kritiekU kent de uitdrukking wel: ‘Wanneer het in Parijs regent, dan druppelt het in Brussel’! Het is verbazingwekkend hoeveel gelijkenissen er tussen twee wetgevingen kunnen bestaan, zeker deze over de beknotting van de vrije mening.

Zo was de ‘Wet Moureaux’ – beter gekend als de Antiracismewet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie ingegeven daden bedoeld – een zuivere kopie van de Franse ‘Loi Pleven’ uit 1971. René Pleven (1901-1993) was een liberaal politicus die de muilkorfwetgeving gestalte gaf.

De Franse communist Gayssot, gewezen volksvertegenwoordiger voor Seine-Saint-Denis en burgemeester van Drancy, liet de wet in 1990 aanpassen (lees: verstrengen).

Het mag een wonder heten dat het nog tien jaar duurde vooraleer de ‘Loi Pleven/Gayssot’ in dit land als de ‘Wet Moureaux’ werd gestemd.

Altijd loopt er wel ergens een linkse kwibus rond voor wie het nooit ver genoeg gaat. Met de extreemlinkse Taubira, de zwarte garde des sceaux (minister van Justitie) uit de overzeese gebieden – ze werd ooit nog met een aap vergeleken – hebben ze op dat vlak de hoofdvogel afgeschoten. De ‘dame’, die in Rechts Actueel al enkele keren aan bod kwam, wil nu de racistische en xenofobe sites aanpakken. Uiteraard viseert ze daarmee nationalistische- en islamkritische websites en sociale media. Van antichristelijke of antiwesterse websites heeft de zwarte socialiste blijkbaar geen weet.

In Frankrijk werden al een 130.000 klachten tegen uitingen op het internet ingediend, waarvan 12.916 met betrekking tot racisme en xenofobie.

Taubira wil deze ‘haatsites’ nu laten blokkeren of verwijderen, zonder de tussenkomst van een magistraat. Maar dat gaat zelfs voor de Consultatieve Commissie voor de Mensenrechten – een consultatieve, administratieve commissie van de regering – te ver. Dat kan niet zonder de tussenkomst van een rechter, vinden de dames en heren van die commissie. Maar socialisten zouden geen socialisten zijn om niet bindende adviezen aan hun laarzen te lappen. We zien wel hoe het afloopt.

Maar laten we dat wel nauwlettend in de gaten houden. Want eenmaal deze voorstellen wet worden, staan de kopieermachines van de Wetstraat op stand-by!

Want zoals we begonnen, als het in Parijs regent, …

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Franse socialiste wil islam-kritische websteks laten sluiten”

  1. Heeft die mevrouw al ooit eens gehoord van de Universele Rechten van de Mens? Daar staat namelijk ook het recht op vrije meningsuiting in. En als het nu mijn mening is dat alle islamofiele websites (d!e ook haat en geweld predikken) van het net moeten worden gehaald, wat dan? Leven wij in een partitocratie of in een socialistische linkse politiestaat?

  2. En dan maar lullen “je suis Charlie” zeker ,????

  3. De Fransen hebben voor links gekozen, dat ze nu maar op de blaren zitten.

  4. …en de waanzin duurt voort.

    Je zou denken – nu met alle ellende veroorzaakt door de bloeddorstige ideologie v/d vvrede overal ter wereld – dat er ogen zouden opengaan, maar nee; integendeel.

  5. Man, man, Zweden heeft ook al zo’n soort wet. We are going to shit.

    1. Ja maar Zweden is dan ook het meest politiek-correct ontaarde sossewieterse WANstaat !

Trending

%d bloggers liken dit: