Als gesubsidieerd links een lezing organiseert, is niet iedereen welkom

Democratie geldt enkel voor gelijkgezinden bij de 'Actief Linkse Studenten'.
Democratie geldt enkel voor gelijkgezinden bij de ‘Actief Linkse Studenten’.

Maandag 2 maart organiseerde de uiterst linkse ‘Actief Linkse Studenten’ een lezing over het Griekse Syriza als alternatief voor de besparingspolitiek. Ook enkele leden van de NSV! kregen een pamfletje met een uitnodiging. Hoewel niet meteen overtuigd socialistisch, leefde er bij hen wel een zekere interesse voor wat er in Griekenland gebeurt. Enkele vrienden, waaronder ook 3 NSV’ers, besloten dan ook eens een kijkje te nemen.

Dit was echter niet naar de zin van een groep heethoofden van de ALS. Hoewel de NSV’ers om niet te provoceren hun petten en linten thuis hadden gelaten, werd één van hen toch herkend. De hele groep werd daarop hardhandig en zonder reden de toegang tot het lokaal ontzegd – ook nadat ze er meermaals op wezen dat ze louter uit interesse voor het onderwerp waren afgezakt.

Politie en vertegenwoordigers van de KUL daagden uiteindelijk op. Zoals de ALS tegenover de politie verklaarden, was de activiteit wel degelijk openbaar. We hopen dat LOKO hieruit haar conclusies zal trekken. Uiteindelijk staat in haar subsidiereglement:

3.1 Elke gesubsidieerde activiteit moet goed geadverteerd zijn en open staan voor iedereen.
3.2 Voor politieke verenigingen: elke gesubsidieerde activiteit mag op geen enkele wijze een specifieke politieke overtuiging opdringen aan deelnemende studenten of andere overtuigingen afbreken.

Onder de andere politieke studentenverenigingen is het bezoeken van elkaars activiteiten de normaalste zaak van de wereld. De discussie – uiteindelijk een basisvoorwaarde voor de democratie – wordt met hen op een kritische, maar steeds redelijke en respectvolle manier gevoerd. Dat dergelijke correcte omgang met uiterst links niet mogelijk is, betreuren we dan ook ten zeerste. Dogmatisme, agressie en uitsluiting – van zelfverklaarde progressievelingen hadden we beter verwacht.

4 comments

  1. Voor gauchisten beperkt “verdraagzaamheid” zich selectief tot al wat volkomen congrueert met het vermeend Eigen Groot Gelijk, de rest is “fout” (= neologisme in politiek-correct bargoens)

  2. Is er klacht ingediend bij het CGKR. Dit is blijkt mij een zuivere overschrijding. Schadevergoeding , gratis advocaat, ontbinding van ALS wegens racisme en militie-groepering. Met bewijzen, daar ze voor één keer niet geblinddoekt waren.

  3. Die linkse ratten zijn dictators. Een argument dat indruist tegen hun ideologie is per definitie niet waar zelfs al staan de geschiedenisboeken er vol van. Het zijn volgens hen allemaal verzinseltjes van de oppositie. Ze zijn van dezelfde soort als diegenen die de Holocaust ontkennen terwijl er genoeg materiaal voor handen is om het tegendeel te bewijzen. Alles is toegelaten om toch maar het grote gelijk te kunnen hebben.

Comments are closed.