daniel-termontEerder deze week werd met tromgeroffel door de rood-groene media bekendgemaakt dat de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) “verkozen” zou zijn als de op één na beste burgemeester van de wereld. Het leverde Termont uiteraard heel wat media-aandacht op, niet in het minst bij de VRT. Op Ter Zake bijvoorbeeld kreeg hij een kritiekloos open doekje.

Juicht, Belgen, juicht. Van de Noordpool tot de Zuidpool, van Los Angeles tot Vladivostok zijn de ogen gericht op Gent, en vooral op zijn burgemeester Daniël Termont. En desondanks is de chouchou van de Vlaamse media niet voor iedereen sant in eigen land.

overijseGisteren gaf De Standaard een sneer aan Vlaams Belang-ondervoorzitter Philip Claeys, die Termont zijn verkiezing tot tweede beste burgemeester “niet gunt”. Wat had die afgunstige, jaloerse, slechte Claeys immers op Twitter geschreven? Dat er een geurtje aan die hele zogenaamde verkiezing hangt, want dat er in Europa alleen linkse burgemeesters genomineerd waren. Claeys spreekt van een “typisch geval van linkse manipulatie, kritiekloos meegespeeld door de VRT en andere media.”

“Helaas pindakaas, Philip Claeys, schrijft De Standaard, uw stelling blijkt niet te kloppen: op de longlist stonden ook (centrum)rechtse en conservatieve burgemeesters zoals Boris Johnson van de Britse hoofdstad Londen, Markus Lewe van Münster (Duitsland), Siegfried Nagl, de burgemeester van het Oostenrijkse Graz die bellen op de bus verbood en Alain Juppé (UMP), oud-premier en tegenwoordig burgemeester van Bordeaux.”

Helaas pindakaas, De Standaard, want Claeys heeft wel degelijk een punt. De aanvankelijke ‘longlist’ werd herleid tot een ‘shortlist’, en in de shortlist voor Europa vinden we slechts 9 burgemeesters, die stuk voor stuk socialisten of links-liberalen zijn. Aantal ‘rechtse’ burgemeesters op de shotlist: nul komma nul.  De door De Standaard vermelde Juppé bijvoorbeeld, roept op om nu zondag voor de socialisten te stemmen in een tussentijdse verkiezing in Frankrijk, en haalt daarmee de woede van de rechtse UMP-kiezers op zijn nek.

De organisatie World Mayor geeft geen enkele uitleg over hoe de longlist uiteindelijk een shortlist wordt. Dat is iets waar de organisatie zelf over beslist. Er is geen echte stemming. Het is in elk geval merkwaardig dat er alleen linkse burgemeesters overblijven. In de oorspronkelijke longlist stond naast Termont, als enige andere Belg… Willy Demeyer, PS-burgemeester van Luik, maar die bleek uiteindelijk via een schriftelijke steunbetuiging voor Termont te rijden. Mooi, toch?

De website van World Mayor vermeldt een twintigtal ‘fellows’, maar verder krijg je geen enkele informatie over wie eigenlijk achter die organisatie staat. Wie financiert World Mayor? Ook dat is blijkbaar top secret. Die hele procedure is totaal ondoorzichtig, en je zou toch verwachten dat journalisten zouden willen weten hoe alles juist ineen zit, in plaats van kritiekloos te jubelen. Dit is echter Vlaanderen: als iemand een socialist toejuicht, vallen de rood-groene journalisten meteen in zwijm, zonder ook maar iets te controleren.

Laten we dus maar eerlijk zijn: die titel voor Termont als ‘beste burgemeester’ is gewoon flauwekul.  Net als 90% van wat de rood-groene leugenpers schrijft, trouwens.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Leugenpers in actie: ‘Termont beste burgemeester’? Flauwekul”

  1. mireille demonie

    al vliegt de linkse leugen nog zo snel de rechtse waarheid achterhaald ze wel !!!!!!!!!!!!

  2. Met zo een smoelwerk, dat kan niet !!!!

Trending

%d