links geweldDe incidenten volgen elkaar hier en daar op, in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen die plaatsvinden aanstaande woensdag 18 maart. Het geweld en de intimidatie die worden gebruikt maken dat er eigenlijk enkel nog gesproken kan worden van een constante stroom aan ontsporingen. We schreven eerder al over de nachtelijke huisbezoeken in Friesland, waarbij heel gericht auto’s en huizen werden beklad van PVV’ers. Maar daar is het dus niet bij gebleven.

Wie zich vijf minuten op de sociale media begeeft komt al de nodige grove bedreigingen en tirades tegen, vaak uiteraard anoniem gedaan, ene Goktrobbel beweert bijvoorbeeld dat “PVV-stemmers geen echte mensen zijn”. Hier en daar wordt er nog een schepje bovenop gedaan. “Eerlijk zeggen. Rem jij voor een #PVV stemmer?”. Ergens anders keert iemand zich direct richting de PVV-voorman zelf “Geert Wilders is 6 sep jarig we gaan hem verrassen met shi kogel”.

Een treetje hoger dan het anoniem bedreigen op twitter is het nachtelijk bekladden van allerlei zaken met dreigementen richting PVV’ers die op de kieslijsten staan. Het lijkt zich vooral in Friesland af te spelen, een laatste bekladding vond plaats in Jubbega, waar één van de PVV kandidaten woont.

Nog wat gevaarlijker; een aantal PVV’ers die verkiezingsposters achter het raam hadden opgehangen, kregen prompt een baksteen door de ruit. Het overkwam een van de Zeeuwse kandidaten van de partij, die midden in de nacht scherven kon gaan ruimen. Een Brabander die voor de PVV kandidaat staat, kreeg meerdere malen een steen door de voorruit, zelfs toen de media aanwezig waren en de draaiende camera’s zodoende het glasgerinkel konden waarnemen.

Gisteren kwam hier nog een mishandeling bij, van een activist van de PVV, die in Eindhoven folders aan het uitdelen was. Hij werd vastgegrepen en moest enkele klappen incasseren, omdat hij verkiezingsfolders in de brievenbussen stopte. En kreeg vervolgens nog te horen dat hij daar niet mocht gaan flyeren, anders zou hij in elkaar worden geslagen.

Wie echter denkt dat het Nederlandse Openbaar Ministerie overuren maakt om hier de democratie te beschermen en al talloze onderzoeken is gestart heeft wellicht haar rol niet helemaal begrepen. Op de website van het OM is wel iets te vinden over de PVV in 2015, maar dan over een facebook-groep waarop iets naars is neergeschreven over moslims en moskeeën. Daar heeft het OM Amsterdam zelfs meerdere medewerkers op deze zaak gezet, die gespecialiseerd zijn in de strafrechtelijke aanpak van discriminatie.

Het geweld zal dus nog wel even aanhouden. In ieder geval sprak enkele dagen terug de Minister-president zich uit tegen dit geweld en liet weten: “Handen af van alle kandidaten. In het bijzonder roepen de incidenten tegen PVV-kandidaten de afgelopen dagen weerzin bij mij op.” Dat is dan toch nog iets.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Statenverkiezingen ontsierd door geweld en bedreigingen tegen PVV’ers”

 1. Willem Goossens.

  De aanvallen tegen rechts is een ziekte die de media en de politici van de zogenaamde correcte partijen in leven geroepen hebben. Dat vandaag nog steeds verontwaardigd gereageerd wordt op ware uitlatingen over Marokkanen en Berbers, men heeft de mond vol van de vrije mening maar de waarheid over de mislukte integratie mag niet gezegd worden, de vele werklozen en de arrogantie van deze bevolking groep moeten wij er maar bij nemen, dat sommige van deze gemeenschap hun ware aard tonen door zich aan te sluiten bij de gruwelijke duivels van IS wordt met een korreltje zout genomen door de linkse kerk, de wreedheden zitten blijkbaar ingebakken in de Islam, de linksen zijn de ziekelijke schuldigen dat Vlaanderen als een tsunami overspoeld geworden is door inkomers en hun eigen nazaten die hier massaal geboren werden en gebombardeerd werden als vis nog vlees Belgen, en ondertussen de sociale kassen leeghalen door werkloosheid en ongeïntegreerd gedrag , moeten wij het grut moeten dat allemaal maar slikken, enig braaf protest word bestraf en verboden, afdokken en zwijgen is de boodschap.
  Wat de NVA voorzitter zegt over de mislukte integratie is naprater ij van het Vlaams belang die al vele jaren het zelfde zegt. maar veroordeeld werd door hun vrije mening te uitten. het nutteloos centrum voor gelijke kansen durft natuurlijk niet ingrijpen tegen De Wever, zijn partij is voorlopig nog te machtig, zijn uitlatingen zijn geïnspireerd door de afkalving van zijn partij, het gaat langzaam maar zeker nederwaarts .en de vraag is waar al die verloren stemmen naartoe zullen gaan, natuurlijk naar de postjes partijen die hun gepatenteerde kl… vagen aan gans Vlaanderen en haar noden. Wordt eindelijk eens wakker stomme vakbonders met uw kleurrijke vuilniszakken aan, want voor uw kopstukken met hun rijk gevulde bankrekeningen en eigendommen ben je niet meer als een gevulde vuilzak die hun postje moet garanderen.
  Vandaag is er nog steeds een partij , weliswaar geslagen en gewond door verraders, maar nog steeds strijdlustig om uw noden en Vlaamse belangen te verdedigen, alleen beseft ge het niet door jaren lang afgetobd, gemuilkorfd , van uw eigenheid ontnomen. Uw Vlag uw volkslied kan U geen barst schelen, solidariteit gepredikt door uw Furhers om miljarden te steken in een bodemloze putten van Wallonië laat U steenkoud, zing maar de internationale met de vuist omhoog, een vuist die ge steeds in uw eigen bakkes krijgt. uw en onze kinderen en kleinkinderen zullen boeten door uw domheid.

  1. Willem Goossens.

   Vaarwel Joris, ik ben geschrokken van de koele mededing op het nieuws van je overlijden, wij waren er echt niet goed van, ik luisterde graag naar je gevatte tussenkomsten in het Vlaams parlement. wie je viseerde kregen vaak rode oortjes uit onmacht, of deden je waarheden af met een idiote dwaze lach, ach Je bent nu in een betere wereld. en je staat in de rij van onze beste Vlaams nationalistische politici .vele fluweel ja knikkers waren jaloers op uw politieke kennis en intellect . onze innige deelneming aan de Familie.

 2. nou gewoon uitdelen de flyers en gewoon doorgaan met de pvv

 3. Het justitiële apparaat, en de hele politieke bollenwinkel, op de PVV na natuurlijk, belijden lippendienst aan de vrijheid van meningsuiting (“Je suis Charlie” nietwaar) maar voor de rest is de vijand gekend: dat is iedere rechtse partij die hun machtspositie en hun dominantie van het openbare leven in het gedrang brengt. Al wie zich blindelings laat hersenspoelen en al hun oekkazes aannvaardt is goed en respectabel. Wie bij hun virtuele sprookjeswereld ook maar één vraagteken plaatst is een anti-democraat, een islamofoob, een onverdraagzame, en moet met alle middelen bestreden worden. En alle middelen zijn alle middelen, niet enkel de democratische. Het gerecht, de media, de politiek, allemaal in hetzelfde beddeke ziek. Leve de democratie nietwaar. Ik kan mij voorstellen dat de antieke Grieken bij het lanceren van de “democratie” daar toch een enigszins andere invulling aan gaven.

 4. “Wettelijke zelfverdediging” geldt toch ook in Holland

Trending

%d bloggers liken dit: