Voormalig internationaal gezochte drugcrimineel is nu regeringscommissaris MIVB

mivbOnlangs stelde de Brusselse Hoofdstedelijke Regering Abbes Guenned aan als regeringscommissaris bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.  Guenned is de ex-echtgenoot van PS-boegbeeld Laurette Onkelinx, en werd in 1997 op de luchthaven van Zaventem aangehouden  in het bezit van een diplomatiek paspoort  – hoewel hij nooit diplomaat was.

Wegens zijn betrokkenheid bij drugshandel werd ook zijn aanhouding en uitlevering gevraagd door Marokko. De man zat voor gelijkaardige feiten ook korte tijd vast in een Turkse cel – tot hij onder druk van de Belgische regering werd vrijgelaten.

Omdat een man met een dergelijk verleden en achtergrond als regeringscommissaris de geloofwaardigheid en de integriteit van zowel de MIVB als de Brusselse Hoofdstedelijke Regering in diskrediet brengt, interpelleerde Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens hierover minister Pascal Smet in de commissie Infrastructuur van vandaag.

De minister verklaarde dat de regeringscommissaris een “vertrouwenspersoon” van de regering is, en dat het de regering is die de inschatting van zijn bekwaamheid maakt. In de aanduiding van een gewezen drughandelaar – ziet minister Smet kennelijk geen graten.

Dominiek Lootens: “Het is meer dan bedenkelijk dat iemand die als poetsvrouw bij de MIVB wil beginnen werken een bewijs van goed gedrag moet kunnen voorleggen, maar dat iemand waartegen een internationaal aanhoudingsbevel liep wegens drughandel zonder problemen regeringscommissaris kan worden.”

Voor  het Vlaams Belang kan Guenned niet aanblijven als regeringscommissaris. De Vlaams-nationale partij vraagt dan ook zijn ontslag en dat lijkt ons niet meer dan logisch.

3 comments

  1. Met de politiekers in Belgie is alles mogelijk,de gewone mensen zullen het betalen!!Dergelijke zaken zijn dagelijkse kost in het land van (belofte)!!!Het spreekwoord in Belgie is”” Wie aan het potje zit likt eraan enz …….

  2. Zulke mensen hoeven geen bewijs van goed gedrag en zeden aan te leveren, met hun CV (misdaad) kunnen ze bij iedere belgische instantie of socialistische partij aangesteld worden.
    Schandalig maar dit apenland is zo corrupt als iets.

  3. Dat zijn alllemaal fabeltjes die ontsproten zijn aan het brein van de extreemrechtse, neonazi fascisten van Vlamingen, aldus “la folle de Lasne”.

Comments are closed.