Te veel vreemdelingen in… Algerije!

algeria1 april ligt al enkele dagen achter ons. Het is dus geen grap. Eerst dit: in 2014 zijn er 20.000 ‘vreemdelingen’ naar Algerije geïmmigreerd, deels legaal, deels illegaal. Volgens de Algerijnse Eerste-minister, Abdelmalek Selal, wordt het land met een ernstig probleem geconfronteerd: ‘de illegale’ immigratie’.

Tijdens het vragenuurtje in het Algerijns parlement antwoordde Khelil Mahi, minister voor de relatie met het parlement, dat er alles aan gedaan wordt om illegalen naar hun landen van herkomst te repatriëren.

Algerije kent nochtans geen demografisch probleem. Het land telde – na de Algerijnse Oorlog in 1962 – 10 miljoen inwoners, weldra zijn er dat 40 miljoen. Plaatsgebrek kan het ook niet zijn: Algerije is met 2.381.741 km² het tiende grootste land ter wereld, vergelijkbaar met 57 maal de oppervlakte van Nederland, of 78 maal dit onzalig land.

Het is de zo geprezen ‘islamitische gastvrijheid’ – het staat in de koran zo wordt ons gezegd – die hier blijkbaar schromelijk te kort schiet! Het zijn toch voornamelijk islamitische broeders uit de oorlogsgebieden – echte vluchtelingen voor eens – die hun landen achterlieten om zich in Algerije vestigen.

Typisch aan die Maghreblanden is dat ze altijd met het handje open staan wanneer er iets te rapen valt, maar nooit iets willen teruggeven. Egoïsme en Calimerogedrag zit er blijkbaar ingebakken.

Hier blijven ze maar ongevraagd binnenstromen, via open grenzen of via het water. Ze worden opgevangen, onderhouden, medisch verzorgd, enz. Tegen 2030 behoort Europa tot de meest bevolkte regio te wereld, als er niet dringend iets aan gedaan wordt.

Het fabeltje dat de multiculturele samenleving een verrijking zou zijn en dat de vreemdelingen voor onze pensioenen gingen zorgen, is al lang achterhaald. De enigen die er nog profijt uit halen – anders waren ze al van de kaart geveegd – zijn de linkse partijen die hun stemmen broodnodig hebben.

Anderzijds kunnen we Algerije alleen maar feliciteren met hun kordate aanpak. Hier kunnen ze daar nog een puntje aan zuigen.

One comment

  1. Zo is het (toevallig ook nog een keer). Akelig juist gezien en geformuleerd.

Comments are closed.