gevGisterenavond betoogden in Gent ruim 400 Vlamingen tegen de islamisering. Pegida trok voor de eerste keer toegelaten de straat op en verzamelde zo iets meer betogers dan in Antwerpen. De onverdraagzamen van het linkse vakbondsvehikel Hart Boven Hard kregen van de gehoopte 1000 manifestanten nog niet de helft bijeen. Maar of deze cijfers tot tevredenheid moeten leiden is maar de vraag.

Pegida is in Duitsland aan een veel breder parcours bezig en focust van bij haar ontstaan op het prangende probleem met de duizenden illegalen en asielzoekers die Europa overspoelen. De islamisering, als gevolg van de vervreemding van Europa, wordt er eveneens terecht geviseerd, maar is er niet het zwaartepunt. En dat zou in Vlaanderen naar mijn bescheiden mening ook zo moeten zijn.

Bekijken we even enkele cijfers. “Tegenover 2013 steeg het totale subsidiebedrag dat in Vlaanderen aan moskeeën werd toegekend met meer dan een derde (34,8%). Het bedrag van de moskeesubsidies blijkt inderdaad jaar na jaar te stijgen. In 2012 bedroeg dit 575.312 euro, in 2013 666.628 euro en nu dus al bijna 900.000 euro.” De reële Vlaamse kost aan de islamisering bedroeg in 2014 niet minder dan 898.528 euro. Uiteraard is dat 898.528 euro teveel.

Maar gisteren bereikten ons nog andere cijfers. Namelijk de kost van de illegalen, enkel nog maar in de Belgische gevangenissen. Maar liefst 3280 van de 5421 gedetineerde vreemdelingen (de vreemdelingen met een Belgisch paspoort zijn hier uiteraard niet inbegrepen) verblijven illegaal in ons land. Die mensen verblijven daar uiteraard niet gratis. Het is te zeggen, zelf moeten ze niets betalen, maar van uw en mijn belastinggeld gaat er 155.636.000 euro naar de illegale vreemdelingen in onze gevangenissen, zo leren we uit de antwoorden die Filip Dewinter kreeg op een aantal parlementaire vragen.

Dat is 173 keer meer dan de kost van de islamisering van Vlaanderen en dat voor een groep die percentueel veel kleiner is dan het totaal aantal moslims. Uiteraard is het een Vlaams cijfer vergelijken met een federaal, maar enkel in Vlaanderen gaat het toch al om 1053 illegalen van de 3280 federaal. Dat is een derde van de kost en brengt ons nog steeds op 51.878.666 euro op jaarbasis voor de Vlaamse belastingbetaler (de transfers niet meegerekend).

In het Vlaams Gewest leidt de gevangenis van Wortel de top vijf. Op een totaal van 564 vreemde gedetineerden telt Wortel 443 illegalen (78%). Leuven-Centraal staat op 2 met 73% illegalen (92 illegalen op 126 vreemde gedetineerden). Turnhout staat op 3 met 70% illegalen (80 illegalen op 113 vreemde gedetineerden). Brugge staat op 4 met 68% (188 illegalen op 273 vreemde gedetineerden) en Antwerpen staat op 5 met 64% illegalen (250 illegalen op 351 vreemde gedetineerden).

Als we er mogen vanuit gaan dat heel wat van die illegale vreemdelingen moslim zijn, dan lijkt het me logischer dat we met elke groepering die pleit voor een rechtser en leefbaarder Vlaanderen vooral focussen op remigratie van in eerste instantie alle illegalen dan op het eenzijdig en bijna zonder nuance bekritiseren van een religie die door deze en andere vreemdelingen werd geïmporteerd en op onze kosten wordt beleid. De focus verbreden is met andere woorden de boodschap.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d