kot’, de plek waar de Antwerpse havenarbeiders hun werkopdrachten ontvangen. Zowat 400 partijmilitanten luisterden er naar de geslaagde speech van de jonge voorzitter Tom Van Grieken, die opriep voor het behoud van Vlaamse jobs in de sectoren van transport, haven en bouw, en dus tegen het vrije verkeer van personen dat ons door de EU is opgelegd. De organisatie was perfect, het beeld van eendracht en vernieuwing, de boodschap die van een nationalisme met een sociaal gelaat; een formule die kan werken, getuige de langzaam hoopgevender cijfers in de opiniepeilingen. Het verslagfilmpje van het VB zelf is helaas saaier dan de bijeenkomst zelf…

Heftiger ging het eraan toe bij NATION, dat in Brussel verzamelde voor een 1 Mei-optocht. Zes (6) militanten van Nation werden voor aanvang van de optocht ontdekt door een groep van 50 tot 60 extreem-linkse militanten, die prompt tot de aanval overgingen. De beelden tonen echter hoe de NATION-kern standhoudt en zelfs terugslaat, tot de politie extreem-links verjaagt. Daarna hield NATION rustig zijn eigen optocht. Respect!

Bij de Duits-nationalistische NPD kennen optochten vaak een grimmig verloop, omdat extreem-links er de nationalisten met bruut geweld aanvalt. Dit jaar verliep alles relatief vreedzaam: de partij hield in diverse Duitse steden bijeenkomsten, onder andere in Erfurt in Thüringen en in Heidenau in Saksen. Een oproep tot ‘blokkade’ van de optochten door extreem-links werd door de politie verhinderd. De NPD brengt sedert kort knap ogende reportages van haar werk via het Youtubekanaal ‘DS-TV’:

Opmerkelijk was een scène die zich afspeelde in Frankrijk, niet zozeer omdat enkele lelijke vrouwen zich alweer uitkleedden, maar wel omdat FN-erevoorzitter Jean-Marie Le Pen onverwacht het spreekgestoelte betrad en zich het applaus van de achterban liet welgevallen, waardoor huidig voorzitster Marine Le Pen lang moest wachten vooraleer haar toespraak te kunnen beginnen. De pijnlijke breuk tussen oude en nieuwe generatie wordt daardoor wel erg duidelijk… Benieuwd hoe deze zaak zich verder ontwikkelt. Voor het overige was de 1 mei-optocht van het FN, net als het verslagfilmpje, weer behoorlijk indrukwekkend:

3 comments

  1. VB 1 mei viering was zeer goed. De afwezigen hadden ongelijk. Inhoudelijk zit de nieuwe voorzitter volledig op schema. Sterke toespraak, jammer dat de media wederom uitblonken in afwezigheid!

  2. Félicitations aux hommes de Nation! Herve mag fier zijn op z’n mannen!

  3. Spijtig dat mijn naamgenoot in zijn dementerende uitlatingen probeert het FN te vernietigen.
    Het Vlaams Belang moet af van het Annemans effect en opnieuw een recht(s) voor de raap partij worden waar de politici en media schrik van hebben.
    De poging van de NWO om normen en waarden van onze westerse beschaving te vernietigen moet door een realist op alle mogelijke wijzen vernietigd worden. (KNIP)

Comments are closed.