10514167_10205015718306406_7890154562679988383_oGisterenavond was het dan zover:  PEGIDA Vlaanderen ging voor het eerst de straat op, tegen de moslimterreur en de islamisering van ons land.  Als eerste betogingsplek werd Antwerpen gekozen.  Vooraf hadden burgemeester Bart De Wever en zijn politiekorps er alles aan gedaan om manifestanten te ontmoedigen: er werd gedreigd met arrestaties en GAS-boetes, maar de PEGIDA-aanhang liet zich niet afschrikken.  Zoals afgesproken ging het zaakje stipt om 20 uur los, en trok een stoet van zo’n 200 mensen met spandoeken en Vlaamse leeuwen naar het Hendrik Conscienceplein, intussen luid de bekende Duitse verzetsslogan roepend: ‘Wij zijn het volk!’

De politie was volkomen verrast door deze massale opkomst en moest zich snel terugtrekken vanop het Conscienceplein.  Het levert mooie beelden op bij ATV van een terugwijkend politiecordon, en de stoet die met applaus onthaald wordt door de betogers die al op het Conscienceplein waren.  Ook enkele tientallen toevallige wandelaars en toeristen bleken de zaak aandachtig te volgen.  De politie sloot daarop alle toegangen af tot het plein; de zowat 100 mensen in de zijstraten, die ook de betogers wilden vervoegen, werden zo helaas geblokkeerd van deelname.  Zonder politie-afscheiding zou het totale aantal deelnemers dus zowat 350 geweest zijn.

Op het plein hield woordvoerder Rudy Van Nespen (een deel van) zijn toespraak.  Omdat de betoging verboden was ontbrak een goede geluidsinstallatie, maar Rudy kon toch een deel van zijn boodschap brengen, die duidelijk was: ‘ De erkenning van de islam als godsdienst door onze regering was een fout.  De islam is een gevaarlijke sekte.  Er mag geen euro van ons belastinggeld meer naar moskeeën gaan.’

10974562_10205015844669565_3569727513800142649_o

Alhoewel alles perfect vreedzaam verliep vond de politie toch dat er moest opgetreden worden, op bevel van Bart De Wever.  De politie stormde in vol ornaat het plein weer op, met de bedoeling iedereen in een hoekje te drijven, maar de manifestanten counterden dat door te gaan zitten en in elkaar haken.  De politie besloot dan maar een stilstaande rij te vormen.

11025627_10202493211051551_2647295972751829248_n

Aanvankelijk wilde men iedereen administratief aanhouden, maar na enige onderhandelingen met de PEGIDA-mensen werd dat bijgesteld: iedereen die vrijwillig zijn identiteitskaart liet noteren, mocht zonder arrestatie vertrekken.   Er werd afgesloten met een stevige ‘Vlaams Leeuw’.

FRBE_pegida_451465-18

Het stadsbestuur liet intussen weten dat iedereen waarvan de identiteit genoteerd werd, een GAS-boete zal krijgen.  Het Juridisch Team van PEGIDA laat al meteen weten, dat het de mensen zal helpen al die GAS-boetes aan te vechten: ‘ GAS-boetes zijn wettelijk nooit bedoeld om uitingen van een politieke mening te bestraffen, daarvoor is een burgemeester of een gemeentelijke GAS-ambtenaar niet bevoegd.  Het optreden van de politie was overigens onwettig:  bij het optreden tegen een vermeende onwettige samenscholing moet de politie eerst de deelnemers waarschuwen en vragen weg te gaan.  Dat is hier niet gebeurd.  Doordat de politie zonder enige waarschuwing het Conscienceplein aan de drie kanten heeft afgesloten, werden ook tientallen toevallige wandelaars en toeristen mee ingesloten:  die mensen hebben ook meteen hun identiteitskaart getoond zodra dat gevraagd werd, dus van enige weerspannigheid is geen sprake.  Er zijn nu dus 227 identiteitskaarten opgeschreven, maar wie was een manifestant, en wie een wandelaar of toerist?  Het optreden van de politie zelf heeft het onmogelijk gemaakt dat onderscheid te maken, en dus zal het ook onmogelijk zijn, GAS-boetes uit te schrijven.  Als die er toch komen, stellen we teksten van bezwaarschriften ter beschikking.’

Overigens bleken vele manifestanten niet wakker te liggen van een eventuele boete.  ‘Pff, een politiemacht of een boete zal mij niet verhinderen op te komen voor de toekomst van mijn land en mijn volk’, zo klonk het op verschillende plaatsen bij de moedige betogers.

De tevredenheid over het verloop van de actie was na afloop groot bij organisatoren en deelnemers.  Of en hoe de acties in Antwerpen worden voortgezet, daarover wordt deze week overlegd.  In afwachting daarvan roept PEGIDA op om deel te nemen aan de derde ‘Vrije bijeenkomst voor het behoud van onze tradities’, die zal plaatsvinden volgende maandag om 20 uur aan de Sint-Nicolaaskerk aan de Grote Markt van Sint-Niklaas.

De beelden van de PEGIDA-demo in Antwerpen zijn intussen ook internationaal nieuws:


Beelden VTM: http://www.hln.be/hln/nl/3804/Belgie/video/detail/2237510/Video-12-Pegida-betogers-opgepakt.dhtml

Verslaggeving Het Laatste Nieuws met beelden ATV: http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2237403/2015/03/02/Twaalf-deelnemers-opgepakt-bij-verboden-Pegida-betoging.dhtml

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “PEGIDA trotseert verbod en betoogt met 350 mensen in Antwerpen”

 1. GOED ZO JONGEN DOE ZO VOORT WE ZIJN GOED BEZIG ZE MOETEN ERUIT EN DE WEVER MAG MET ZIJN VRIENDJES MEE

 2. Deze actie was een groot succes.
  Ondanks de spreekwoordelijke Vlaamse tamheid toch nog meer dan 300 man mobiliseren voor een VERBODEN actie is zeer straf !!!
  Dit moet de eerste maal in tientallen jaren zijn dat de Vlamingen nog eens hebben getoond dat ze nog lef hebben dat er hier en daar nog echte strijders rondlopen.
  We zijn nog niet verloren er is nog een hoop !
  Wij zijn het volk !

 3. Frederik Van der Linden

  Ik vind het zeer spijtig dat de joodse gemeenschap ons niet heeft komen steunen.
  Beseffen zij niet dat wij er ook voor hun zijn?

 4. mireille demonie

  misschien wil caesar bdw dat alle vlaams -nationalisten eveneens het land verlaten zoals hij alle joodse mensen de stad uit wil , ter eer en glorie van zijn moslim vriendjes en vriendinnen ????,

 5. Zelfs Putin dreigt niet met boetes bij de pro-Nemstov betogers. Toegegeven BDW is natuurlijk veel dictatorialer, zodat dit betoog eigenlijk op weinig stoelt, tenzij op BDW’s fanatieke islamofilie. Hoe anders het verbod op deze betoging te verklaren wetende dat BDW de recente pro-Palestina betoging van Abou Jahjah WEL liet plaatsvinden ondanks IDEM “dreigingsniveau” ?

 6. Volgens teletext van EEN zouden er “een 100 tal betogers” geweest zijn. Volgens de gazet zouden er 227 een GASboete riskeren. Raar soort rekenkunde daar bij de sossenrode DESinformatie toeter S.R.T.

Trending

%d bloggers liken dit: