115De linkse ‘Verdraagzamen ende Groote Demokraten‘ van ALS (Actief Linkse Studenten) hebben zich deze week twee keer van hun beste kant laten zien. Nadat ze eerst in Leuven de regels van de universiteit overtraden door op een openbare activiteit andersdenkenden te weigeren, deden ze dit vlotjes over in Gent. Vadertje Stalin zou fier zijn. We delen met u het verhaal uit monde van KVHV Gent:

Donderdag 5 maart werd een tiental leden van KVHV-Gent geweigerd op een lezing over Griekenland onder SYRIZA aan de UGent. De lezing vond plaats in de gebouwen van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte en werd georganiseerd door de mensen van de Actief Linkse Studenten (ALS).

Het was al enige tijd geleden dat de Actief Linkse Studenten nog eens iets organiseerden aan onze unief. Gezien hunrecentelijke administratieve problemen lag het verkrijgen van een gratis lokaal iets moeilijker. Toch was het afgelopen donderdag dan eindelijk zover. Onze rode kameraden organiseerden een lezing/meeting over Griekenland onder SYRIZA. Sprekers zouden iemand van ALS zelf zijn en tevens, hoewel nog onzeker wie (sic), een Griekse spreker.

Vermits de studenten van het KVHV sterk geïnteresseerd zijn in economie en geopolitiek besloot een tiental van onze leden deel te nemen aan de ‘meeting’ van onze communistische collega’s. We waren echter een beetje achterdochtig omwille van het feit dat ALS eerder die week enkele studenten van NSV! en KVHV hardhandig had uitgesloten op een gelijkaardige lezing aan de KUL. Onze studenten trokken er dan ook op uit gewapend met een camera voor het geval ze zouden geweigerd worden op deze openbare (want moet van statuten UGent) activiteit.

Toen onze leden mooi op tijd arriveerden aan het lokaal waar de meeting zou plaatsvinden werden ze meteen teruggefloten door een vijftal ALS’ers. “Jullie zijn niet welkom!”, luidde het bij monde van ALS’er Jeroen Demuynck terwijl hij zich strategisch opstelde voor de ingang van het lokaal.

Wat onze leden meteen opviel was dat er slechts een vijftal mensen van de ALS aanwezig was voor deze lezing. Daarnaast was er ook geen Griekse spreker op te merken. Op zijn minst merkwaardig voor een vereniging die pretendeert ‘één van de meest actieve verenigingen van Gent te zijn’. Wat tevens opviel waren de twee 12-packs Jupilerblikjes mooi opgesteld op een tafeltje in het lokaal waar de lezing moest plaatsvinden.

Maar de KVHV’ers mochten dus niet binnen. Zelfs niet nadat ze in alle eerlijkheid hadden verklaard gewoonweg uit interesse te willen deelnemen aan de lezing. Fabian Colyn van de ALS begon dan maar de security van de universiteit op te bellen. Toen die na 30 saaie minuten dan eindelijk arriveerde kon deze niet anders dan ons gelijk te geven door te zeggen dat alle activiteiten aan de unief openbaar moeten zijn en de ALS onze leden desgevallend moest laten deelnemen aan de activiteit. Dit zagen onze communistische collega’s echter niet zitten waarop deze prompt beslisten om de meeting dan maar af te gelasten.

Het KVHV-Gent hekelt deze ondemocratische houding van de Actief Linkse Studenten. Mensen niet toelaten op een politieke lezing omdat ze een andere mening hebben kan gewoon niet op een universiteit. KVHV zal dit dan ook op gepaste wijze aanvechten bij de universitaire overheid. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Links weigert opnieuw andersdenkenden op openbare activiteit”

  1. Links kakelt continu over beweerde “verdraagzaamheid”(sic) maar deze is wel beperkt tot alleen wat volkomen congrueert met het Eigen Betweterig vermeende Groot Gelijk

Trending

%d