oekraineHet is een populaire invalshoek, dat Oekraïne wordt binnengevallen en bedreigd door Rusland onder leiding van President Vladimir Poetin. Met regelmaat wordt verwezen naar Poetin’s Euro-Aziatische plannen, door Rusland uitgelegd als een handelsidee, door opinieleiders uit het Westen verklaart als pogingen tot het herstellen van de oude Sovjet-Unie. Deze twee opvattingen botsen dan ook in Oekraïne, waar we een coup-d’état zagen, de Krim bij Rusland werd gestemd en er inmiddels een bloedige oorlog woedt in Oost-Oekraïne.

Als we de Nederlandse journaals mogen geloven rijden er elke week honderden tanks vanuit Rusland over de grens de Oekraïne binnen. Het idee van het agressieve Rusland wordt onmiskenbaar ook door de leugenmedia gevoed en opgeklopt. De werkelijkheid is echter toch wel veel ingewikkelder, maar zeker niemand minder ernstig. Oekraïne wordt namelijk wel degelijk leeggeplunderd.

Wat zich wel voltrekt achter de eis van soevereiniteit, is een inval via de achterdeur van schimmige particuliere organisaties, internationale spelers en Amerikaanse belangenbehartigers. Het roept toch tenminste de vraag op of je als Oekraïner, met deze ontwikkelingen wel blij moet zijn.

Waar is het goud heen?
Daags na de gewelddadige omwenteling in Oekraïne, die de president op de vlucht deed slaan, bleek plotsklaps dat Oekraïne zijn goudvoorraad, zo’n 33 ton, met een vliegtuig richting New York stuurde. De volledige goudreserves werden ijlings vanaf Borispol Vliegveld ten oosten van Kiev in vliegtuigen getild. Alles zou vanuit de Nationale Bank van Oekraïne naar de Amerikaanse Federal Reserve te New York zijn gebracht.

De transactie werd bevestigd door meerdere bronnen, maar de Oekraïense bazen hebben zich er voor lange tijd niet over uitgelaten. Tot aan het einde van het jaar 2014 de directie van de Nationale Bank op de televisie toegaven dat;

“In de kluizen van de centrale bank is bijna geen goud meer aanwezig. Er is een klein gedeelte van het goud overgebleven, maar dat is enkel 1 % van de totale reserves.

Gloednieuwe politici ingevlogen
In december van 2014 werd er een nieuwe Oekraïense regering samengesteld door de President van het land Petro Porosjenko. De man is verkozen tijdens de Oekraïense presidentsverkiezingen van mei 2014 en komt voort uit de zakenelite van het land. Toen hij in december opnieuw zijn regering moest samenstellen na verkiezingen voor het parlement, bleek plotsklaps dat drie ministers een Oekraïens paspoort hadden ontvangen. Want die hadden ze nog niet.

Natalie Jaresko: Vroeger werkzaam op het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, thans op Financiën bij de Oekraïense regering.

Het gaat hier om een Amerikaanse, een Litouwer en een Georgiër. De Amerikaanse Natalie Jaresko is komen te werken op Financiën, de Litouwer Aivaras Abromavicius op het departement van Economische Zaken en Aleksander Kvitashvili ging op Volksgezondheid aan de slag. De gezondheid van het volk en economie, toch geen onbelangrijke bestuursfuncties, waarvoor blijkbaar geen Oekraïner was te vinden.

Porosjenko liet daar over nog weten, dat er meer buitenlanders zullen komen op administratieve posities in Oekraïne omdat het land “internationale ervaring moet aantrekken en dat sluit in banen in de regering voor vertegenwoordigers van staten die vriendelijk staan tegenover Oekraïne.“ Een vriend van Oekraïne op het internationale toneel is bijvoorbeeld een land als de Verenigde Arabische Emiraten.

IMF en andere banksters
In april van 2014 kwam het Internationaal Monetair Fonds met nieuwe plannen, n.a.v. een lening van 17 miljard aan het land. Het gevolg hiervan is – zoals overal het geval waar het IMF aan de slag gaat – het verplicht verkopen van staatseigendommen aan private ondernemingen en het verder herstructureren van de economie. Daarbij wil het IMF dat men de beperkingen die het land thans oplegt aan buitenlandse ondernemingen en investeerders versoepelt.

Achter het IMF komen ook de hedge fonds en andere schimmige bankiers binnen, die bedrijven opkopen, de goede onderdelen verpatsen en dan doorverkopen. Een icoon van dergelijke ‘ondernemers’ is de criminele speculant George Soros, de met zijn fondsen o.a. in de wapenindustrie investeert, liet eerder weten dat de V.S.A. en ‘het westen’ Oekraïne 50 miljard moeten geven, om wapens te kunnen kopen in een oorlog tegen Rusland.

Monsanto
Ook het grootste, maar ook zeer omstreden, gentech bedrijf ter wereld (genetisch gemanipuleerde organismes) Monsanto heeft inmiddels Oekraïne bereikt. Doelstelling: controle over de zaden te krijgen en daarmee over de landbouw en de wereldvoedselproductie. Ze is internationaal marktleider in transgene zaden en fabrikant van onkruidbestrijdingsmiddelen. En werkt zoals veel Amerikaanse bedrijven in het buitenland samen met de regering om zaken af te dwingen.

Monsanto: experimenteren op de Europese bevolking.

Al in mei 2013 heeft het bedrijf naar buiten gebracht dat het 140 miljoen euro’s ging investeren in fabrieken voor zaden in Oekraïne. Na de machtswisseling werd het ook mogelijk om genetisch gemodificeerde zaden op te markt te brengen voor in de landbouw, dit was eerder niet mogelijk. Maar onder het nieuwe bewind staat men dit wel toe, in de landen van de EU is het echter streng verboden. En niet zonder redenen, uit o.a. Frans onderzoek bleek al de schokkende gevolgen van het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen op dieren; zwaar giftig en dikwijls dodelijk.

Dat houdt het bedrijf natuurlijk niet tegen. Inmiddels is ze bezig met het op grote schaal huren van boerenland in Oekraïne. Het land is altijd gezien als de graanschuur van Europa, met uitgestrekte gebieden uitermate geschikt als landbouwgrond. Op die gronden gaat dit bedrijf nu grootschalig experimenten op de Oekraïense bevolking met genetisch gemanipuleerd voedsel.

Anglo-Amerikaanse troepenmacht
Deze week werd bekend dat Groot-Brittannië militaire adviseurs stuurt naar Oekraïne, het is de eerste keer dat het land hiertoe overgaat sinds de start van het conflict. De Britse President Cameron heeft verklaard dat men Oekraïense strijdkrachten wil gaan helpen. Dit is gebeurd op vraag van de regering in Oekraïne, maar men wil tevens een signaal afgeven aan Rusland, dat men wil voorkomen dat de pro-Russische verzetstroepen nog meer steden inlijven.

Het was al bekend dat op Oekraïense bodem zich al een hele tijd militairen uit de Verenigde Staten van Amerika bevinden. Daarbij komen er met regelmaat Amerikaanse adviseurs naar Oekraïne om troepen aldaar te trainen. Dan is er nog de ‘discussie’ of men Oekraïne ook niet moet bewapenen, vooral speelt dit nu in de V.S.A., maar ook wel andere landen hebben hier wel oren naar.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Oekraïne wordt wel degelijk binnengevallen”

  1. Allee hup, het is weer de schuld van de Amerikanen en de Joden zeker!!!

    Hoe simpel zeg!

  2. Het Duitse goud ligt ook in New York. Onlangs hebben ze wel een hoop teruggehaald.

  3. wel,dat verbaast me helemaal niet!Ik wist reeds lang dat de vsa oorlogstokers zijn:ze spelen de gendarm van de hele wereld en alles moet draaien volgens hun normen en hebben het lef om de democratie in de wereld te willen verdedigen! maar,er zal hopelijk een dag komen dat ze het deksel op hun neus zullen krijgen!Men moet de Russische beer niet te veel plagen of hij komt gevaarlijk uit de hoek!Nietwaar heren Napoleon en Hitler?

  4. Ik vind dit niet bepaald een evenwichtig artikel. Het gezwam over de zakenbelangen die de landen controleren en sturen, is al zou oud als Mathusalem zeker? En wat is er tegen genetisch gemanipuleerde planten? Behalve de kletskoek van enkele groene tuinkabouters die verhaaltjes vertellen dat die planten de mensen zullen ziek maken. En de militaire adviezeurs van Amerika en Engeland. Waar zijn de resultaten? Oekraïne heeft de Krim al verloren en ook een een groot deel van Oost Oekraïne. En die opstandelingen doen dat allemaal met bezemstelen of zo? Geen wapens vanuit Rusland, geen troepen zonder kentekens? Geen wapenleveranties? Ondertussen hebben ze tanks en stalinorgels en veroveren steeds meer gebied. Voor mij is Poetin een echte KGB-er en nog steeds een exempel van deze moordenaarsbende. En natuurlijk zijn de Russen daar actief. Meestal ben ik akkoord met uw artikels, maar deze keer niet. En tussen haakjes, die leider van de politieke oppositie tegen Poetin die gisteren vermoord werd, dat waren ook Amerikanen of Engelsen zeker??

Trending

%d