De leiding van Pro Patria, bekend van de mars in augustus dwars door de Schilderswijk in Den Haag, heeft het evenement van aankomende zaterdag te Gouda afgelast. Rechts Actueel spreekt een van de organisatoren.

Het evenement is afgelast. Wat zijn de redenen?

Wij horen van diverse kanten dat er gewelddadige acties worden voorbereid door de sterke islamitische gemeenschap in Gouda in samenwerking met extreem linkse elementen. Dreigementen vanuit islamitische hoek moeten we helaas serieus nemen in de tijd waarin we nu leven. Nou is politiek niet voor bange mensen en wij durfden ook door te zetten. Iets wat wij ook hebben laten zien in de Schilderswijk, het salafistisch bolwerk in Den Haag.

Waar wij ons zorgen om maakten is dat de gemeente ons alleen op een plek wilde laten samenkomen die moeilijk te verdedigen is. Door ons, maar ook door de politie. Ons voorstel voor een mars door Gouda werd afgewezen door de burgemeester, een locatie in het rustige Gouda Noord bij de kazerne die misschien wordt verkocht aan de salafisten mocht niet. Wij kregen 1 voorstel van de kant van de burgemeester: Naast het station. Het was slikken of stikken. Daar gingen we dan maar mee akkoord.

Het moet gezegd worden, het plaatsvervangend hoofd Veiligheid & Wijken van de gemeente Gouda is de meest professionele ambtenaar die wij ooit hebben gesproken. Daar kunnen zijn collegae van de gemeente Den Haag en Voorburg een voorbeeld aan nemen. Toen de bedreigingen vanuit islamitische hoek binnen kwamen probeerden we contact te leggen met de gemeente die ons door verwees naar de politie. Die zou contact opnemen. Sinds afgelopen vrijdag hadden we niets vernomen, tot vanochtend. Volgens de politie is er weinig aan de hand. Dit dreigingsniveau dat blijkbaar onbesproken bleef, was voor ons de hoofdreden. Een statement maken is belangrijk, de veiligheid van deelnemers en sprekers staat bij ons voorop.

De pagina is al weg van Facebook?

Gisteren heeft Facebook onze pagina verwijderd. Alhoewel deze al bijna een jaar bestaat, moest deze drie dagen voor een groot evenement blijkbaar verdwijnen. Werd de pagina massaal gerapporteerd? Bevel van hogerhand? Wij weten het niet. Het was voor ons wel de druppel. Hierdoor kunnen wij namelijk niet meer communiceren met onze achterban, de mensen die hun stem tegen salafisme en de megamoskee wilden laten horen. Als de gemeente of de politie met laatste wijzigingen zou komen, en die zouden zeker komen is onze inschatting, dan konden we dit niet doorgeven. Het zou de gemeente een extra reden geven voor een verbod. Iets wat ze wel goed zou uitkomen.

We gaan ons best doen om de pagina terug te halen uit de archieven van Facebook. Maar dat staat nu los van Gouda.

Wat gaan jullie nu zelf doen?

Dat moet ieder voor zich weten, wij hebben daar intern niet over gesproken. Een aantal van ons zijn ook al actief in andere organisaties of lokale partijen. Tenslotte was Pro Patria een platform, geen organisatie an sich. Wij zullen in ieder geval met een aantal mensen aansluiten aankomende maandag bij PEGIDA Vlaanderen te Antwerpen!

pegida

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

21 reacties op “Pro Patria evenement te Gouda afgezegd na dreigementen”

 1. […] gemeenschap in Gouda in samenwerking met extreemlinkse elementen’, noteert de website Rechts Actueel uit de mond van ‘een van de […]

 2. […] zou er een demonstratie tegen de bouw van een megamoskee gehouden worden in Gouda.Die demonstratie is afgeblazen.  De bedreigingen vanuit moslimkant waren te groot. Moslims dreigden onder andere de gangen bij […]

 3. Sorry dit vind ik toppunt van lafheid ….Moslims zijn aan het juichen in gouda …dat ze hebben gewonnen …en dat dit pas het begin is .DURF verdorie niet naar winkel voor boodschappen

 4. […] zou er een demonstratie tegen de bouw van een megamoskee gehouden worden in Gouda. Die demonstratie is afgeblazen.  De bedreigingen vanuit moslimkant waren te groot. Moslims dreigden onder andere de gangen bij […]

 5. […] gemeenschap in Gouda in samenwerking met extreemlinkse elementen’, noteert de website Rechts Actueel uit de mond van ‘een van de […]

 6. […] gemeenschap in Gouda in samenwerking met extreemlinkse elementen’, noteert de website Rechts Actueel uit de mond van ‘een van de […]

 7. Jitskezze Ik denk dat je echt verkeerd denkt, Aan die tijd komt gelukkig een einde wees gerust, , als je het kan regelen vertrek hier dan heel snel, ok

 8. Wanneer gaat pro-patria (en bij uitbreiding pegida-Vlaanderen !) eindelijk beseffen dat voor het contact met de achterban er minstens 1 website actief moet zijn en er minstens een tweede domeinnaam proactief in reserve moet klaar staan?
  Beperking tot het smoelenboek was buitengewoon naïef en een bewuste onderwerping aan fascistische censuur.

 9. […] zou er een demonstratie tegen de bouw van een megamoskee gehouden worden in Gouda. Die demonstratie is afgeblazen.  De bedreigingen vanuit moslimkant waren te groot. Moslims dreigden onder andere de gangen bij […]

 10. Als ik het goed begrijp, is het aflassen van het evenement geen goed idee. Sorry dat ik het zeg, maar dat is nu juist wat ze willen. Met dreigementen proberen ze de ,,macht,, te krijgen, mensen bang te maken en ga zo maar door. Wij laten dit braafjes toe?????? Kom nou, niks ervan!!!! ZIJ zijn in ONS land en hebben zich maar aan te passen, zoniet…….huppekee…..terug naar eigen land. Het is echt aan de Nederlandse bevolking om BOVEN die driegementen te staan, niet toegeven. We hebben de macht in eigen land, laat ons die dan ook gebruiken. Kom op voor jezelf, laat ons samen gaan spannen, zorgen dat die hele ,,heisa,, ons land word uitgezet. Te laat is het nooit, dus mensen word wakker en laat jullie horen. Toon nu je macht en gebruik je kracht.

 11. […] Lees ook: Pro-Patria evenement te Gouda afgezegd na dreigementen: […]

 12. Heel jammer, maar ook begrijpelijk, als de politie geen veiligheidsgaranties WIL (nee, ik zeg bewust geen ‘kan’!) geven. Niettemin, en dit zeg ik al járen: de huidige problemen met die viespeukmoslims zijn voor het grootste deel te danken aan die linkse landverraders in de lokale, regionale en nationale politiek. Die (KNIP) pakken deze vrijheid alleen maar omdat hen die ruimte wordt geboden door de linkse fascisten. Als links Nederland zich als een echte Nederlander had gedragen, dan was het nóóit zover gekomen in dit land. De nadruk op de óórzaak van alle problemen ligt m.i. veel te veel op die islamitische onbenullen en véél te weinig op die landverraders in onze eigen achtertuin.

  Ik vind dan ook dat rechts Nederland nog meer dan nu de nadruk moet leggen op de grote schuld die links Nederland aan de huidige problematiek heeft. Er moet door weldenkend Nederland veel en veel harder worden opgetreden tegen die smerige jaknikkers ter linkerzijde.

 13. Ik ben diep, diep teleurgesteld! Ontgoocheld! En tegelijkertijd ten zeerste verontrust!
  Ik had me er al helemaal op ingesteld; Ik zou zeker gekomen zijn!
  Bovendien is dit een uiterst kwalijke ontwikkeling: Als zelfs een beweging als Pro Patria zwiht voor islamitische bedreiging en haar demonstraties afzegt, dan gaan de moslims helemáál onverdroten door met waar ze mee bezig zijn: Moskeeën zullen massaal blijven verrijzen, normen zullen worden aangepast aan de hunne, elk protest ertegen zal worden beantwoord met intimidatie en agressie, net zo lang tot ze het pleit gewonnen hebben! En de overheid VERDOMT HET IN ALLE TOONAARDEN om op te komen voor de werkelijke slachtoffers,de autochtone bevolking, DIE HET NIET VERKIEST OM ZICH AAN TE PASSEN AAN NORMEN, DIE NIET DE HARE ZIJN!!!
  Dit gaat finaal de verkeerde kant op! Iemand moet iets ondernemen!

 14. Scarlatti Bombatti

  Nou ik sta pàf! Hoe is dit mogelijk! En als die moslems ‘dreigen’ de 18e maart ONS te verbieden te gaan stemmen en de stemlokalen dreigen te bezetten, dan gaan wij ook maar NIET STEMMEN?

  Kunnen we niet beter al gelijk maar zelfmoord plegen, dan hoeven we dat niet aan die moslems meer over te laten!

  Ik begrijp het gevaar wel degelijk maar dit is toch te gek om LOS te lopen, er moet JUIST gedemonstreerd worden zoals PEGIDA DRESDEN OOK doet en blijft doen…

  Dit is het hoofd al in de schoot leggen en ‘de moslem’ heeft gewonnen!

  1. Ben het volledig met je eens . Maar helaas zijn de Nederlanders ,,TE slap,, en ,,TE bang,, om hier tegenin te gaan. Met andere woorden….ze geven de macht in handen van de moslims. De meeste nederlanders worden pas wakker als het te laat is. pfffffffffffff

 15. Onder invloed van Merkel?

 16. Vergeet allen niet nu MAANDAG om 20u Antwerpen, ben echt benieuwd naar de reactie van BDW, vergeet geen vrienden mee te nemen en een fototoestel om de mooie gebouwen te fotograferen

 17. Zien anderen ( linksen) dan niet dat er iets heel erg misloopt met deze maatschappij of zit de str…t al te duwen , blijkbaar zijn politiekers niet op de hoogte van wat er echt gaande is ze houden zich liever bezig met te twisten over Uplaece en een nieuw voetbalstadion precies of dat echt primeert om ons zand in de ogen te strooien. Zo een laffe bende heb ik nog nooit gezien enkel de kop in het zand.

 18. Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Welcome to Sharia. Wat Moslems niet willen, gebeurt niet.

Trending

%d