pegida gent 2Zoals eerder gemeld betoogde PEGIDA Vlaanderen gisterenavond voor een tweede keer in Gent.  De rood-groene media zijn erop gebrand PEGIDA weg te zetten als een ‘racistische’ beweging; en dus werden alle slogans, alle spandoeken aandachtig bekeken.  Helaas, er werd niets bezwarends aangetroffen; een poging van een enkeling om een racistische slogan aan te heffen werd door de eigen mensen meteen gesmoord.

Dus besloot de VRT een provocatie op te zetten.  Zij stuurden allochtone journaliste Danira Boukhriss uit, die pal post vatte naast twee moslimvrouwen, waarvan één gesluierd, die de deelnemers onophoudelijk uitdaagden.  Volgens getuigen werd zowel de minuut stilte voor de slachtoffers van moslimterreur als de toespraak verstoord.  349 van de 350 deelnemers gingen niet op de provocaties in en lieten betijen.

Volgens de VRT en mevrouw Boukhriss zelf werd zij ‘plotseling’ echter geconfronteerd met brutaal racisme: zij zou door een deelnemer aan de manifestatie uitgemaakt zijn voor ‘makak’ en ‘zwetzak’.  Zoals het hoort keurde woordvoerder Rudy Van Nespen van PEGIDA een dergelijk vermeend wangedrag meteen af.

Alleen: is er wel gebeurd wat mevrouw Danira Boukhriss beweert dat er gebeurd is?  Op de Facebookpagina van PEGIDA zijn er intussen twee getuigenissen verschenen van mensen die vlakbij het gebeuren stonden, en de beweringen van Boukhriss flagrant tegenspreken.

De eerste zegt: ‘ Aan Mevrouw Danira Boukhriss : Na het lezen van tal van reacties wil ik hier toch even op reageren. In uw onmiddellijke omgeving stonden er twee vrouwen van allochtone afkomst, waarvan één met nikab, de initiële reactie van die man in schijnbaar dronken toestand was tegen hen gericht, maar ik heb de woorden en racistische uitspraken die U hem in de mond legt niet horen roepen. U bent wel op zijn reactie ingegaan en riep er uw cameraman bij, terwijl U die man bleef provoceren. Zoiets levert natuurlijk mooi beeldmateriaal op.  Racistische uitlatingen van wie of tegen wie dan ook zijn helemaal niet goed te praten, maar uw professionalisme als reporter schoot hier wel tekort….of misschien ook helemaal niet ?   Ik stond op nog geen 2 m afstand aan uw linkerkant en heb alles kunnen mee volgen.’

Wat we hier onthouden, was dat de reactie van de man dus hoegenaamd niet tegen Boukhriss zelf gericht was, maar tegen twee moslimvrouwen die kwamen provoceren en in wiens buurt mevrouw Boukhriss zich had opgesteld.

De tweede getuige reageert en bevestigt: ‘ Dan stonden wij vlakbij mekaar, P., en je hebt groot gelijk, wat die zogezegde racistische uitspraken betreft. De politieman in burger heeft ook NIET gereageerd, dus is er niets strafbaars gezegd.’

We onthouden dat dus een tweede getuige bevestigt dat de termen ‘makak’ en ‘zwartzak’ niet zijn gebruikt tegen Boukhriss, én dat een agent in burger vlakbij stond maar blijkbaar ook die termen niet gehoord heeft.

Intussen heeft zich via de reactiemodule van Rechts Actueel een derde getuige gemeld, die zegt: ‘ Ik was heel dicht in de nabijheid van die VRT journaliste die samen met die twee Moslim vrouwen telkenmale hebben getracht te provoceren met woorden in de mond te leggen wat niet is gelukt. Ik heb op geen enkel ogenblik een verkeerd woord horen roepen dit is PUUR provocatie tegen PEGIDA.   Ik wil zelfs getuigen als het zover moest komen.’

danira boukhrissNu goed, het zal wel eenvoudig zijn om deze zaak op te helderen, niet?  Mevrouw Boukhriss was daar duidelijk alleen om dit soort uitlatingen te kunnen vastleggen; zij is een geschoolde, professionele journaliste van de openbare omroep; zij had een peperdure camera bij die steeds draaide; zij had een geluidstechnicus bij die alle geluid haarfijn vastlegde.   Het zal voor haar dus wel een koud kunstje zijn om de volledige beelden van het ganse incident te tonen, inclusief de termen ‘makak’ en ‘zwetzak’, die bewijzen dat wat zij zegt de waarheid is zeker?

Als zij die beelden toont, dan zullen wij samen met Rudy Van Nespen bevestigen dat dat niet kan.  En dat één man op 350 niet representatief is voor de ganse groep.  Maar zolang zij de beelden niet toont, dan hebben wij zwaar onze twijfels bij heel haar verhaal.  De beelden dus graag, inclusief de manier waarop mevrouw Boukhriss volgens twee getuigen de betrokkene heeft uitgedaagd.  Of is dat te veel gevraagd?

Intussen wordt door nogal wat mensen ook de terechte vraag gesteld:  waarom stond Boukhriss steeds bij de twee provocateurs?  Kende zij die misschien al voordien?

Hoe dan ook is de eindconclusie dat van 350 deelnemers 349 zich correct gedragen hebben, maar dat voor de VRT uiteraard de ene die over de schreef gaat HET nieuwsfeit van de dag wordt.  Ook dat is leugenpers in actie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

13 reacties op “PEGIDA en VRT-Journaliste Danira Boukhriss: Waar zijn de volledige beelden?”

 1. Indien zij de beweerde uitspraken niet zou kunnen aantonen, blijft dan de mogelijkheid niet open om wegens de aantijgingen van vermeend racisme te laten dagvaarden op grond van “Laster & Eerroof” ? Uiteraard zou men dan waarschijnlijk wel bot vangen indien het geding zou verschijnen voor een rechter die destijds op grond van een rode partijkaart benoemd zou zijn. Immers de muurtjes die afbakening vormen der “Scheiding der Machten” lijken slechts centimers hoog en opgebouwd uit kleddernat sigarettenpapier. Minstens die perceptie werd geschapen toen een tiental jaar geleden één der eisers in het anti-VB-proces, de toenmalige voorzitter van de “Liga der Rechten vd Mens” , zo onstrategisch onhandig was te bekennen dat het “ook om een politiek-proces”(sic) ging. Onstellend bevreemdend, dat een “politiek-proces”(sic) dus zelfs een “mensenrecht”(sic) zou kunnen zijn in “onze” (????) vermeende “rechtstaat” Belzjikistan !

 2. Het lijkt nuttig betogers voorafgaandelijk een “briefing” te geven om te voorkomen dat een mede-betoger minder alert zou zijn en zou trappen in de valkuil van door politiek-correct ontaarden opgestelde “booby traps”. Dit om te voorkomen dat PoCo’s het geprovoceerd “incident” zouden kunnen MISbenoemen als “fout”(sic) in politiek-correct bargoense terminologie of erger zelfs als vermeend “racistisch”(sic) . Door dergelijk “incident” onder een politiek-correct miscroscoop te plaatsen, zou een dusdanig opgeschroefd “incident” immers opportunistisch dienstig kunnen zijn ter politiek-correcte DESinformatie “duiding(sic) in door Links mismeesterde, ter desinformatie gemanipuleerde propaganda media .

 3. Een beetje flauw van React om deze hele zaak zo hard mogelijk te trachten ontkennen. Heeft de man racistische uitspraken gedaan? Goed mogelijk, op de beelden die de vrt verspreid heeft is te zien dat het duidelijk een alleenstaand geval was en niet het voorkomen had van de gemiddelde PEGIDA deelnemer. Een PEGIDA deelnemer zegt zelfs tegen Danira Boukhriss Terkessidis dat ze er niet mee in discussie moet gaan, omdat het duidelijk merkbaar is dat die man niet voor discussie vatbaar is.
  Daarnaast is het klinkklare onzin dat de vrt haar camera steeds draaide en alle geluid haarfijn vastlegde. Geen enkele filmploeg doet dat (na de demonstratie wil je zo snel mogelijk je reportage in elkaar steken, dus dan wil je al met voorgeselecteerde beelden kunnen werken, niet met één opname van een uur).
  Dus zonde dat REACT zulke zaken aanhaalt want daarmee is de geloofwaardigheid van dit artikel weer helemaal gekelderd. Wat wel een feit is, is dat het wel heel toevallig is dat de vrt een Arabische deerne naar een islamkritische manifestatie stuurt. Net zoals bij vtm volgen de vrt reporters bepaalde thema’s op (de ene economie, de andere Midden-Oosten, enz.) en Danira Boukhriss zit in de politieke groep, niets toevallig aan dus zoals ze zelf beweren (zo kennen we de vrt weer :-) om zo neutraal en objectief mogelijk te werk te gaan zetten ze een journaliste op de politieke thema’s die al meermaals in de media opgekomen is als spreekbuis voor de allochtoonse gemeenschap).
  Dat ze in het bijzijn van die twee provocatie zoekende moslima’s stond is niet zo verwonderlijk, iedere journalist zou daar gaan staan zijn om mooie beelden te kunnen schieten van de door de moslima’s uitgelokte reacties.
  En de reportage zelf is een van de meest subjectieve die we al lange tijd niet meer op de vrt gezien hadden. Het ‘racistische incident’ voert de hoofdtoon bij het stukje over PEGIDA (wel mooi dat PEGIDA nog in de reportage zelf mag reageren op dit incident) bij het wereldvreemde linkse feestje waar evenveel allochtonen op aanwezig waren als op de PEGIDA demonstratie worden natuurlijk die drie allochtonen mooi in beeld gezet om alsnog de indruk te wekken dat het Hart boven hard feestje multicultureel was.

 4. het moet voor de heer Van Nespen van PEGIDA toch mogelijk zijn een klacht en recht van antwoord en rechtzetting in te dienen bij én de VRT én de raad voor de journalistiek tegen die “journaliste” die duidelijk uit haar rol valt.
  zet er desnoods Sven Mary op!

 5. De beelden bevinden zich kennelijk nog steeds in Nieverans, hoofdstad van Propagandië !

 6. Toen ik las dat het de BRT was was het voor mij zo helder als glas.
  Geen aandacht aan geven, de hobby van linkse parasieten is nu eenmaal provoceren.
  Leve Pegida, op naar de volgende straatmars en dat zolang dat 6.500.000 Vlamingen minus de linkse ratten mee wandelen.

 7. […] Dus besloot de VRT een provocatie op te zetten.  Zij stuurden allochtone journaliste Danira Boukhriss uit, die pal post vatte naast twee gesluierde moslimvrouwen, die de deelnemers onophoudelijk uitdaagden. Lees verder… […]

 8. Het is algemeen bekend dan (s)linkse media haar poppetjes inzet om hun gelijk te halen en natuurlijk iemand te vinden dat… Misschien kun je als organistaie beter de volgende keer foto’s maken. Beelden spreken immers voor zich en je kan makkelijk bewijs neerlegen of beter..Neem bewegend beel + geluid mee op. Ook hier in Nederland ebben een vergelijkbare situatie. Goed geschreven en duidelijk uitgelegd en hierbij mijn complimenten voor dit en alles wat jullie doen!

 9. Ik heb er geen benul van hoeveel maal ik het woord “bleekscheet” al aan mijn adres heb gekregen vanwege mensen met een donkerder huidskleur dan de mijne, dus van iemand die tot geen racistische uitingen “ex cultura” in staat is. De ergste racisten zijn de antiracisten, maar nog erger zijn dezen die er munt uit trachten te slaan. Op de lagere school heeft verschillende keren een onderwijzer(es) mij een “ezel” genoemd. Had ik toen geweten dat dit een racistische uitlating was ! ! !

 10. Marleen Leonard

  Als er een groep extremistische Moslims aan het betogen zijn ; dan stuur je toch ook niet een blondje met diepe decolleté en mini jupje aan om hun te interviewen? Dat is om problemen vragen.

  1. Theo van Ewald

   En waarom autochtonen als een groep moslims aan het betogen zijn eigenlijk geen blondje met diepe decolleté en mini jupje voor het afnemen van een interview mogen sturen?

 11. Maurice – Ratteke

  Ik was heel dicht in de nabijheid van die VRT journaliste die samen met die twee Moslim vrouwen telkenmale hebben getracht te provoceren met woorden in de mond te leggen wat niet is gelukt. Ik heb op geen enkel ogenblik een verkeerd woord horen roepen dit is PUUR provocatie tegen PEGIDA
  Ik wil zelfs getuigen als het zover moest komen

 12. Ik protesteer tegen het verkeerd woordgebruik. Het woord ‘makak’ bestaat niet in het Nederlands.Het is ‘makaak’. Waarover maakt het linkse uitschot zich dan druk?

Trending

%d bloggers liken dit: