leopardtank maldegemElke gezonde samenleving heeft een leger nodig om zich te kunnen verdedigen tegen vijanden.  Dat wordt dezer dagen, vol van terreur en onthoofdingen door de islamterroristen, weer duidelijk bewezen.  Maar één van de fundamentele problemen die onze samenleving zo kwetsbaar maakt is dat de linkerzijde elke vorm van weerbaarheid beschouwt als verwerpelijk.  Afshin Ellian formuleerde het zopas nog in Elsevier als volgt:   ‘ Niet alleen de weerloosheid van moslims, maar ook het Europese nihilisme, dat niet bereid is de vrijheid te verdedigen, biedt jihadisten de mogelijkheid om de politieke islam op Europese bodem te verspreiden.  De eeuwige terugkeer van de gewelddadige jihad is de toverformule waarmee deze horde uit het niets tevoorschijn komt. We zullen moeten strijden tegen de horde, met pen en geweer – de strijd wordt ons opgedrongen.’

Zo’n uitspraken zijn voor de linkerzijde een gruwel – want ze omschrijven correct en terecht dat geweld met geweld, oorlog met oorlog, wapens met wapens moeten beantwoord worden. Links stelt daar de totale naïviteit tegenover die zal leiden tot onze ondergang: elke weerbaarheid, elk wapen is slecht.  En dus ook: elke tank.

En zo belanden we in Maldegem,waar al vele jaren een oude tank in het straatbeeld staat.  De gemeente krijgt de tank elke vijf jaar in bruikleen van de Gidsen, het Belgische leger dus.  De tank heeft nog nooit iemand kwaad gedaan; ze staat daar als stilzwijgend eerbetoon aan alle militairen die hun plicht doen en ons beschermen tegen de gevaren van deze wereld.  Nooit kraaide er een haan naar – tot in Maldegem een linkse coalitie Groen-CD&V aan de macht kwam.

In juni 2013 schreef de gemeente een brief naar het leger met de vraag om de Leopardtank die bij het binnenkomen van het centrum aan de Brugse Steenweg staat, om te vormen tot een vredesmonument.  ‘Door bijvoorbeeld een knoop in de loop te leggen zou men er een vredesmonument van kunnen maken’, aldus burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V).  Het leger zegde uiteraard ‘njet’.

In november 2014 kwamen dan 2 zogenaamde ‘kunstenaars’ af met hetzelfde idee, geen van beide is van Maldegem.  Eén van de ‘kunstenaars’, Piet Wittevrongel, is wel lid van Groen…  Zij gaan over tot het lachwekkend verminken van de tank door er met een kunstbuis een ‘knoop’ op aan te brengen.  Het resultaat was een soort tank met een hondendrol eraan vastgekleefd:

tank knoop in loop

vb timothy de grooteDat geeft zo wel ongeveer weer, hoeveel respect linkse mensen hebben voor onze soldaten…  Het lokale Vlaams Belang liet nu van zich horen, bij monde van Timothy De Groote: ‘stop met die flauwekul en laat een tank een tank zijn, aldus Timothy.  Toevallig was de verminking door Groen een paar dagen later ‘verdwenen’.  Zou het Vlaams belang daarachter zitten?  We zouden het niet durven denken, foei.

Maar zo snel laten de linkse naïvelingen zich niet afschepen.  In een volgende stap werd er alweer een nieuw ‘kunstwerk’ aan de tank gehangen, die dit keer een ‘ontplofte loop’ moest voorstellen.  Het resultaat doet eerder denken aan een ontploft vergiet:

Tank_Maldegem verminkt

Het was de bedoeling de nieuwe verminking feestelijk aan de media voor te stellen, maar het VB gooide roet in het eten:  De Groote ging duidelijk zijn ongenoegen uiten.  ‘We betreuren de hetze tegen de Leopardtank’, aldus Timothy. ‘Indien de kunstenaars voorgesteld zouden hebben om een mooie gedenkplaat te maken voor de gesneuvelden met een boodschap van vrede in plaats van de integriteit van een bestaand monument aan te tasten, zou het een heel ander en positief verhaal geweest zijn. Een verhaal waar alle Maldegemnaren zich wel in zouden kunnen vinden, wat nu zeker niet het geval is’.

Terwijl IS dus via onthoofdingsvideo’s ons land bedreigt met autobommen, zijn Groen en CD&V nog steeds bezig met de belangrijke zaken:  de strijd tegen elke tank en elk geweer, ongeacht door wie ze bediend worden.  Want, zoals we allen weten, als we met IS maar voldoende muntthee drinken en koekjes eten gaan die jongens vanzelf groenten telen en biowijn brouwen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Tussen terreur en onthoofdingen: CD&V en Groen ten strijde tegen… een oude tank in Maldegem”

 1. Proficiat VB !
  DIt soort zaken laten zien dat deze partij terug naar de basis gaat want ook kleine dingen zijn belangrijk genoeg om er effectief voor in de bres te springen.

  Dit doet me veel plezier – dat de jonge garde nu het voorbeeld geeft :-) ooit deden wij dat ook op die leeftijd ;-)

  1. Je mag nog altijd het voorbeeld geven hoor :)

 2. Die knoop in die loop der tank is wel vakkundig gelegd, dat wel . Zou die gifGROENe jongen hem eerst op een onderdeel van zijn mannelijke anatomie uitgeprobeerd hebben en zo ja, stapt hij sindsdien dan erg krampachtig, zeker bij het oprennen van een trap of het fietsen ?

 3. Iedereen die ooit soldaat-milicien is geweest tijdens de toen nog verplichte legerdienst, beseft dat een leger als een “noodzakelijk kwaad” nodig is UIT ZELFVERDEDIGING ! Idem dito is de productie van defensiemateriaal en de voor onze economie nuttige export daarvan nodig UIT ZELFVERDEDIGING, ook te gunnen aan de klanten van onze geëxporteerde wapenproductie.

 4. Wat heeft de Maldegemse tank – dat stuk schroot – nu eigenlijk misdaan.? Al eens het Legermuseum bezocht, de wapencollectie van het Gentse Gravensteen? Hoe dwaas en achterlijk kan de “Groene mens” (homo sapiens vindis) wel zijn? Ik stuur meteen een verzoek naar de Khalief van de IS vragend dat, wanneer zijn campagne in België begint,, er nauwgezet voor te waken dat uitsluitend leden van Groen! en SP-A worden onthoofd, want dit zijn lui die we toch als de pest kunnen missen. Wedden dat er dan plots wel geweren en tnks zullen mogen gebruikt worden? Natuurlijk zolang dat dit maar op milieuvriedelijke manier gebeurt! ,

 5. De linkse naïviteit heeft ons eerder parten gespeeld. Voor WOII bestonden de “gebroken geweertjes” ook al en dachten deze naïevelingen dat dit de Duitse agressor zou afschrikken en spontaan tot vrede zou dwingen.
  Deze pacifisten willen een wereld vol bloemetjes, bijtjes, rust en vrede. Natuurlijk een loffelijk streven en ik denk dat iedereen dat wel wil. Maar de denkfout bij links is dat als je maar vreedzaam bent en met je pootjes omhoog gaat liggen, de vijand dat ook vanzelf doet.
  En dáár gaat het mis : de vijand (in dit geval de islam, destijds Hitler c.s.) lacht zich gek om al die naïeve dromers en hakt er nog eens extra op los en maakt dankbaar gebruik van de geboden kansen om verzetloos toe te slaan.

  Daarmee bereiken de vredesduiven het tegenovergestelde van wat ze willen : geen wereld vol bloemetjes en bijtjes, maar een islamitische dictatuur waarin alles grauw, grijs en van bloed doordrenkt zal zijn.

  Er is echter ook een niet onbelangrijke linkse flank die een andere agenda heeft. Het is de linkse flank die de westerse samenleving hartgrondig haat. Die de westerse vrijheden liefst zo snel mogelijk de nek omgedraaid wil zien. Laat de islam nu precies dezelfde plannen hebben !
  Dat komt dus goed uit : de islam is voor links een nuttige bondgenoot in de strijd tegen het
  verfoeide vrije westen. Het verklaart de eeuwige buiging van links voor de islam.
  De zogenaamde vredesinitiatieven van links kunnen dus ook prima een dekmantel zijn voor
  de stille hoop dat de islam de door links zo gehoopte verwoesting van de westerse samenleving zal veroorzaken.

  Ook hier vergeet links echter dat een islamitische overheersing zal betekenen dan ook links
  onderdrukt en zelfs uitgeroeid zal worden. Tenzij ze zich overgeven en bereid zijn zich te bekeren of als dhimmie te leven en dat is voor veel linksen volgens mij geen probleem !

Trending

%d bloggers liken dit: