Meerderheid Nederlanders: Sluit Europese buitengrenzen!

asielmiddUit een recente peiling van het onderzoeksbureau peil.nl is naar voren gekomen dat een meerderheid van de Nederlanders wil dat de Europese buitengrenzen worden afgesloten van immigratie. De peiling is afgenomen in reactie op een voorstel van de VVD om de buitengrenzen van Europa af te sluiten voor asielzoekers. De partij kwam hiermee als gevolg van de massale instroom van ‘asielzoekers’ in Nederland, maar bovenal in het zuiden van Europa, wat de laatste jaren nog verder is versneld door oorlogen en mislukte democratiseringsprocessen in Afrika.

Het voorstel van de VVD om de buitengrenzen voor asielzoekers te sluiten wordt door 51 procent van de Nederlanders gedeeld, zo blijkt uit de peiling. Onder de VVD-kiezers zelf gaat het om 80 procent. Bij de PVV-kiezers is dat percentage 97 procent. Het laagste percentage komt naar voren bij de D66-kiezers. Alleen de oppositiepartijen PVV en SP vinden dat de regering vanwege dit onderwerp zou moeten struikelen.

Bron: http://www.peil.nl/?4033
Bron: http://www.peil.nl/?4033

De andere regeringspartij PvdA denkt over de grote instroom van gelukszoekers, die zich over de Middellandse Zee begeven, heel anders en vindt het afsluiten van de EU onaanvaardbaar. Omgeven met slecht besef waarom mensen hier precies komen en misleidend humanisme staat de bewuste partij nog altijd op deze lijn, die ook veel andere linkse partijen volgen. Maar zo we nu weten, rechtstreeks tegenover wat het merendeel van de Nederlanders wenst.

Toch zijn er ook nog wat strengere verwijten te maken richting de gemankeerde houding van linkse partijen bij de goedgekeurde inval in de zuidelijke landen van Europa door gelukszoekers. Door het beloven van gelden uit de sociale voorzieningen en nog veel meer welvaart, lokt men ook de hele wereld hier naar toe. Daarbij suggereren veel linkse partijen dat dit ook positief voor iedereen zal uitpakken, maar wellicht bedoelt men hiermee iedereen met een lidmaatschapskaart van de eigen partij.

Dit soort taal over open grenzen, dat met krakkemikkige onderbouwingen keer op keer weer naar voren gebracht, moet natuurlijk stevig weerwoord krijgen. De verwijten dat deze partijen schuldig zijn dat talloze bootvluchtelingen verdrinken én daarbij dat door jihadisten en mensensmokkelaars miljoenen worden opgestreken, mag daarin zeker nog eens worden onderstreept.

5 comments

  1. Waarom doen Marokko, Algerije en Tunesie weinig of niets aan de opvang van Afrikaanse vluchtelingen?

  2. Wettelijk gezien zijn de buitengrenzen van Schengen afgesloten voor vreemdelingen zonder visum, zonder wettelijke papieren. De toegang tot het grondgebied moet hen worden ontzegd. Volgens de internationale wetgeving moeten politiek asielaanvragers, asiel aanvragen in het eerste land dat ze tegenkomen na het verlaten van hun land. Illegalen aangetroffen in een vaartuig komende in het Schengen-grondgebied worden geweigerd en met dezelfde boot teruggestuurd naar de laatste haven. Het gewoon toepassen van de wetgeving kan blijkbaar niet meer in deze linkse decadente wereld.

  3. Als hier een bindende volksraadpleging zou kunnen gehouden worden, quod non, zou het resultaat idem zijn. Maar de Belzeikse Constitutie verhinderd dat ; basis democratie geldt immers niet in de tricolore scherts staat !

  4. Het is met spijt dat ik vrees dat het Nederlandse volk weldra zal ontdekken dat de EU een dictatuur is die er op uit is elke vorm van democratie, en zelfs van particratie, te onderdrukken en liefst van al uit te schakelen. Ook zullen ze nu ondervinden dat Nederland geen soevereine Staat meer is (bij gebrek aan grenzen?)

Comments are closed.