Waar blijft #JeSuisDewinter bij de media?

Gisteren heeft het niet veel gescheeld of Vlaams Belang politicus Filip Dewinter was er niet meer. Een gewapende man wachtte aan de poort van diens huis totdat Dewinter verscheen. Gelukkig voor hem was hij de beentjes aan het strekken aan de Vlaamse Kust. Een alerte buurvrouw verwittigde de politie en toen ook Dewinters schoonzoon verscheen, koos de man het hazenpad.

De reguliere media schreven sec over het voorval. Een correcte weergave van de feiten, maar sec. Het VTM-nieuws was ‘gedurfder’ en vertelde ons dat de “figuur” Dewinter graag provoceert. “Hij maakt meer vijanden dan vrienden.” en “Sommigen zouden durven zeggen dat hij dit gezocht heeft…” Het is duidelijk dat de in memoriam’s met stinkende drek al klaarliggen op de redacties, moest het toch ooit tot een dramatisch einde komen van één van de bekendste politici van Vlaanderen.

Vandaag geen ‘#JeSuisDewinter’ op Twitter, geen lofbedes zoals dat het geval was bij de voor verkrachting verdachte Stevaert. We mogen blij zijn dat Dewinter nog leeft, maar we voelen aan ons theewater dat de reacties eerder in de richting zouden gaan van de commentaren na de dood van Pim Fortuyn of Theo Van Gogh. Een zucht van opluchting in het linkse kamp, zeg maar. En zo zie je maar weer dat #JeSuisCharlie slechts een middel was voor de media om hun gezicht niet meer te verliezen dan dat al het geval was.

Filip Dewinter op het De Coninckplein in actie nadat enkele dagen voordien de kogels in het rond vlogen in een nabijgelegen straat.
Filip Dewinter een aantal jaren geleden op het De Coninckplein in Antwerpen in actie nadat enkele dagen voordien de kogels in het rond vlogen in een nabijgelegen straat.

Rechts Actueel wenst alvast de familie van Dewinter veel sterkte en hoopt dat het gezond verstand mag zegevieren.

4 comments

 1. Op de website van HLN werden duidelijk de meeste steunbetuigingen geweerd, doch de anti Dewinters mochten volop hun weg gaan. De media ala Fortuyn,VanGogh,Wilders, Dewinter, kortom radio Milles Colinnes in het veelvoud. Het journaille was weer aanwezig, hopend op een executie.

 2. Die tot nu toe anonieme persoon gisterochtend bij de woning van Dewinter,
  was niet uit op een vreedzame dialoog….

  Daarvan uitgaan zou wel heel erg naïef zijn.

  Toch denk ik dat het deze persoon veel eerder te doen was om (ernstig) te dreigen, dan effectief een levensdelict te plegen.

  Maar zeker weten doen we dat niet, zolang niets bekend is over de achtergrond van deze persoon, en zijn bedoelingen….

 3. De politiek-correcte TWEEZAKKERIJ bij het journaille van de sossenrode propagandatoeter S.R.T. en de schrijvelaars van DE ZORGEN, DE SCHANDAARD, Gazet van Allochtoon van de LINKSE oever, het OUDSBLAD etc… is stuitend . Hoe zouden zij WEL gefulmineerd hebben, iindien een gifGROENe of sossenrode politicus/politica zou belaagd geweest zijn,quod non ?

  1. Mijnheer Van Dessel,

   U moet niet spreken van tweezakkerij maar van VEELZAKKERIJ.

Comments are closed.