Filip Dewinter bij de VARA over Bashar al-Assad en ISIS

assadHet land Syrië bevindt zich nog altijd in een burgeroorlog, terrorisme in het eigen land en ook de Islamitische Staat die in de regio oprukt. De Syrische President Bashar al-Assad heeft kort geleden de Vlaamse volksvertegenwoordiger Filip Dewinter uitgenodigd om hierover te komen praten. De President van Syrië wil de dialoog openen met partijen in Europa over het conflict in het Midden-Oosten en de situatie in zijn land, tenminste dan wel met partijen die kritisch tegenover het huidige buitenlandbeleid van de EU staan.

Dit bewuste bezoek is u wellicht bekend. Minder bekend is het alleraardigste optreden van Filip Dewinter in het Nederlandse praatprogramma Pauw. De Vlaams Belang politicus vertelt hier o.a. dat het Westen moet samenwerken met President Bashar al-Assad om de strijd tegen Islamitische Staat (IS) te winnen. Ook gaat hij in debat met PvdA-kamerlid Martijn van Dam, die Assad al eerder bezocht, maar over deze kwestie toch wat anders denkt.

 

3 comments

  1. De EU en de USA zijn een stelletje kortzichtige hufters. De toestand in de Arabische wereld was niet ideaal. Wanneer is een politieke situatie trouwens ideaal, maar men had tenminste enkele regimes die het Westen niet per sé vijandig gezind waren. Nu heeft men het midden oosten en noord Afrika in een eindeloze burgeroorlog gemanoevreerd waar een kat haar jongen niet meer terugvindt. En de eerste slachtoffers zijn natuurlijk Christenen, Kopten, Jezidis, Druzen, en in Soenitische landen de Sjiieten en vice versa. In Syrië waren de Christenen tenminste beschermd, evenals andere minderheden, nu is het een slachthuis. En welke regimes uiteindelijk de overhand zullen halen, Joost mag het weten. Eens te meer heeft Filip De Winter meer politieke feeling in zijn pink dan veel politieke oenen in heel hun lijf.

  2. Natuurlijk kan Assad onze medestrijder zijn tegen Islamietische Staat , tijdelijk en zolang het bondgenootschap dienstig zou kunnen zijn. Allez, zoiets als een “Tijdelijk Vereniging” van aannemers om een welbepaald grote infrastructuur werk uit te voeren, dat ze niet alleen kunnen. In verband met Islamietische Staat , is het u ook al opgevallen hoe de islamofiele sossenrode DESinformatie toeter S.R.T. het nooit heeft over “Islamietische Staat” in hun “duiding”(ge weet wel !) maar over IS , uit politiek-correcte islamofiele gauchistische censuur ?

Comments are closed.